Algemeen24.01.2013

Toerisme naar Japan weer op gang na aardbeving in 2011


Schermafbeelding 2013-01-24 om 13.40.27.png
Schermafbeelding 2013-01-24 om 13.40.27.png

Het is inmiddels alweer bijna twee jaar geleden, dat Japan werd opgeschrikt door een aardbeving met een tsunami als gevolg. De schade die de aardbeving heeft aangericht was enorm. Het is dan ook logisch dat toeristen lange tijd Japan links hebben laten liggen. Het land moest namelijk behoorlijk wat opruimen en opbouwen.

Nu eindelijk is het toerisme naar Japan weer een beetje op gang. Dat blijkt uit veranderingen die Expedia ziet in boekingsgedrag. Japan toont duidelijk hoe succesvol de investeringen in herstel van het toerisme hebben gewerkt.

Daarnaast zijn consumenten steeds meer op zoek naar bestemmingen waar je ‘meer waar voor je geld krijgt’. Terwijl reizen naar de VS licht daalden, omdat de positie van de euro enigszins verzwakte ten opzichte van de dollar in het afgelopen jaar, is de belangstelling voor andere verre bestemmingen gegroeid. Japan is daarom een aantrekkelijke bestemming: het land is veilig, schoon en de mensen zijn erg vriendelijk.

In de grote steden kun je de Engelse taal goed gebruiken, hoewel Japanners vaak beter Engels lezen en schrijven, dan dat ze het spreken. Het is daarom aan te raden Engelse zinnen op te schrijven om elkaar goed te begrijpen. In Tokio en andere grote steden is er veel te zien en te doen. Zo kun je in Tokio een dag winkelen in de trendy Harajuku wijk, een bezoek brengen aan de beroemde Tsukiji vismarkt of een trip maken naar de Tsukiji Honganji Temple.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.