Algemeen14.02.2013

Travelvalley’s favoriete koffers en trolleys


Het hebben van een goede koffer of reistas is wel zo handig als je regelmatig reist. Maar niet iedereen heeft zomaar een handig kofferformaat voor iedere reis op zolder staan. Ga je een paar dagen dan is een kleine trolley (die je bij voorkeur als handbagage in mag checken) handig, maar voor langere reizen van ongeveer een week of meer wil je weer een groter formaat. En voor vakanties zoals een wintersport zijn grote tassen weer handiger, omdat tassen makkelijker stapelen in een auto dan koffers.

En dan heb je ook nog eens keuze uit een heleboel kleuren, varianten, modellen en merken. Kies dan maar eens een goede koffer uit. Wij helpen je graag met de Travelvalley favorites!

Travelvalley’s favoriete trolley
Het hebben van een kleine trolley (cabine size, dus een kleine die je als handbagage mag gebruiken) is een must. Niet alleen voor korte tripjes is het handig, zeker ook als je vaak reist voor je laptop, tablet en andere waardevolle handbagage.

Onze tip is om altijd te kiezen voor een harde trolley. Die zijn steviger, slijten minder, en kunnen ook minder snel kapot. Wat betreft afmeting van handbagage: check altijd de website van de maatschappij waar je mee vliegt. Er zijn wel standaard regels (IATA, branchevereniging luchtvaart lengte, breedte en diepte van de handbagage totaal maximum 115 cm), maar dan nog kan het per maatschappij verschillen.

Travelvalley’s favoriete trolley is de Samsonite Cubelite, verkrijgbaar in verschillende varianten. De reden dat deze trolley onze favoriet is, is omdat deze super licht is, ijzersterk is en er daarnaast stijlvol uitziet. Misschien wat prijziger dan andere trolleys (vanaf ongeveer 300 euro), maar als je weet dat deze trolley niet kapot kan, en dus jarenlang mee kan, is het de aankoop meer dan waard.

Travelvalley’s favoriete reistas
Wat betreft reistassen heb je misschien nog wel meer keuze dan bij koffers of trolleys. Ook hier kiezen wij voor duurzaam. Een tas mag best wat kosten, zolang daar maar tegenover staat dat deze tijdloos, robuust en stijlvol is. En dat is onze favoriet, de Cowboys Bag Chicago.

Natuurlijk hebben merken als Eastpak en The North Face ook goed materiaal, maar wij kiezen voor een tas die ook nog stijlvol is. Het merk Cowboys Bag ken je misschien ook wel van andere producten van leer, zoals riemen en handtassen. De weekendtas Chicago is in ieder geval een super mooie tas, met stevige ritsen.

Travelvalley’s favoriete koffer
Kies altijd een koffer met een TSA slot (Transportation Security Administration). Dit is een slot dat door de douane geopend kan worden, zonder dat daarvoor de koffer beschadigd hoeft te worden. De douane kan hiermee de inhoud van een koffer checken. Reis je vaak naar Amerika, dan moet je zeker een koffer met zo’n slot hebben. De douane in de Verenigde Staten heeft namelijk het recht alle koffers te openen.

Kies ook altijd een koffer met 4 wielen. Dat scheelt een hoop gesjouw. Je zet de koffer rechtop en (hoe zwaar ook) verplaatst de koffer heel eenvoudig zonder moeite. Ook hier kiezen wij voor een harde koffer, in plaats van een zachte. Omdat die nu eenmaal steviger zijn, minder snel slijten en minder snel kapot gaan. En wellicht vind je ons saai, maar een zwarte koffer heeft onze voorkeur. Het argument dat je zwarte koffers op de bagageband niet goed kunt herkennen, is wat ons betreft een fabeltje. Hoop een leuk stukje lint, of een kleine grappige sticker, en je pikt jouw koffer er zo weer uit.

Als budget er niet toe doet, kiezen wij voor Rimowa. Bijvoorbeeld deze, de Topas Stealth Multiweel, te koop via bagageonline. Gemaakt van aluminium, dus ijzersterk en super licht. En wat zien die koffers er mooi uit!

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.