Algemeen31.07.2012

De gezondste luchthaven in de VS is DFW International Airport


Schermafbeelding 2012-07-31 om 14.14.39.png
Schermafbeelding 2012-07-31 om 14.14.39.png

Gezondheid speelt voor de Amerikanen een grote rol in hun leven. Je zou het niet meteen zeggen als je alle super size verpakkingen van voedingsmiddelen ziet (bij Starbucks is de kleinste koffie die je kunt bestellen een tall, wat in onze ogen toch al vrij groot betekent). In 2013 worden onder andere de EVEN Hotels gelanceerd, wat echte gezondheidhotels moeten worden. Luchthaven Dallas/Fort Worth International Airport (DFW) draagt ook een steentje bij aan een gezonder leven voor de Amerikanen, met een gratis yoga studio, en de ‘half-mile’ wandelroute.

Luchthavens zijn vaak niet de meest gezonde plek op aarde. Je hebt er weinig bewegingsvrijheid, hangt vaak onderuit in de wachtruimte, en het eten is ook niet overal even gezond. Vooral in Amerika heb je weinig andere keus dan McDonals, Wendy’s of Taco Bell. DFW Airport heeft daarom onlangs een yoga studio geopend, waar gratis gebruikt van kan worden gemaakt. En in samenwerking met de American Heart Association is een ‘half-mile’ wandelroute uitgezet in de terminals. Ook worden winkelmanagers gevraagd om bewuster na te denken over een verantwoord assortiment.

Overigens is DFW Airport niet de enige luchthaven met een yoga studio. Op San Francisco Airport is onlangs ook een yoa studio geopend. 

Kevin Smith, Assistant Vice President Terminal Management bij DFW “Ons doel is om de gezondste luchthaven te zijn in de VS“. 

DFW Airport heeft door de jaren heen momenten gekend waarop reizigers door omstandigheden strandden in één van de terminals; oorzaken liepen uiteen van grote stormen tot onverwacht geannuleerde vluchten. Naast het verzorgen van opklapbedden en dekens, ging de luchthaven op zoek naar andere maatregelen om een onverwacht langer verblijf op DFW zo aangenaam mogelijk te maken. Zo werden 2000 stoelen voorzien van voetsteunen en creëerde de luchthaven loungeruimtes met comfortabele zitplaatsen, weg van de soms lawaaierige gates. Voor het einde van het jaar worden daar slaapplaatsen in de vorm van ‘pods’ aan toegevoegd zodat reizigers op ieder gewenst moment even kunnen rusten en ontspannen.

Tijdens een oponthoud op de luchthaven zag de heer Smith een groep reizigers bij de gate yogaoefeningen doen op hun eigen yogamatjes. ,,Ze waren gestrand en besloten er het beste van te maken. Zo kwamen we op het idee om een eigen yoga studio te bouwen in een nog niet gebruikt deel van Terminal D”. De studio is voorzien van matjes en een één uur durende yogavideo die continue wordt afgespeeld. Grote ramen kijken uit op de landingsbanen voor Terminal D terwijl schermen zorgen voor gepaste privacy.

DFW International Airport is tevreden over de gezonde maatregelen die ze hebben getroffen en verwacht daarmee in de behoefte van haar reizigers te voorzien. Zo werd een deli op de luchthaven succesvol vervangen door een locatie van UFood Grill; een restaurant waar gebakken, gestoomde en gegrilde gerechten worden geserveerd met volkoren rijst en groenten. Door een hotdog-verkooppunt te veranderen in een Subway Sandwich Shop is de opbrengst per jaar zelfs verdrievoudigd.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.