Algemeen12.06.2019

Ultieme Roadtrips: 50 roadtrips die je ooit gemaakt moet hebben


Het maken van een roadtrip geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. Je bepaalt je eigen ritme en bent volledig vrij om te gaan en staan waar je maar wilt. Wil je ergens langer blijven, dan doe je dat gewoon. En heb je het gevoel alles te hebben gezien, dan stap je weer in om nieuwe plekken te ontdekken. Roadtrips zijn ook het beste middel om veel te zien en doen in een korte tijd. Je bent niet gebonden aan vertrektijden, want die bepaal je zelf. Kan jij wel wat inspiratie gebruiken voor het maken van roadtrips? Dan is dit toffe boek echt iets voor jou: Ultieme Roadtrips met daarin 50 roadtrips die je ooit een keer gemaakt moet hebben.

Over de hele wereld zijn spectaculaire wegen te vinden die je ooit een keer zou willen rijden: kustwegen, bergwegen, wegen van stad naar stad of dwars door een woestijn. Soms zijn het korte routes met veel bezienswaardigheden onderweg, maar soms ben je uren – of zelfs dagen – aan het rijden voordat je het landschap ziet veranderen. Ook dat hoort erbij: wie gaat roadtrippen weet dat het niet zozeer gaat om de plekken waar je stopt; veel meer nog om de reis zelf. Verlaat zeker ook zo nu en dan het gebaande pad, want de grootste verrassingen liggen misschien wel te wachten op de onverwachtse afslagen die je neemt.

50 Ultieme Roadtrips

In dit boek vind je 50 ultieme roadtrips die je allemaal een keer gemaakt wilt hebben. Van legendarische wegen zoals The Great Ocean Road in Australië en de Icefields Parkway in Canada, tot een korte nachtelijke roadtrip dwars door Parijs. Of wat dacht je van de Noordelijke Yungasweg in Bolivia, die officieel is uitgeroepen tot de gevaarlijkste weg ter wereld? Bestel ‘m hier!

Wat kun je verwachten?

Ultieme Roadtrips by Travelvalley bevat 50 routes die je meenemen je naar de mooiste plekken in Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De kortste trip in het boek Ultieme Roadtrips is 4,3 kilometer lang, de langste ruim 2.500 kilometer, maar stuk voor stuk zijn ze uniek. Bij landen waarin afstanden zijn aangegeven in mijlen worden in dit boek ook mijlen in plaats van kilometers gehanteerd (met de afstand in kilometers er tussen haakjes achter). Dat geldt dus voor de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Australië en Nieuw-Zeeland.

Door te kamperen tijdens het maken van een van deze Ultieme Roadtrips by Travelvalley ben je ook nog eens het meest flexibel. Gooi een tentje achterin of huur een camper. Wil je liever wat meer luxe onderweg, boek dan hotelletjes langs te route. Eigenlijk heb je ook niet zoveel nodig om deze roadtrips te maken: een rijbewijs, een volle tank en zin om de wereld te ontdekken. Waar wacht jij nog op? Wij geven je alvast een voorproefje van wat je in het boek Ultieme Roadtrips kunt verwachten, met een selectie van acht bijzondere routes wereldwijd. Let’s hit the road!

Ultieme Roadtrips by Travelvalley
Ultieme Roadtrips by Travelvalley
50 roadtrips die je ooit een keer gemaakt moet hebben
50 roadtrips die je ooit een keer gemaakt moet hebben
Bijzondere routes over de hele wereld
Bijzondere routes over de hele wereld
Met mooie foto`s en uitgebreide beschrijvingen
Met mooie foto`s en uitgebreide beschrijvingen
Ultieme Roadtrips by Travelvalley
Ultieme Roadtrips by Travelvalley

1. De Amalfikust – Italië

Een van de mooiste roadtrips die je ooit een keer gemaakt moet hebben is de Amalfikust in Italië. Deze route start bij Salerno en eindigt 86 kilometer verderop bij Sorrento. Onderweg kom je langs schilderachtige dorpjes zoals Minori en Positano, die tegen de heuvels aan geplakt lijken te zitten.

