Algemeen19.07.2013

De grootste vakantieangsten van Nederlanders: diefstal, insecten en vliegangst


vakantieangst.png
vakantieangst.png
Vakantie is bedoeld om te relaxen, even je hoofd leeg te maken, jezelf weer op te laden en te genieten. Dan is het niet de bedoeling dat je angstig bent, voor wat dan ook. MasterCard deed onderzoek naar waar mensen bang voor zijn op vakantie. En uit dat onderzoek blijkt dat 6 op de 10 Nederlanders angst heeft tijdens een vakantie in het buitenland. 

Waar zijn we dan zo bang voor? De grootste angst die we hebben op vakantie blijkt om bestolen te worden. Een logische angst, want dat is in eigen land niet pretti, maar op vakantie al helemaal niet. Zeker als het gaat om paspoorten of bankpassen, wat in het buitenland extra onhandig is als je die kwijt raakt. Maar er zijn nog meer angsten, zoals vreemde insecten en ongedierte. En natuurlijk is er ook vliegangst, waar veel mensen last van hebben. 

Ook hebben Nederlanders last van ‘voor het eerst weer in zwembroek of bikini’ te moeten. Na een lange winter zonder zon, en nauwelijks zon in het voorjaar, is het voor veel mensen best wel spannend om dan op vakantie weer uit de kleren te moeten. Uit het onderzoek blijkt ook dat Nederlanders het spannend vinden of ze wel kunnen betalen aan de kassa in het buitenland. Opvallend genoeg wordt de taalbarrière niet genoemd. Wij hadden verwacht dat Nederlanders het ook wel spannend zouden vinden of ze zich wel verstaanbaar kunnen maken in het buitenland, maar blijkbaar is dat niet een van de grootste angsten. 

Om wat meer van de vakantie te kunnen genieten, zonder angsten, geeft MasterCard je graag vakantietips.

Neem een betaalpas en creditcard mee op vakantie. Dat is veiliger en makkelijker dan contant geld. Nederlanders zijn met hun Maestro betaalpas en MasterCard creditcard welkom bij resp. 15 miljoen winkels en 36 miljoen winkels wereldwijd.

Betalen met de betaalpas is binnen de Eurozone gratis. Wie buiten Europa reist moet in veel gevallen zijn kaart ‘aanzetten’ voor gebruik buiten Europa. Kaarthouders kunnen hiervoor contact opnemen met hun bank.

In onderstaande infographic vind je nog meer vakantietips.

Top 10 Travel Tips From MasterCard[1] 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.