Algemeen14.08.2017

Verre rondreizen regel je vanaf nu bij de locals zelf


De laatste jaren is de manier waarop we verre reizen maken behoorlijk veranderd. De lokale bevolking speelt daarin een steeds grotere rol. Sites als Airbnb, Spotted by Locals en With Locals hebben dat natuurlijk een flinke boost gegeven; website waar je overnachtingen, excursies of etentjes bij mensen thuis kunt boeken. Maar wist je dat je zelfs ook een complete verre reis nu direct bij de locals kunt boeken? Dat is het concept van Local Hero Travel, een platform waar je je rondreis boekt maar dan direct in het land waar je heen wilt.

Een verre reis regel je lokaal

Deze verandering in de reiswereld heeft natuurlijk vooral te maken met de veranderingen die online hebben plaatsgevonden: het is namelijk super eenvoudig om zelf je reis online te regelen. Jaren geleden had je daar een reisbureau voor nodig, maar die tijd lijken we ons al bijna niet meer te kunnen herinneren. Als het op reizen aankomt zijn we echte doe-het-zelvers geworden; bijna alles kunnen we zelf online regelen.

Het boeken van een rondreis kan echter een flinke klus zijn, omdat je dan verschillende accommodaties en misschien zelfs verschillende vormen van vervoer nodig hebt. Er zijn landen waar dan geen enkel probleem is, maar er zijn ook landen waar je door bijvoorbeeld taalbarrières tegen wat obstakels aan kunt lopen. Daarom zijn pakketreizen voor velen een uitkomst; je boekt een avontuurlijke rondreis, maar alles is alvast wel voor je geregeld.

Maar reizen kan nog leuker zijn dan dat, door meer in contact te komen met en lokale gemeenschap, door te reizen met je eigen gezelschap en met adviezen van lokale reisexperts. Het is precies wat Local Hero Travel voor ogen heeft: mensen een rondreis laten boeken, maar dan wel gewoon in het land waar je naartoe wilt.

Hoe werkt dat?

Local Hero Travel is opgericht door een team dat jarenlang in de avontuurlijk reisbranche heeft gewerkt – samen hebben ze zo ongeveer alle landen op aarde bezocht. Het team werkt samen met lokale reisexperts die ze goed kennen; enthousiaste, integere reiskenners die vaak zelf de eigenaar zijn van een reisorganisatie. Deze mensen in hun netwerk noemen ze ‘local hero’s’. Het leuke aan het boeken van een reis op deze manier is dat je zo heel dicht bij de locals komt, omdat het allemaal mensen zijn die midden in een gemeenschap staan.

Je boekt zelf online de reis, maar dan dus bij iemand die in het land zélf woont. Het geeft zo’n reis een lokaal tintje – je wordt gewezen op verborgen plekjes die een ander niet weet te vinden. Communiceren gaat met deze reisexperts gewoon in het Engels (en soms zelfs in het Nederlands). Je boekt direct maar hoeft niet alles zelf te bedenken want er zijn ook voorbeeldreizen samengesteld die je kunt gebruiken als inspiratie.

Over garanties hoef je overigens ook niet in te zitten; Local Hero Travel is onderdeel van Askja Reizen (ANVR/SGR) betalen doe je ook gewoon aan een Nederlandse rekening.

De mooiste bestemmingen

Hier boek je vooral bijzondere reizen naar verre landen, zoals de Galapagos Eilanden, Vietnam, Thailand, Cuba, Argentinië, Peru, Zuid-Afrika of Costa Rica. Er staat er vast ook wel eentje op jouw bucketlist. Op de website vind je het complete aanbod aan bestemmingen en verre reizen. Misschien staat hier ook wel jouw volgende verre reis tussen?

Foto header: Hanoi Photography – Adobe Stock.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.