Algemeen05.08.2013

De leukste en handigste iPad-apps voor op vakantie én voor thuisblijvers


candy-crush.png
candy-crush.png

Steeds meer vakantiegangers pakken eerst de iPad of andere tablet in, voordat andere spullen zoals een badhanddoek en slippers in de koffer verdwijnen. We kunnen niet meer zonder… Er zijn inmiddels honderden apps die leuk, handig en verslavend zijn. Gamer.nl heeft voor de zomer de beste en leukste apps verzameld, die je alvast op je iPad moet zetten. Overigens niet alleen maar handige apps voor op vakantie, ook voor thuis zijn ze leuk! 

In de categorie handig voor op vakantie 

1. Lonely Planet Travel Guides, Phrasebooks and Maps – De boekjes hebben een goede reputatie opgebouwd en deze digitale variant biedt nog meer. Naast talloze tips over bezienswaardigheden, vind je bijvoorbeeld ook nog een interne vertaler.

2. Schiphol Amsterdam Airport – Met het vliegtuig gaan, kan stress opleveren. Deze app begeleidt je door het hectische Schiphol: van beschikbare parkeerplekken tot aan looproutes door een van ’s werelds drukste vliegvelden.

3. EHBO Rode Kruis – Een app waarvan je hoopt hem nooit nodig te hebben, maar eentje die wel verdraaid goed van pas komt als iemand zichzelf bezeert aan de gloeiende barbecue.

4. Zeker op Reis- Je eigen medisch dossier in app-formaat. In de app houd je onder meer bij of je last hebt van allergieen, welke prikken je hebt gehad en waar het dichtstbijzijnde ziekenhuis is.

5. Mosquito Sonic Repellent – Met een hoge pieptoon worden ’s werelds irritantste zoemers afgeschrikt.

In de categorie spelletjes, maar PAS OP: kans op verslaving 

1. Candy Crush – Krijg drie snoepjes op een rij en voltooi steeds moeilijk wordende uitdagingen. Pas op: zo verslavend als chocola.

2. Kolonisten van Catan – Een digitale variant van een van de meest gespeelde bordspellen van het afgelopen decennium. Werkt precies zoals je verwacht.

3. Tetris Blitz – Het aloude Tetris, maar dan op steroïden. Elk potje is weer enerverend.

4. Lego Batman: DC Heroes – Luchtige avonturengame waarin alle Batman-bekenden voorbij komen, helemaal voorzien van de blokkerige Lego-stijl.

5. Monopoly – Druk op Start en u ontvangt een avond aan ouderwets vermaak op een nieuwerwetse iPad.
 
In de categorie: handige apps voor thuis of vakantie in eigen land

1. StrandWeerApp – Een weerapp die zich helemaal richt op de uitgestrekte Nederlandse kustlijn en tot op een tiende graad nauwkeurig werkt.

2. Weber’s On the Grill – Verrassende barbecuerecepten voor de fikkiestokers die verder willen kijken dan een pak hamburgers of een kipsaté.

3. Terrasfietsen –  Lekker toeren door het land. Eerst langs de eeuwenoude molen, door het slingerbos met een tussenstop met een prachtig uitzicht over het water. De Terrasfietsen-app is jouw persoonlijke gids.

4. Hoe leuk is NL – Een mooi vormgegeven app waarin uitjes-tips voorbij komen

5. Vaarwater – Voorkom dat je letterlijk in iemand anders vaarwater komt door deze app erbij te houden tijdens een tochtje door de Amsterdamse grachten.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.