Algemeen17.03.2010

International Rescue IPhone app


Afbeelding 12.png
Afbeelding 12.png

Het Britse navigatie bedrijf TrafficMaster lanceert een bijzondere maar prijzige IPhone app. Voor £19.99 per maand of £64.99 per jaar krijg je International Rescue,een Emergency en Concierge service.  De emergency service zorgt ervoor dat je medische of politie hulp krijgt waar je ook bent. Het hoofkwartier in Engeland neemt je melding aan, via de GPS weten ze je exacte locatie, en speelt deze door naar hun vestiging in het buitenland ( nu al in 40 landen). Deze buitenlandse vestiging neemt contact op met de nooddiensten in hun eigen taal en stuurt ze naar je toe. Het hoofdkwartier in Engeland houd je op de hoogte over de ontwikkelingen en geeft je eventueel tips.

De concierge service is er voor alle andere vragen. Als je de dichtstbijzijnde parking of pinautomaat wilt weten. Als je een hotel, restaurant, theaterticket of iets anders wilt reserveren.

International Rescue verscheen eerder voor Blackberry, Symbian en Windows telefoons. Het zal mij benieuwen of mensen £64.99 (€71,66) per jaar willen betalen voor IPhone app.  Reisverzekeraars hebben ook al steeds vaker 24 uurs noodcentrales die je kunt bellen bij calamiteiten.  Verder komen er ook steeds meer IPhone apps die de concierge diensten dekken.  En dan moet natuurlijk niet je IPhone gestolen worden want dan kun je International Rescue niet bereiken.