`

Dagje Weg18.10.2011

Leuke Facebook game voor Safaripark Beekse Bergen


beekse_bergen_safaripark_travelvalley.jpg
beekse_bergen_safaripark_travelvalley.jpg

Altijd al een eigen Safaripark willen hebben?! Dat kan nu 😉 Safaripark Beekse Bergen lanceert een eigen Facebook game. Hiermee kunnen spelers een eigen safaripark bouwen én beheren. Je begint klein: met een paar munten en een wandelpad door een nog op te bouwen safaripark. Daarna kies je je dieren uit. Het ene diersoort is uiteraard kostbaarder dan het ander. Naarmate je in hogere levels komt, worden de keuzemogelijkheden voor de diertypes groter. Dan is het natuuurlijk de bedoeling jouw dieren zo strategisch mogelijk in te zetten, zodat bezoekersaantallen en dus de omzetten gemaximaliseerd worden.

Naarmate er meer omzet wordt gegenereerd, worden de uitbreidingsmogelijkheden van het park ook groter. Zo bouwt de speler aan meer safarivormen en kan men een ijscokar of een frietkiosk zelfs verbouwen tot een restaurant. Om de dieren blij en tevreden te houden, dient men ze regelmatig te  voeren. Geregeld inloggen op Facebook is daarvoor noodzakelijk. Geheel in het kader van Social Media kan je ook de parken van je vrienden online bezoeken en de ontwikkelingen in je eigen park delen met anderen.

Met dit spel tracht het safaripark spelers niet alleen een good feeling te geven als zij aan Safaripark Beekse Bergen denken, maar ze uiteindelijk ook te stimuleren de safariwereld eens in het echt te gaan bekijken“, aldus Marc Geboers, Manager E-Commerce. “Het spel is pas net de lucht in gegaan. Toch staan er inmiddels in totaal al meer dan 2.300 dieren in de virtuele parken. We verwachten al snel tienduizend spelers te hebben.”

“Het interessante van het spel is ook dat het een educatief karakter heeft. Spelers leren strategische keuzes te maken. Schaf ik eerst een dier aan en waar ga ik het dier dan plaatsen of koop ik een ijscokraam en leg ik een autosafari aan? Welke variant gaat de hoogste opbrengst opleveren en wat zijn eigenlijk de wensen van de gasten van mijn safaripark?”

Komende maanden wordt er geregeld een nieuw element aan het spel toegevoegd om het vernieuwend en levendig te houden.

Om de FaceBook Game te spelen ga je naar facebook.com/safariparkbeeksebergen.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.