Algemeen28.08.2013

Meeste geld wereldwijd uitgegeven aan reizen door Chinezen [Infographic]


De Chinezen blijken een reislustig volkje te zijn. Uit het onderzoek ‘Chinese International Travel Monitor’ blijkt namelijk dat Chinezen het meeste geld aan reizen hebben uitgegeven in het jaar 2012. Met 102 miljard dollar staan zij bovenaan in dit lijstje. Opvallend is wel dat dit een stijging is ten opzichte van het jaar ervoor. In 2012 werd namelijk 40 procent meer uitgegeven aan reizen dan het jaar ervoor. Daarmee gaat China landen als Duitsland en de Verenigde Staten voorbij.

De jaarlijkse ‘Chinese International Travel Monitor’ wordt voor het tweede jaar gepubliceerd door boekingswebsite Hotels.com. Uit dit onderzoek blijkt dat bijna alle reizen die de Chinezen maken (overzeese reizen) wordt gemaakt voor recreatieve doeleinden.

Volgens Claire de Boer van Travelvalley, die maanden in China heeft doorgebracht, is dit geen opvallend resultaat. “Chinezen sparen hun hele leven om één reis te kunnen maken. Dit is niet zomaar een reis, Chinezen proberen om zoveel mogelijk Europese steden in deze ene reis te proppen. Daarnaast werken zij ook soms wel 80 uur per week, om zoveel mogelijk geld te verdienen.”

Groepen Aziaten
Ga eens op een willekeurige middag in de buurt van hot spots zoals de Eiffeltoren in Parijs of de Big Ben in Londen staan. Dan zie je hele groepen Aziaten voorbij trekken die massaal foto’s nemen. Toch blijkt dat de Chinezen liever zelfstandig reizen (62 procent) dan in groepsverband. Volgens hoteliers klopt dit, en reist 70 procent van de gasten alleen.

In onderstaande infographic zie je nog meer resultaten uit het onderzoek. Zo zie je bijvoorbeeld dat Australië en Frankrijk hoog op de wishlist van de Chinezen staan, maar dat zij uiteindelijk toch kiezen voor de Verenigde Staten, Hongkong en Thailand.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.