Algemeen10.01.2013

Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards


Schermafbeelding 2013-01-10 om 11.27.09.png
Schermafbeelding 2013-01-10 om 11.27.09.png

Wil je weten welke reisorganisaties het meest kindvriendelijk zijn? Gisteren werden tijdens de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards door een hele hoop kinderen en door Kim-Lian van der Meij. De awards zijn gebaseerd op stemmen van ongeveer 6000 kinderen en volwassenen. Allround winnaar van meest kindvriendelijke reisorganisatie is Arke. Verder werden prijzen uitgereikt in categorieën zoals ‘eenouder vakanties’ en ‘groene vakanties’. 

De winnaars van de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2013:

Allround: Arke
Kamperen: Eurocamp
Kamperen Nederland: Sprookjescamping de Vechtstreek
Vakantieparken: Center Parcs
Vakantieparken Nederland: Vakantiepark & Speelstad Oranje
Actieve vakanties: Estivant Vakanties
Verre vakanties: Koning Aap Kidz
Eenouder vakanties: Estivant Vakanties
Groene vakanties: FarmCamps
Kidsclub vakanties: KidsWorldClub
Pretpark vakanties: Oad Reizen met Disneyland
Detective Award: FarmCamps

Winnaar Arke
Met 50 procent van de stemmen is Arke winnaar geworden van de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Allround Award 2013. Het reispakket met onder andere de eigen Barkie de Beer kidsclub, schatzoeken met piraat Blauwbaard en de minidisco scoorde de meeste punten.

Kamperen & Kamperen Nederland
Eurocamp won voor het derde jaar op rij de award in de categorie Kamperen. Vooral de avontuurlijke activiteiten zoals raften in de Ardèche en scoren als Huntelaar bij Soccer Station scoorden goed en zorgden voor 40% van de stemmen in deze categorie. Voor een kampeervakantie in eigen land is Sprookjescamping de Vechtstreek opnieuw het meest populair. In de categorie Kamperen Nederland beoordeelde 37% van de deelnemers deze vakantieaanbieder als de leukste.

Groene vakanties & Eenouder vakanties
Nieuw dit jaar is de categorie Groene vakanties. Een award voor vakantieaanbieders die aandacht voor de natuur hoog in het vaandel hebben staan. 42% van de stemmers in deze categorie koos voor FarmCamps. Zij scoorden punten met de unieke activiteiten zoals spelen in de Hooi Hooi Speelschuur en op pad met de boer(in). Estivant Vakanties sleepte met 44% van de stemmen voor het tweede jaar op rij de Eenouder vakanties award in de wacht.

Uit een recordaantal van 75 inschrijvingen nomineerde een vakjury per categorie drie deelnemers. De vakjury bestond uit vakantie experts Stephan Bosman (CEO Zoover), Jan Lokhoff (Managing Director Trav Magazine) en Marlotte Lubbers (Uitgever Kids Vakantiegids). Het publiek bepaalde de uiteindelijke winnaars door de Kids Enquête in te vullen op Kidsvakantiegid.nl Bijna 6000 deelnemers brachten hun stem uit.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.