Dagje Weg08.11.2021

Dé bucketlist voor Nederland: wat je in eigen land gedaan moet hebben


De meeste bucketlists bevatten droomreizen van vooral verre bestemmingen. We vergeten ons eigen landje keer op keer. Maar ook hier zijn bijzondere plekken die je ook één keer in je leven gezien moet hebben! Daarom hebben wij de ultieme bucketlist voor Nederland voor je gemaakt: 11 dingen in eigen land die je een keer gedaan móét hebben!

Boek een leuke trip in Nederland

  • De beste deals boek je via VoordeelUitjes
  • En ook HotelSpecials heeft hele mooie aanbiedingen in heel het land
  • Of boek een fijn weekend op een van de parken van Landal

1. Weekendje op de Waddeneilanden

Ook in Nederland kun je écht het gevoel hebben op vakantie te zijn en dat ervaar je het best op de Waddeneilanden. Alleen al omdat je de boot moet nemen om er te komen, maar zeker ook door de relaxte sfeer die op de eilanden hangt. En het maakt eigenlijk niet uit welke van de Waddeneilanden je kiest, want ze zijn allemaal even leuk. Texel en Terschelling zijn het grootst en daar kun je met de auto komen, net als op Ameland. Het is super leuk om er mini roadtrips te maken om veel van de eilanden te zien, maar dat kan ook heel goed op de fiets. Bij een weekendje Vlieland en Schiermonnikoog moet de auto op het vasteland blijven en dat maakt dit ook meteen een super ontspannen trip. Op de Wadden kom je namelijk pas echt goed tot rust door veel te fietsen en te wandelen.

De Waddeneilanden zijn een plek waar je absoluut een keer geweest moet zijn. Een dagje is echt veel te kort, dus maak hier maar meteen een weekendje van. Of maak een complete roadtrip langs alle Waddeneilanden, dat is de ultieme bucketlist-reis in Nederland!

bekijk vakanties naar de Waddeneilanden

2. Nationaal Park de Hoge Veluwe

Wist je dat Nederland maar liefst 20 nationale parken heeft? De allermooiste – zonder alle andere te kort te doen – vind je op in Gelderland: nationaal park de Hoge Veluwe. En hoewel dit park slechts een klein deel van de complete Veluwe beslaat, is er hier zoveel moois te vinden: bossen met wilde zwijnen, heidevelden, vennen en stuifzand. Een prachtige plek om lekker te wandelen of fietsen en ook een van de mooiste plekken in Nederland om te fotograferen!

De Veluwe wordt ook wel de schatkamer van de Nederlandse natuur genoemd en dat is echt niet voor niets. Je kunt er ook zoveel toffe dingen doen. Het Kröller-Möller is een heel bijzonder museum om te bezoeken, maar ook de zonsopkomst en zonsondergang wandelingen zijn heel erg leuk. Het is dan wat rustiger op de Veluwe en dan zie je de schoonheid van de natuur pas echt goed. De kans is overigens vrij groot dat je hier misschien wel herten in het wild spot.

bekijk vakantiehuizen op de Veluwe

3. Amsterdam – het Rijksmuseum

Een stukje cultuur, maar in het Rijksmuseum in Amsterdam moet je echt een keer geweest zijn. Het Rijksmuseum is het mooiste en meest indrukwekkende museum van Nederland met meer dan 8.000 werken van met name Nederlandse kunstenaars. Alle Nederlandse grootmeesters hangen hier: Rembrandt, Vermeer en Van Gogh. Ook al ben je niet echt een kunstliefhebber: het gebouw alleen al is prachtig om doorheen te wandelen. En wat dacht je van de Cuypersbibliotheek, de grootste en oudste kunsthistorische bibliotheek van Nederland? Ook die moet je een keer met eigen ogen zien.

In 2013 is het Rijksmuseum verbouwd, en hoe. Niet alleen de kunst, maar ook het gebouw zelf, is echt heel bijzonder om te zien. De Nachtwacht is het pronkstuk, aan het einde van de Eregallerij. Maar er is veel meer: Het Melkmeisje van Vermeer, het Vrolijk Huisgezin van Jan Steen, Marten en Oopjen van Rembrandt. Als je een bucketlist voor Nederland hebt, dan moet dit bezoek er echt op. Maak er vervolgens een lang weekend van in onze hoofdstad, dé stad van Nederland die nooit verveelt.

bekijk hotels in Amsterdam. Een aanrader is het super stijlvolle Boutique Hotel Mai.

4. Bezoek de molens van Kinderdijk

Een absolute must-see in Nederland zijn de molens van Kinderdijk. Het is een van de beroemdste plekken die ons land rijk is. Veel buitenlandse toeristen willen na Amsterdam eigenlijk maar één ding: de molens zien. Daarvoor kun je naar de Zaanse Schans, maar veel mooier zijn de molens van Kinderdijk.

