Algemeen26.07.2013

Duurste terrasjes in Den Haag, goedkoopste terrasjes in Nijmegen [Onderzoek]


terrasje.png
terrasje.png

Bij de zomer horen terrasjes. Lekker met vrienden op een terrasje drankjes drinken en naar voorbijgaande mensen kijken. En dan het liefst lekker in het zonnetje. We love it! Maar waar ben je eigenlijk het goedkoopste uit? En wat zijn de duurste terrasjes van Nederland? Van Spronsen & Partners (horeca-advies) deed onderzoek naar de terrasjes van Nederland. Op de verschillende terrassen van Nederland is getest wat een rondje drankjes koste (overal is 2 bier, 2 fris, 2 rosé, en 2 koffie besteld). Den Haag blijkt het duurste terras van Nederland. Voorheen was dat altijd Amsterdam, die nu op plaats vijf staat.

Na Den Haag bestaat de top vijf uit Rotterdam, Haarlem, ’s Hertogenbosch en dus Amsterdam. In Den Haag betaal je voor het rondje drank 21,70 euro. In Nijmegen, de goedkoopste stad uit het onderzoek kostte hetzelfde rondje maar 19 euro.

Gemiddeld genomen zijn de drankjes op het terras toch duurder geworden. Prijzen zijn maar liefst met 3,1 procent gestegen ten opzicht van vorig jaar. Toch is er ook één stad waar de drankjes op het terras goedkoper zijn geworden, en dat is in het Brabantse Eindhoven.

De lekkerste drankjes van dit moment
Claire schreef laatst al over Sunny Summer Drinks, lekkere drankjes voor in de zon. Maar wat zijn populaire drankjes op dit moment? Rosé blijft toch bij de zomer horen, net als witbier en ice-tea. Alcoholvrije bieren en bieren met een laag alcoholpercentage zijn ook wat meer populair geworden, zoals Jupiler blauw. Zou malt bier dan eindelijk van het ‘watjes imago’ verlost worden? 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.