Algemeen15.04.2015

De 4 mooiste bestemmingen voor je huwelijksreis


Bij het plannen en boeken van een huwelijksreis kun je alle kanten op. Een stedentrip, een tropisch resort, of een actieve vakantie zoals een safari behoren allemaal tot de mogelijkheden en zijn stuk voor stuk populaire manieren om het huwelijk te vieren. Hieronder vind je de mooiste en populairste plekken onder de Nederlanders die net in het huwelijksbootje gestapt zijn.

1. De Malediven

Er zijn maar weinig plekken op aarde die zo tot de verbeelding spreken als de Maladiven. Het mag dan ook geen verrassing heten dat veel stelletjes hier hun honeymoon willen vieren. De eilandengroep in de Indische Oceaan beschikt over alle facetten waaraan een droomvakantie moet voldoen, namelijk: schitterend weer, hagelwitte stranden met kraakhelder water, de mogelijkheid om lekker met rust gelaten te worden én van die leuke huisjes op palen in zee. De eilandjes waar de resorts zich op bevinden zijn meestal volledig ter beschikking gesteld aan het hotel, waardoor je in alle rust van elkaar kunt genieten.

Op huwelijksreis naar de Malediven... een droom!
Op huwelijksreis naar de Malediven... een droom!

2. Mauritius

Waar je op de Malediven enigszins beperkt bent in je doen en laten door de geringe ruimte, heb je op Mauritius meer de mogelijkheid om dingen te ondernemen. Zo vind je hier in elk dorp of elke stad een gezellige markt en is er een nationaal park te bezoeken. Verder is het aanbod van de resorts vergelijkbaar met dat van de resorts op andere exotische bestemmingen. Ook hier vind je helder water, witte stranden en rustig gelegen resorts. Desalniettemin is Mauritius een fantastische plek om je huwelijksreis te vieren.

Een huwelijksreis vier je op Mauritius! Foto credits: Fotolia.com.
Een huwelijksreis vier je op Mauritius! Foto credits: Fotolia.com.

3. Zuid-Afrika

Als je je tijd op hun huwelijksreis liever actief besteedt, is Zuid-Afrika echt aan te raden. Dit schitterende land beschikt over een combinatie van mooie stranden, mooi weer en schitterende natuur en wildlife. Velen koesteren de droom van een safari en het spotten van The Big Five, iets wat hier tot de mogelijkheden behoort. Verder is Kaapstad en de bijbehorende Tafelberg uiteraard ook een schitterende plek om te bezoeken. Zuid-Afrika beshikt over zo veel bijzondere plaatsen, regio’s of bezienswaardigheden dat je je in ieder geval geen moment hoeft te vervelen tijdens je reis.

Zuid-Afrika is de perfecte plek voor een actieve huwelijksreis
Zuid-Afrika is de perfecte plek voor een actieve huwelijksreis

4. Parijs

Wanneer je een stad uitzoekt voor je honeymoon is er eigenlijk maar één mogelijke bestemming, Parijs, de stad van de liefde. Picknicken onder de Eiffeltoren of in een van de vele parken, een rode wijn aan of op de Seine, of natuurlijk elkaar de liefde verklaren met een slotje aan de Pont des Arts, romantiek vind je hier in overvloed. Ook qua andere bezienswaardigheden zit het in de Lichtstad natuurlijk wel snor met haar talloze musea, winkelcentra, kerken en andere bouwwerken. Een bijkomend voordeel van een huwelijksreis naar Parijs is dat de kosten aanzienlijk lager liggen dan een reis naar één van de eerdergenoemde oorden.

De stad van de romantiek: Parijs!
De stad van de romantiek: Parijs!

Overtuigd geraakt van een bestemming? Betaal dan niet te veel voor je accommodatie en vindt eerst de goedkoopste reis via Holidoo.nl!

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.