Algemeen21.07.2010

Amsterdam duurste terras van Nederland 2010


terrasje.jpg
terrasje.jpg
Na ons bericht van gisteren over het beste terras van Nederland, is er opnieuw nieuws over terrassen in Nederland. Maar nu over de vraag: waar betaal je het meest voor een drankje? Het zal niemand verbazen dat Amsterdam (wederom) de duurste terrasstad van Nederland is. Nijmegen blijkt de goedkoopste. 
Sinds 2004 voert Van Spronsen en Partners horeca-advieshet jaarlijkse terrasonderzoek uit. Gekeken wordt naar de meest toeristische pleinen en horecagebieden in de 21 grootste steden van Nederland. En Amsterdam wint deze verkiezing dus. Hier betaalt men gemiddeld € 21,15 voor een rondje drank (2 fluitjes, 2 koffie, 2 rosé en 2 fris). Landelijk steeg de prijs van een rondje dit jaar met 2,6% ten opzichte van 2009 naar € 18,66. Voor het zevende jaar op rij is Amsterdam de duurste terrasstad.  Het goedkoopst is men uit in Nijmegen met gemiddeld € 17,48 voor een rondje.
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.