Algemeen18.06.2010

RedDog Lost & Found: opsporing en terugbezorging van bagage


reddog.jpg
reddog.jpg

Het zal iedere fanatieke reiziger wel eens overkomen zijn: (een deel van) je bagage kwijt. Vooral je koffer of tas, en je camera wil je absoluut niet missen. Met de lost & found stickers en labels van redDog, heb je 80% kans dat je bezittingen binnen 4 uur weer terecht zijn. Zodra je spullen gevonden zijn, worden ze per koerier op bestemming bezorgd. Ophalen bij de eerlijke vinder kan natuurlijk ook. Kies je voor de koerier, wat inbegrepen zit in de prijs, dan blijft in ieder geval jouw privacy gewaarborgd. RedDog is een wereldwijd meldpunt voor gevonden voorwerpen. Vinders kunnen 24/7 een vondst melden, en ontvangen ook nog eens een redDog Travel Pack en 15 euro.

Nu heb ik zelf al jaren een kaartje van Rabo Interhelp aan mijn bagage hangen. Ook in de hoop dat als ik mijn tas kwijtraak, dit nummer netjes gebeld wordt. Maar eerlijk gezegd geloof ik meer in zo’n wereldwijd merk als redDog. En dan met name de service dat gevonden spullen, waar je ook bent ter wereld, worden bezorgd. Dat is een stuk beter dan een vergoeding van de reisverzekering, achteraf.. Voor 16,40 euro krijg je 9 stickers en labels, voor o.a. sleutels, portemonnee, koffers, paspoort en camera. Inclusief een abonnement voor een jaar. Overigens is dat gratis terugbezorgen van spullen slechts eenmaal per jaar gratis. Dus wel netjes op je spullen blijven letten!!

En ben je je bagage echt kwijt? Dan kan je altijd nog even kijken op isthisyourluggage.com. Aan de hand van foto’s van de inhoud van koffer kan jij dan alsnog je bagage claimen…