Deze plek is sinds 1997 ook aangemerkt als UNESCO werelderfgoed. En als je er eenmaal bent, begrijp je waarom. Het zijn niet alleen de eeuwenoude molens die bijzonder zijn om te zien, het is het complete plaatje. Het water, de dijken er omheen: het is het klassieke Hollandse plaatje. Dat jij natuurlijk zelf ook een keer moet zien.

De geschiedenis van de molens van Kinderdijk gaat terug naar de vijftiende eeuw, al zijn de meeste molens die er nu staan uit de achttiende eeuw. Het is een bijzondere plek om te zien én om een mooie wandeling te maken. Zet Kinderdijk dus zeker weten óók op je bucketlist want het is een van de mooiste plekken van Nederland.

5. Dagje Efteling

Natúúrlijk moet je ook een keer in de Efteling zijn geweest, niet alleen het leukste attractiepark van Nederland maar ook internationaal doet dit park mee in de top. Het leuke aan de Efteling is dat echt iedereen zich hier zal vermaken, want er zijn niet alleen maar snelle achtbanen, er zijn ook shows en wat rustigere attracties die bijna iedereen leuk vindt. Mocht je er nooit op schoolreisje zijn geweest, plan dan binnenkort maar eens een dagje Kaatsheuvel. Doe dat wel doordeweeks, dan is het lekker rustig.

En mocht je er (lang geleden) wel zijn geweest, maar een keer terug willen, dan zijn deze Efteling-attracties misschien nieuw voor je:

  • Dive coaster Baron 1898
  • Houten achtbaan Joris en de Draak
  • Dubbele familie-achtbaan Max en Moritz
  • Overdekte familie-attractie Symbolica

↠ koop online kaartjes voor de Efteling met korting

6. Varen in Giethoorn

Het Overijsselse dorpje Giethoorn is uniek – niet voor niets hebben wij het al een bestempeld als een van de zes mooiste dorpen van Nederland. Het wordt ook wel mini-Venetië genoemd, omdat Giethoorn vooral bekend staat om de smalle grachten, houten bruggen en fraaie huizen met rieten daken. Al die ‘waterwegen’ in het dorp doen met enige fantasie aan het Italiaanse Venetië denken.

De huizen in Giethoorn liggen hoog en droog: op een soort eilandjes, waar je met een bootje tussendoor kunt varen. Een populaire attractie, dat wel, maar zo leuk dat je hier een keer geweest moet zijn. De meeste mensen doen dat in een traditionele Gieterse punter. Of nog leuker: huur een kano of kajak en peddel zelf over het smalle water van Giethoorn. Doe dat rustig aan, want de Dorpsgracht is helemaal zo lang niet, en voor je het weet ben je er al weer uit.

Giethoorn is in de zomermaanden super druk. Daarom is het slim om juist een keer in het voor- of najaar te komen. Dus huur een kano en ga zelf het water op.

Bekijk hier de leukste hotels in Giethoorn!

7. Kanoën in de Biesbosch

Op de grens van Noord-Brabant en Zuid-Holland ligt natuurgebied de Biesbosch, een prachtig stuk ruige natuur. Een bijzonder en vooral waterrijk gebied met ook nog eens een boeiende ontstaansgeschiedenis. Het is een van de mooiste plekken van Nederland om te varen en wandelen.

Ga zeker ook even kijken in het Biesbosch Museumeiland, waar je in tekst en beeld het verhaal van de Sint-Elisabethsvloed in 1421 kunt ‘herleven’. Het is meer dan interessant om te horen en zien waarom de Biesbosch is zoals het is.

Er leven veel verschillende dieren in dit nationale park. Zo kun je er bevers, vossen, reeën en zelfs de visarend spotten, mochten die misschien ook nog op je bucketlist staan om in het wild te zien.

De allerleukste manier om de Biesbosch te verkennen is vanuit een kano. Zo kom je namelijk heel dicht bij de natuur: soms vaar je onder overhangende takken door. Er zijn genoeg eilandjes waar je aan kunt meren om te picknicken. Met mooi weer is dit een van de leukste dagjes weg in Nederland!

Bekijk hier leuke hotels in de omgeving van de Biesbosch

Varen in de Biesbosch moet je een keer gedaan hebben
Varen in de Biesbosch moet je een keer gedaan hebben

8. Sfeervol Breda

Breda – mijn stad ♥ – werd eerder al uitgeroepen tot de meest sfeervolle stad van Nederland en die hoort natuurlijk ook op je bucketlist thuis. Breda is in alle opzichten een unieke stad: het prachtige oude centrum is compact, je kunt er geweldig shoppen en zelfs wanneer alle winkels dicht zijn is het er nog steeds super gezellig. De afgelopen jaren is de stad eigenlijk alleen maar leuker geworden. Iedere week opent er wel een nieuw café, restaurant of winkeltje. Hier móet je eens geweest zijn.