Positano is de bekendste stop uit deze roadtrip langs de Amalfikust, een plek waar veel films zijn opgenomen. Vanaf hier wordt de route wat bergachtiger en kom je langs het mooiste stukje weg: een kronkelend stuk van 9 kilometer vlak langs de kust. Het uitzicht is fenomenaal. Het is een van de meest panoramische routes van Europa. Hoewel de weg vrij smal is – en in het hoogseizoen ook behoorlijk druk – is de Amalfikust een schitterende plek om te roadtrippen langs kliffen, kleurrijke bloementuinen en citroenplantages.

De Amalfikust in Itali\u00eb \u00a9 Freesurf - Adobe Stock
De Amalfikust in Italië © Freesurf - Adobe Stock

2. Causeway Coastal Route – Noord-Ierland

Langs de Noord-Ierse kust loopt een fenomenale route: de Causeway Coastal Route. Deze ultieme roadtrip begint in Belfast en eindigt 190 kilometer verderop in Londonderry. Een panoramische route langs beroemde plekken uit Game of Thrones én langs een van de meest bijzondere wonderen der natuur: Giant’s Causeway.

Maak je klaar voor een spectaculaire reis langs het mooiste wat Noord-Ierland te bieden heeft. De noordkust wordt gekenmerkt door rotsbaaien, uitgestrekte stranden en hoge kliffen. Een prachtige stop tijdens deze roadtrip is het klifpad The Gobbins een wandeling via bruggen, tunnels en grotten langs de kust. Game of Thrones-fans stoppen zeker bij Cushendun en de Dark Hedges. Het hoogtepunt van de Causeway Coastal Route is de Giant’s Causeway: duizenden basaltpilaren die het werk van een kunstenaar lijken te zijn. Ze zijn gevormd door Moeder Natuur en zijn miljoenen jaren oud, al geloven de Ieren eerder fantasierijke mythen.

Causeway Coastal Route in Noord-Ierland \u00a9 Victor - Adobe Stock
Causeway Coastal Route in Noord-Ierland © Victor - Adobe Stock

3. Pacific Coast Highway – Verenigde Staten

De Pacific Coast Highway is zonder twijfel één van de 50 ultieme roadtrips die je ooit een keer in je leven gereden moet hebben. De weg slingers langs de kust van de Amerikaanse staat Californië en is een route van 1.384 kilometer lang. Een roadtrip om flink de tijd voor te nemen dus.

De Pacific Coast Highway neemt je mee langs tientallen hoogtepunten, waaronder adembenemende sequoiabossen, kliffen en stranden, maar laat je ook genieten van wereldsteden zoals Los Angeles en San Francisco. Maak deze roadtrip van noord naar zuid (begin op de grens tussen Californië en Oregon en eindig bij Dana Point) en je zult continu langs de zeekant van de weg rijden, zo dicht mogelijk langs het water.

Pacific Coast Highway in de Verenigde Staten \u00a9 Alexander Demyanenko - Adobe Stock
Pacific Coast Highway in de Verenigde Staten © Alexander Demyanenko - Adobe Stock

4. De Dodenweg – Bolivia

De Dodenweg in Bolivia – in het Spaans El Camino de la Muerte – wordt gezien als de gevaarlijkste weg ter wereld. En toch rijden ieder jaar weer duizenden mensen deze weg, gewoon voor de lol.

De Dodenweg (de Noordelijke Yungasweg) begint in La Paz, de hoofdstad van Bolivia, en eindigt in Coroico. Een route van 93 kilometer. Delen van de route zijn een paar jaar geleden verbeterd, maar nog steeds is het een levensgevaarlijke weg om te rijden. Voor mensen met hoogtevrees of voor onervaren chauffeurs is deze route een no-go. En ook bij regen of mist kun je beter niet aan de Dodenweg beginnen. Met afgronden van 600 meter diep en de beperkte breedte van de weg, komt het aan op sturen op de millimeter nauwkeurig. Mocht het je lukken om je ogen van de weg af te wenden, dan zie je vooral veel groen: exotische planten, een dichtbeboste vallei en watervallen.

De Dodenweg in Bolivia \u00a9 schame87 - Adobe Stock
De Dodenweg in Bolivia © schame87 - Adobe Stock

5. Ringroad – IJsland

De IJslandse Ringroad mag natuurlijk ook niet ontbreken in een lijst met 50 ultieme roadtrips. IJsland is een bucketlist bestemming. Door de unieke ligging – op de breuklijn van de aardkost – is een uniek landschap ontstaan vol vulkanen, geisers, watervallen en rivieren.

