Algemeen20.02.2013

Travel Bloggers Unite Conference 2013 van 17 t/m 20 mei in Rotterdam


Schermafbeelding 2013-02-20 om 10.20.19.png
Schermafbeelding 2013-02-20 om 10.20.19.png

In mei is Rotterdam de place to be voor reisbloggers. Van 17 tot en met 20 mei zal in Rotterdam namelijk de Travel Bloggers Unite Conference plaatsvinden, georganiseerd door Rotterdam Marketing en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. 150 (inter)nationale reisbloggers verblijven dan in Rotterdam.

De Travel Bloggers Unite (TBU) is een wereldwijd netwerk voor professionele reisbloggers en -journalisten. Sinds 2011 wordt door de TBU jaarlijks een conferentie gehouden om journalisten en bloggers uit de reisbranche bij elkaar te brengen, en relevante kennis en ervaringen te laten delen. Tijdens deze conferentie worden ook de Travel Bloggy Awards uitgereikt. Vorig jaar was de Italiaanse streek Umbriƫ gehouden. Toen waren er ook ongeveer 150 bloggers aanwezig.

Voor Rotterdam natuurlijk de kans om wereldijd meer exposure te krijgen als stad. Bloggers zullen namelijk via sociale media kun aanwezigheid in de stad kenbaar maken. Maar niet alleen Rotterdam profiteert hiervan, ook ons land komt daarmee weer in de picture.

Locatie voor de Travel Bloggers Unite Conference is het nieuwe Mainport Hotel Rotterdam aan de Leuvehaven. Ook wordt er een toeristisch programma voor de deelnemers opgesteld om ze kennis te laten maken met de stad.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.