Algemeen15.07.2013

Onderzoek Expedia: Nederlander kiest vakantiebestemming op basis van kosten, weer en locatie


Life's a Beach 2013.jpg
Life's a Beach 2013.jpg

Expedia, een van de grootste online reisbureau’s wereldwijd, doet ieder jaar het Life’s a Beach onderzoek, met als doel gedrag en voorkeuren op gebied van strandvakanties onder reizigers in kaart te brengen. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 8.606 consumenten in 24 landen.

Nederlanders blijken kun keuze voor de vakantiebestemming te baseren op totale kosten, weersvoorspellingen en de locatie, in volgorde van belangrijkheid. De totale kosten spelen de grootste rol als Nederlanders bepalen waar de vakantie deze zomer naartoe gaat. 60 procent van de Nederlanders neemt de kosten mee in de overweging, wat natuurlijk heel logisch is. En natuurlijk kijken wij goed naar de weersverwachting op de vakantielocatie. Aangezien we in Nederland vaak genoeg worden teleurgesteld door het weer, willen we dat dit op vakantie helemaal perfect is. Voor ongeveer de helft van de ondervraagden speelt het weer dan ook een doorslaggevende rol.

Ook blijkt dat wij redelijk avontuurlijk zijn ingesteld: we gaan op zoek naar onbekende locaties. Slechts 11 procent van de Nederlanders kiest voor een vakantie op een plek die ze al kennen. En daar komt nog eens bij dat we ook nog spontaan op vakantie gaan. Dat wil zeggen dat we in de top drie staan van anden die hun vakantie dichtbij huis korter dan één week van tevoren plant. 

Aanbevelingen voor keuze vakantie
Natuurlijk laten we ons ook informeren door vrienden of familie als het gaat om de bestemming. Wereldwijd hebben persoonlijke aanbevelingen ook een enorme invloed op de uiteindelijke bestemming. En ook reviews doen mee. Tijdschriften en tv-programma’s hebben slechts een kleine invloed.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.