De Ringweg loopt in een grote ronde langs de IJslandse kust. Als je ‘m in één keer zou rijden, dan ben je slechts een paar dagen onderweg (1.300 kilometer), maar wat is een roadtrip zonder stops? Er is zoveel te zien onderweg. De mooiste stops zijn onder andere de geisers Strokkur en Geysir, watervallen Godafoss en Gullfoss en de gletsjer Vatnajökull. Neem uitgebreid de tijd voor de IJslandse Ringroad, want er is geen plek op aarde die zoveel natuurgeweld te bieden heeft als IJsland.

De Ringroad in IJsland \u00a9 anderm - Adobe Stock
De Ringroad in IJsland © anderm - Adobe Stock

6. Great Ocean Road – Australië

De Australische Great Ocean Road is een legendarische roadtrip langs de zuidkust. De route start in Melbourne en eindigt in Warrnambool. Het is een route van 243 kilometer lang, waar je de tijd voor moet nemen.

De Great Ocean Road loopt langs de zuidkust van de Australische staat Victoria en neemt je mee langs weelderige regenwouden, hoge kliffen en schitterende stranden. De twaalf apostelen – wat er helemaal geen twaalf zijn, dus niet tellen – wordt gezien als één van de hoogtepunten langs de route. Eerlijk gezegd is het rijden langs de Australische kust zelf het échte hoogtepunt: uitkijken over uitgestrekte stranden en stoppen in knusse kustplaatsjes.

Great Ocean Road in Australi\u00eb \u00a9 jovannig - Adobe Stock
Great Ocean Road in Australië © jovannig - Adobe Stock

7. Southern Scenic Road – Nieuw-Zeeland

De Southern Scenic Road op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is een van de mooiste roadtrips ter wereld. De route begint in Dunedin en eindigt in Queenstown. Het is een route van 834 kilometer langs, die je meeneemt langs de mooiste plekken die het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland te bieden heeft.

Hoogtepunten van deze ultieme roadtrip zijn Nugget Point, Cathedral Caves, Lake Manapouri, Te Anau Caves en als absolute slotstuk Milford Sound. Stap op een boot voor een onvergetelijke cruise door de fjorden.

Southern Scenic Road in Nieuw-Zeeland \u00a9 leelakajonkij - Adobe Stock
Southern Scenic Road in Nieuw-Zeeland © leelakajonkij - Adobe Stock

8. The Strip, Las Vegas – Verenigde Staten

Naast lange roadtrips door de natuur, vind je in Ultieme Roadtrips ook routes dwars door een stad. Zoals deze route over The Strip in Las Vegas. Wanneer je begint bij het beroemde ‘welcome to fabulous Las Vegas-bord’ dan is het slechts 6,8 kilometer rijden tot het eindpunt het Neon Museum. En toch is het een roadtrip die je een keer moet rijden. Maar wel ’s nachts, want Las Vegas komt pas echt tot leven als het donker is.

Onderweg zie je de hotels die de stad zo beroemd maken: Mandalay Bay, MGM Grand en the Wynn. Allemaal liggen ze direct aan The Strip. Onderweg kun je stoppen voor een gondelvaart in Venetië en een vulkaanuitbarsting bij the Mirage. In Vegas kan alles.

The Strip, Las Vegas in de Verenigde Staten \u00a9 lucky-photo - Adobe Stock
The Strip, Las Vegas in de Verenigde Staten © lucky-photo - Adobe Stock
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Gerelateerde artikelen

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Zuid-Engeland gaat je compleet verrassen. Zonovergoten stranden, ruige kliffen en lieflijke dorpjes: het is er allemaal aan de Engelse zuidkust. Maar bijna niemand weet dat. En misschien moeten we dat juist zo houden? De...

Zomer18.03.2024

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

De perfecte roadtrip door Europa: dit zijn de acht mooiste stops

Nieuwsgierigheid brengt ons de hele wereld over en hoe verder weg, hoe beter lijken we soms te denken. Vergeet niet dat 'ons eigen' Europa is juist een van de meest fascinerende werelddelen op aarde is. Deze roadtrip va...

