Algemeen30.07.2013

Thalys ziet omzet in eerste half jaar 2013 stijgen


thalys.png
thalys.png

Het gaat goed met de hogesnelheidstreinen van Thalys. In het eerste half jaar van 2013 zag het bedrijf de omzet met 1,7 procent groeien, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook steeds meer reizigers weten de Thalys te vinden, want ook het aantal reizigers steeg met 1,2 procent. En daar is Thalys blij mee, gezien de economische situatie. De klanttevredenheid van reizigers met de hogesnelheidstreinen is ook hoog, met 87,9 procent. 

De meeste hogesnelheidstreinen van Thalys reden ook keurig op tijd: 90 procent van de treinen vertrok op de geplande tijdstippen. 

Meer reizigers Thalys door stoppen van de Fyra
Op het traject Amsterdam – Brussel was het opeens wel heel druk in de Thalys-treinen. Niet vreemd natuurlijk, als je weer dat de Fyra daar niet meer rijdt. Voor reizigers op het traject Amsterdam – Brussel is de Thalys dan een goed alternatief. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, kende het traject Amsterdam – Brussel ruim 38 procent meer reizigers. Om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen, zullen er vanaf begin oktober ook dagelijks twee extra treinen gaan rijden op dit traject. 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.