Algemeen21.07.2012

Mannen betalen de vakanties en hotelovernachtingen


Schermafbeelding 2012-07-20 om 11.32.01.png
Schermafbeelding 2012-07-20 om 11.32.01.png

Mannen betalen de vakanties en hotelboekingen, terwijl vrouwen eerder kleding, schoenen en boeken kopen. Dat blijkt uit onderzoek van American Express onder Nederlandse consumenten. Als je kijkt naar het aantal online aankopen, dan winnen de mannen het ruim van de vrouwen. Maar niet alleen in aantal stuks winnen de mannen het van de vrouwen, ook in frequentie.

Online kopen doen we inmiddels bijna allemaal: 98% van de Nederlandse mannen en 96% van de Nederlandse vrouwen koopt weleens iets via internet. Voor beiden geldt het gemak als voornaamste reden voor online aankopen ter opzichte van fysieke winkels: het is lekker snel, en je hoeft de deur niet uit.

Nu is het natuurlijk wel zo dat er veel meer mannen rondlopen met een American Express kaart dan vrouwen. En mannen gaan vaker op zakenreis dan vrouwen. Dus de resultaten zijn goed te verklaren. 

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.