Dagje Weg28.03.2013

4,2 miljoen bezoekers voor Efteling in 2012


Schermafbeelding 2013-03-28 om 12.58.49.png
Schermafbeelding 2013-03-28 om 12.58.49.png

De Efteling is al jaren een van de meest populaire attracties. Dat blijkt wel uit de bezoekcijfers van het afgelopen jaar. In 2012 bezochten 4,2 miljoen bezoekers de Efteling in Kaatsheuvel. Al vier jaar op rij trekt de Efteling jaarlijks mee dan 4 miljoen bezoekers. Daarmee staat de Efteling ook in de top van de attractieparken in Europa, en dat was ook precies het doe. Internationaal succes.

Vorig jaar vierde de Efteling haar 60e verjaardag en werk ook de watershow Aquanura geopend. Niet zomaar een watershow, maar een 17 miljoen euro (!!) kostende fonteinenshow die veel bezoekers moest trekken. Voor het komende jaar wordt veel verwacht van Ravelijn, de stad waar parkshows te bewonderen zijn. Het Ravelijn krijgt vanaf 30 april weer een nieuwe show, die weer extra bezoekers moet trekken. Per dag vinden daar meerdere voorstellingen van 20 minuten plaats.

De Efteling is voor jong en oud nog steeds een super leuk dagje weg. Want of je nu van actie houdt, of lekker me kleine kinderen wil wandelen door het Sprookjesbos, iedereen heeft daar wel een leuke dag. Onze favoriet zijn de Zomeravonden, tijdens de zomervakanties. Dan is het park tot ’s avonds laat open, en krijg je ook nog eens optredens van Nederlandse artiesten. Ongetwijfeld zal de Efteling ook in 2013 weer deze Zomeravonden organiseren.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.