Algemeen03.12.2012

VisitBritain evalueert het jaar 2012, met als hoogtepunt de Olympische Spelen


Schermafbeelding 2012-12-03 om 14.40.18.png
Schermafbeelding 2012-12-03 om 14.40.18.png

Groot-Brittannië heeft een succesvol jaar achter de rug als het gaat om toerisme. Met Londen als gaststad voor de Olympische Spelen heeft Groot-Brittannië natuurlijk een zomer lang in de schijnwerpers gestaan. Voor VisitBritain is de naderende jaarwisseling een goed moment om het afgelopen jaar te evalueren en vooruit te kijken.

Tijdens de Olympische Spelen was een van de belangrijke doelen om wereldwijde coverage te krijgen voor Britse attracties. En met succes: in de eerste zes maanden van 2012 heeft dat geleid tot meer dan 14.000 artikelen en items over Groot-Brittannië. Het kan je bijna niet ontgaan zijn dus.

Het toerisme (zowel binnenlands als internationaal) is de belangrijkste werkgever voor Groot-Brittannië: 2,6 miljoen banen en een bijdrage van 115 miljard pond aan de economie.

Volgens VisitBritain heeft Groot-Brittannië het afgelopen jaar goed laten zien wat de landen allemaal te bieden hebben, en is dat een goede trigger geweest voor toeristen van over de hele wereld. Het enthousiasme dat geuit is tijdens de Spelen, moet de komende jaren voortgezet worden. Bezoekers moeten zich nog net zo welkom voelen als afgelopen zomer. Ze gaan er dan ook vanuit dat het inkomende toerisme het komende jaar met 6% zal groeien, met voornamelijk bezoekers uit de Verenigde Staten en Europa.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.