Algemeen28.11.2017

De 12 meest kleurrijke plekken op aarde


Kleuren hebben invloed op je humeur. De ene kleur kan je vrolijk en blij maken en van de andere kleur word je een beetje somber. Dat gebeurt allemaal onbewust, je hebt dat helemaal niet door. Deze tien meest kleurrijke plekken op aarde zullen je energie geven. Wanneer je hier rondwandelt, word je spontaan vrolijk!

1. Bo-Kaap in Kaapstad – Zuid Afrika

De Bo-Kaap is de kleurrijkste wijk van Kaapstad, gelegen op de hellingen van Signal Hill. Dit schilderachtige wijkje met bontgekleurde huisjes oogt lieflijk, maar is eigenlijk een stil protest. De bewoners — nazaten van voormalige slaven — schilderden hun huisjes in alle kleuren van de regenboog nadat de slavernij werd afgeschaft. Ten tijde van de slavernij was kleur voor hen namelijk verboden. Een wandeling door Bo-Kaap levert vrolijke plaatjes op!

2. Guatapé – Colombia

Het dorpje Guatapé in Colombia is een lust voor het oog. Guatapé ligt op zo’n twee uurtjes rijden van Medellín vandaan. Het is een klein dorpje, er is nauwelijks iets te doen, maar wie deze kleurrijke foto’s ziet wil er toch naartoe!

3. Jodhpur – India

Jodhpur in India heeft als bijnaam de Blue City. Het zal je vrij snel duidelijk worden waarom dat zo is. Jodhpur is een bijzondere stad, alleen al om te zien. Bijna alle huizen en gebouwen zijn hier blauw. Het is daarmee een van de mooiste steden van India die je hier zeker niet mag missen.

4. Júzcar – Spanje

In het zuiden van Spanje (in Andalusië) vind je het dorpje Júzcar, ook wel het smurfendorp genoemd. Net als in Jodhpur in India is hier alles blauw. Júzcar werd compleet blauw geschilderd ter promotie van de film Smurfs 3D. Het heeft het voorheen nogal slaperige stadje een hoop bezoekers opgeleverd!

5. Burano – Italië

Het eilandje Burano is eigenlijk maar om één reden populair en dat zijn de gekleurde huisjes. Ieder huisje heeft zijn eigen kleur en van dit kleurenspektakel word je vanzelf vrolijk!

6. Nyhavn in Kopenhagen – Denemarken

Nyhavn is de beroemde, gekleurde haven van Kopenhagen in Denemarken. Het haventje is klein maar sfeervol, en zeker wanneer het donker wordt en de lampjes aan gaan is Nyhavn een van de meest kleurrijke plekjes die je ooit gezien hebt.

7. Willemstad – Curacao

Daar waar de zon schijnt ben je sowieso al vrolijker dan normaal, maar op Curacao word je ook nog wat extra vrolijk van de gekleurde huisjes in Willemstad!

8. Chefchaouen – Marokko

Ook Marokko heeft haar eigen blauwe stad: Chefchaouen. In de medina – de oude binnenstad – is nagenoeg alles blauw. Vijftig tinten blauw: van turkoois en azuurblauw naar hemelsblauw en babyblauw. Het levert schitterende plaatjes op, zoals deze.

9. Trinidad – Cuba

Trinidad is misschien wel de meest charmante stad van Cuba. Maar ook de meest kleurrijke. Ieder huisje heeft zijn eigen kleur, net als de oldtimers die je hier nog ziet rijden. Het levert dit soort toffe beelden op.

10. Cinque Terre – Italië

De Cinque Terre in Italië moet je een keer in je leven gezien hebben: vijf kleine dorpjes die aan de kust regen de rotsen aan gebouwd zijn. En alle huisjes hebben hun eigen kleurtje. Schitterend om te zien!

11. Escadaria Selaron in Rio de Janeiro – Brazilië

Escadaria Selaron vind je in de wijk Lapa in Rio de Janeiro. Het is de vrolijkste trap ter wereld. Het is het levenswerk van de Chileense kunstenaar Jorge Selarón, die in Rio jarenlang werkte aan dit bijzondere project. Het resultaat is een wijk en allerlei straatjes rondom die compleet voorzien zijn van kleurrijk mozaïek.

12. Art Deco District in Miami – USA

Je moet wel van pasteltinten houden, maar doe je dat, dan ga je in het Art Deco District in Miami heel blij worden. Huizen, hotels en restaurants zijn hier niet alleen qua architectuur opvallend – art deco dus – maar ook qua kleuren. De complete wijk heeft alle tinten van de pastelregenboog.

Foto header: cuckoo_111 – Adobe Stocl

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.