Zomer09.05.2023

De perfecte roadtrip door Europa: dit zijn de acht mooiste stops

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

Als een roadtrip door Australië nog niet op je bucketlist staat, dan is dit hét moment om 'm erop te zetten. Het is een regelrechte droomreis. Australië is een van de grootste en tegelijkertijd dunbevolktste landen op...

Algemeen04.07.2022

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

+ de perfecte route
Panoramaroute: de mooiste route door Zuid-Afrika

Ga je naar het Krugerpark in Zuid-Afrika? Dan mag de Panoramaroute zeker niet in je reisprogramma ontbreken! Ons startpunt van de route, Sabie, ligt op pakweg een uur rijden van de Numbi Gate, een van de toegangspoorten...

Natuur24.06.2017

Panoramaroute: de mooiste route door Zuid-Afrika

Verder lezen over Reisgidsen

Waanzinnige roadtrips: 20 avontuurlijke en ontspannen routes

Roadtrips zijn onze favoriete manier van reizen. Het maken van een roadtrip geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. Je bepaalt zelf het tempo en bent volledig flexibel om te stoppen wanneer en waar je wilt. Het is de b...

Algemeen16.10.2023

Waanzinnige roadtrips: 20 avontuurlijke en ontspannen routes

Bestel nu!
Het leukste sinterklaascadeau van 2020: Bucketlist Stedentrips

Dromen mag gelukkig altijd, ook in deze corona-tijd. Zoek je een origineel sinterklaascadeau voor iemand die gek is op reizen? Dan hoef je niet verder te zoeken, wij hebben 'm voor je: Bucketlist Stedentrips. Een inspire...

Gadgets27.11.2020

Het leukste sinterklaascadeau van 2020: Bucketlist Stedentrips

De 15 leukste reisboeken

Ben je plannen aan het maken voor een nieuwe, verre reis maar weet je nog niet waar je naartoe wilt gaan en ben je op zoek naar reisinspiratie? Dan zijn dit de tien leukste reisboeken met unieke reisverhalen en praktisch...

Ontspanning06.05.2019

De 15 leukste reisboeken

Cadeautip voor de Sint: geef reisboek Bucketlist Reizen!

Ben je op zoek naar een leuk en mooi cadeau om te geven met Sinterklaas? Dan is dit wellicht het cadeau dat je zoekt: Bucketlist Reizen. Een inspirerend boek vol met bijzondere reizen die een plekje op ieders bucketlist...

Lifestyle25.11.2018

Cadeautip voor de Sint: geef reisboek Bucketlist Reizen!

Backpack bestemmingen: een boek vol inspiratie voor backpackers

Toffe reisboeken kun je nooit genoeg hebben. En dit is er ook weer eentje die je in je boekenkast móet hebben, zeker als je gek bent op avontuur en backpacken. Roëll de Ram van reisblog We Are Travellers heeft haar pas...

Lifestyle25.10.2018

Backpack bestemmingen: een boek vol inspiratie voor backpackers

Kintsugi: wat we kunnen leren van de lifestyle van Japanners

De lifestyle van Japanners is gebaseerd op eeuwenoude tradities en opvattingen. Het is een bijzondere manier van leven, die op een hoop punten afwijkt van de manier waarop wij het aanpakken. Japanners worden op een gezo...

Lifestyle05.10.2018

Kintsugi: wat we kunnen leren van de lifestyle van Japanners

Katja was hier: reisboek vol toffe verhalen van Katja Schuurman

Toffe reisboeken heb je nooit genoeg, en dit is er ook weer eentje die je wilt hebben. Katja was hier is het (eerste) reisboek van Katja Schuurman. Niet alleen voor haar werk, maar zeker ook privé reisde ze inmiddels al...

Lifestyle01.06.2018

Katja was hier: reisboek vol toffe verhalen van Katja Schuurman

Atlas Obscura: unieke reisgids met 1.000 plekken om te ontdekken

Er zijn zoveel toffe reisboeken die je eigenlijk allemaal in je boekenkast zou willen hebben, maar dit is er eentje die niet mag ontbreken: Atlas Obscura. Geen standaard reisboek, maar daarom juist zo ontzettend leuk. At...

Ontspanning08.01.2018

Atlas Obscura: unieke reisgids met 1.000 plekken om te ontdekken