Algemeen22.10.2013

Nieuw ReisOase: handige tool voor het vergelijken van rondreizen


reisoase.png
reisoase.png

Een van de leukste manieren om een bepaald land of bepaalde regio echt goed te kunnen zien, is een rondreis. Tijdens een rondreis zie je namelijk heel veel meer dan wanneer je op één plaats blijft. Maar het lastige aan een rondreis is dat het met name van tevoren veel werk is. Het uitkiezen van de bestemming is vaak nog niet zo moeilijk, maar daarna komt de uitdaging. Wat wil je allemaal zien, wat wil je absoluut niet missen, en hoe ga je dat allemaal plannen? En dan komt uiteindelijk nog misschien wel de belangrijkste vraag van allemaal: past de rondreis wel in mijn budget? Om het je allemaal wat makkelijker te maken is er nu ReisOase, waar je op eenvoudige wijze rondreizen van verschillende aanbieders kunt vergelijken.

Je hebt de keuzen om aan te geven wanner je wilt vertrekken, en wat je maximale budget is. Dat maakt het zoeken al een stuk gemakkelijker. De prijs die getoond wordt is ook de daadwerkelijke prijs van de rondreis en niet (zoals touroperators dat vaak doen) een ‘vanaf prijs’. Je weet dus direct wat de rondreis je gaat kosten. Omdat rondreizen vaak pas geboekt kunnen worden nadat het minimum aantal deelnemers heeft geboekt, kan het vertrek nog weleens onzeker zijn. ReisOase geeft je de kans alleen de reizen tonen die gegarandeerd vertrek hebben.

Mocht je eigenlijk nog geen idee hebben waar je naartoe wilt gaan, dan kan je ook meerdere landen tegelijk vergelijken. En nog een handig extraatje: als je een bepaalde stad of bezienswaardigheid per se in je rondreis wilt opnemen, dan typ je deze in bij ‘filter op woorden’. Alle rondreizen die dit trefwoord hebben opgenomen, zullen worden getoond. Heel handig is ook de routekaartjes die je kunt bekijken van de geselecteerde rondreizen. Een kaart zegt je vaak een stuk meer dan een lap tekst. En je ziet dan meteen ook de verschillen tussen de aanbieders. 

kaartjes-reisoase
Op de routekaartjes zie je in één oogopslag de route van de geselcteerde rondreis 

Op dit moment zijn alleen groepsreizen in 122 landen opgenomen in de vergelijkingen van ReisOase. Op termijn zullen ook andere vormen van rondreizen, zoals individuele rondreizen, singlesreizen en wandelreizen worden opgenomen. Ook zal het aanbod wat betreft rondreisaanbieders verder worden uitgebreid. 

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.