Algemeen26.06.2013

Doorlopende reisverzekering meestal veel goedkoper dan een kortlopende reisverzekering!


reisverzekering1_article.jpg
reisverzekering1_article.jpg

Vanwege de crisis zeggen veel gezinnen hun doorlopende reisverzekeringen op. Hier doen ze echter niet meteen goed aan. Het blijkt namelijk dat gezinnen met twee of meer kinderen al bij 17 dagen per jaar op reis voordeliger uit zijn dan met een kortlopende reisverzekering. Als er ook nog een annuleringsverzekering wordt afgesloten is het al voordeliger bij zeg dagen op vakantie te zijn. 

Bijvoorbeeld een gezin met twee kinderen dat twee weken in Europa op vakantie gaat en een 3-daags weekendje weggaat, betaalt voor twee kortlopende reisverzekeringen € 39,84. Als dit gezin kiest voor een doorlopende reisverzekering dan kost dat slechts €36,47 per jaar.

Nu vraag je je natuurlijk af wat het verschil in kosten zo groot maakt. Dat zijn de poliskosten, deze moeten bij het afsluiten telkens betaald worden. Ook een annuleringsdekking bij een kortlopende verzekering is duur, dit bedraagt een percentage van de reissom. Bij een doorlopende reisverzekering is dit een vast bedrag. Dat maakt een doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking vrijwel altijd voordeliger.

Dus onthoudt het volgende: een kortlopende reisverzekering is handig voor een eenmalige trip naar het buitenland. Voor wie meerdere keren per jaar met vakantie gaat is een doorlopende reisverzekering gemakkelijker. 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.