Algemeen29.04.2010

Zwarte lijst voor vervelende hotelgasten


keyser.jpg
keyser.jpg

Vier hotels in Breda en omgeving, onder andere Van der Valk hotels Princenville en Gilze-Rijen, doen op dit moment mee aan een experiment om vervelende hotelgasten te weren. Er wordt gewerkt aan een zwarte lijst waarop vervelende hotelgasten komen te staan. Breda is de eerste plaats in Nederland waar geëxperimenteerd wordt met dit systeem, zo is te lezen op BredaVandaag.nl.

De hotels werken op dit moment nog met proefpersonen. “Het is de bedoeling dat mensen die niet betaald hebben of schade hebben gemaakt in een hotelkamer, worden verzocht om de openstaande rekening te betalen. Doen ze dat niet, dan komen ze op de lijst terecht”, vertelt Kim Wijnhoven van Hotel Keyser in Breda. De proef gaat twee of drie weken duren. Uiteindelijk gaat het allemaal om veiligheid in hotels. Gastvrijheid is belangrijk, maar gasten moeten bovenal kunnen rekenen op een veilige overnachtingsplaats. Nadat de proefperiode voorbij is kunnen hotels buiten Breda zich ook aanmelden bij Koninklijke Horeca Nederland om mee te doen aan het systeem.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.