Algemeen30.05.2014

4x Viva Hollandia!


Vier keer vakantie in eigen land

Terwijl sommige mensen juist steeds verder de wereld intrekken, is ook Nederland elk jaar een populaire vakantiebestemming. Ideaal als je even snel weg wilt zonder veel gereis en gedoe. En vaak ook beter als je budget even niet zo groot is.

Hoeveel van Nederland heb jij eigenlijk al van dichtbij gezien? De meeste mensen komen meestal niet veel verder dan hun eigen woonplaats. Maar ook in Nederland kun je veel mooie plekjes ontdekken als je in eigen land op vakantie gaat.

Uitwaaien aan zee in eigen land!
Uitwaaien aan zee in eigen land!

1. Camping

Hecht je niet zoveel waarde aan luxe, maar wil je graag even een weekje weg? Go camping! Je kunt dan heerlijk tot rust komen in de mooiste natuurgebieden van Nederland. Denk maar aan de waddeneilanden, de veluwe, de heuvelgebieden in Zuid-Limburg of de prachtige kustplaatsen langs de Noordzee waar je lekker kunt uitwaaien of (een deel van) het Noordzee Kustpad kunt lopen. En het fijne aan kamperen: je houdt ook nog wat geld over voor andere dingen.

2. Glamping

Heb je het idee dat kamperen nogal primitief is? Het kan ook anders. Je kunt kamperen namelijk een stuk luxer maken. Tegenwoordig zijn er vele glampings die je kunt boeken. Dit zijn glamoureuze campings die ervoor zorgen dat je extra chic kunt kamperen. Dit kan met een luxe tent en verschillende voorzieningen, zoals een eigen douche. Bedenk of je in de buurt van bos, zee of juist bij een stad wilt verblijven en zoek iets leuks uit.

3. Bungalow

In Nederland zijn heel veel mooie bungalows te boeken voor je vakantie. Het weer in ons land is wisselvallig, dus als je geen risico wilt lopen, is een bungalow altijd een veilige keuze. Center Parcs is bijvoorbeeld ideaal om een bungalow te boeken. Je kunt kiezen voor een basis vakantiehuis, maar je kunt ook gaan voor een VIP huis, een woonboot of een jungle huisje. Op vakantie met z’n tweeën of juist met het hele gezin? Het kan allemaal. Het leuke aan de parken is dat er altijd allerlei activiteiten zijn, zoals wellness, sport en ook voor de kids is er genoeg te beleven. Bij Center Parcs ontvang je ook vaak leuke kortingen, zoals vroegboekkorting of familiekorting.

4. Stedentrip

In hoeveel grote steden ben jij in Nederland geweest? Grote kans dat er nog genoeg leuke steden zijn waar je nog nooit bent geweest. Natuurlijk zijn de grootste steden, zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag altijd een bezoekje waard. Maar reis ook eens naar het zuiden af voor een bezoekje aan Maastricht en Valkenburg of kies voor een weekendje Groningen in het Noorden. Aan jou de keuze!

Eerlijk is eerlijk: in Nederland weet je het nooit met het weer. Het hele jaar door kan er opeens een flinke plensbui uit de lucht vallen. De beste tip als je in Nederland blijft: vergeet je parapluutje of regenpak niet in te pakken. En laat je niet uit het veld slaan als er een keer een bui valt. Doe een regendansje en neem daarna een heerlijke warme douche. Er zijn ergere dingen, toch?

Happy holiday!

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.