Algemeen29.05.2010

Prijsniveau vakantielanden in de GWK Travelex app


naamloos.JPG
naamloos.JPG

Weten wat de gemiddelde prijs is van een kopje koffie in Spanje? Of de prijs voor een taxirit in Brazilië? Met de gratis TravelSpender applicatie van GWK Travelex is dat eenvoudig te achterhalen! De TravelSpender toont het lokale prijsniveau van vakantielanden. Je selecteert een vakantiebestemming, en de TravelSpender van GWK Travelex geeft direct een prijsoverzicht van veel voorkomende uitgaven op de vakantiebestemming.

TravelSpender is een gratis te downloaden applicatie voor mobiele telefoons die het lokale prijsniveau van een groot aantal vakantielanden en steden laat zien. Het werkt heel eenvoudig op naam van het gekozen land of stad en waarna een overzicht van gemiddelde prijzen van onder meer een taxirit, een kop koffie, een biertje, een hotelkamer en een maaltijd in een restaurant worden getoond. Deze prijzen worden vermeld in de lokale valuta én de tegenwaarde daarvan in euro’s. GWK Travelex geeft  tevens per bestemming een advies hoeveel vreemde valuta je het beste mee kunt nemen voor de eerste drie dagen van je vakantie.

De TravelSpender app is ideaal  bij het voorbereiden van je vakantie. Met deze applicatie biedt GWK Travelex reizigers een handige indicatie van de verwachte uitgaven ter plaatse”, aldus Hoofd Marketing Sjoerd Breebaart. “De applicatie zal overigens continue in ontwikkeling zijn. Zo zullen de gegevens up-to-date gehouden worden en er nieuwe functionaliteiten bij komen. Op korte termijn zal bijvoorbeeld een koersconverter worden toegevoegd.”

TravelSpender werkt op IPhones en telefoons met het Android besturingssyteem. De TravelSpender downloaden kan via iTunes (iPhone) en Android Market van Google. GWK Travelex heeft aan de lancering van TravelSpender ook een prijsvraag verbonden waarbij vliegtickets naar Casablanca zijn te winnen. Om kans te maken op die tickets moet uiteraard wel de TravelSpender gedownload worden, want alleen zo kan het antwoord gevonden én verstuurd worden, op de vraag wat een kop koffie in Casablanca kost!

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.