Tip: lees ook het artikel met de 10 leukste dingen om te doen Breda

Hotel Nassau is het allerleukste hotel in Breda

9. Weekendje Rotterdam

Rotterdam is niet te vergelijken met onze hoofdstad, maar zeker niet minder leuk. Er is veel te zien en doen. De havenstad is een superleuke bestemming voor een weekendje weg in eigen land. Bekijk de bijzondere kubuswoningen, breng een bezoek aan de markthal, scheur met een watertaxi over de Maas, ga abseilen van de Euromast en ontdek het historische Delfshaven. De stad heeft een fijne vibe en bruist. Dat zie je ook terug in het aanbod aan horeca: het stikt in Rotterdam van de fijne plekken om te eten. Een weekendje Rotterdam hoort wat ons betreft zeker thuis op je bucketlst voor Nederland.

↠ Tip! Leer Rotterdam nog beter kennen en boek een georganiseerde fietstocht door de stad. Een lokale gids laat je de leukste plekken zien. Overnacht in Hotel New York op de Kop van Zuid voor een echt Rotterdams gevoel en geweldig uitzicht.

<em>Een weekendje Rotterdam mag niet op je bucketlist ontbreken!<\/em>
Een weekendje Rotterdam mag niet op je bucketlist ontbreken!

10. Volg de hunebedhighway in Drenthe

In Drenthe kun je de hunebedhighway volgen, een route die je langs 47 van de 52 hunebedden voert. Hunebedden zijn meer dan een hoop oude stenen, het zijn de oudste monumenten van Nederland en gebouwd van zwerfkeien die in de IJstijd in Drenthe zijn beland. Het waren grafkamers en onder de hunebedden zijn grafgiften gevonden zoals sieraden, bijlen en aardewerken potten. Hoe ze de enorme zwerfkeien zo hebben kunnen bouwen is niet bekend. Het Hunebedcenter kun je bezoeken als je meer wil leren over het Trechtbekervolk dat de hunebedden heeft gebouwd.

↠ Verblijf in het historische Veenhuizen, waar nog veel meer te zien en doen is. De hunebedhighway ligt hier om de hoek. Wij hebben geslapen in het bijzondere hotel Bitter en Zoet.

<em>De hunebedhighway in Drenthe is uniek en voert je langs bijzondere plekken<\/em>
De hunebedhighway in Drenthe is uniek en voert je langs bijzondere plekken

11. Snuif de frisse zeelucht op aan de Nederlandse kust

We hebben een prachtige kust in ons eigen land en de zee, duinen en het strand mogen niet ontbreken op je bucketlist. Van de rustige stranden in Zeeland tot de populaire boulevard in Scheveningen en de mooie duinen in Noordwijk en de witte zandstranden op Texel: hier snuif je de frisse zeelucht op. Overweeg ook eens een bezoek aan het mooie Zeeuws-Vlaanderen, met leuke plaatsjes zoals het gezellige Sluis. En ook Domburg in Walcheren is wat ons betreft een van de leukste badplaatsen van Nederland.

↠ In Scheveningen overnacht je voor een prima prijs in het fijne easyHotel, op loopafstand van de Boulevard.

De 13 mooiste campings in Nederland aan zee hebben wij ook voor je op een rij gezet!

<em>Onderschat de schoonheid van onze eigen kustlijn in Nederland niet!<\/em>
Onderschat de schoonheid van onze eigen kustlijn in Nederland niet!

Nog meer inspiratie om te zien en doen in Nederland vind je hier!

Plan een trip in Nederland

In Nederland zijn zoveel leuke en mooie plekken te vinden en ook zoveel leuke dingen te doen.

Dus waarom niet ook eens in eigen land op vakantie gaan om je bucketlist voor Nederland af te vinken? Hopelijk helpen deze tips je bij het plannen van je reis, voor bijvoorbeeld een weekendje weg.

Overnachten in Nederland

.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Gerelateerde artikelen

Vijf leuke ideeën voor een weekendje weg in Nederland

Zin in een weekendje weg in Nederland? Er zijn in Nederland zoveel leuke en bijzondere plekken te vinden die zich perfect lenen voor een (lang) weekend weg. Leuke steden, mooie natuurgebieden en wat dacht je van de Nede...

Ontspanning16.05.2023

Vijf leuke ideeën voor een weekendje weg in Nederland

Dit zijn de 16 leukste tips om te doen in de herfstvakantie

De herfstvakantie staat weer voor de deur en dat betekent voor een hoop mensen weer een lekkere week vrij. Maar wat moet je gaan doen in de herfstvakantie? Toch een paar dagen erop uit of liever thuis blijven en leuke da...

Dagje Weg07.10.2021

Dit zijn de 16 leukste tips om te doen in de herfstvakantie

dagjes weg, overnachtingen en meer!
De 6 mooiste Nederlandse dorpen voor een dagje weg

Heb jij zin in een leuk dagje weg in eigen land? Je kunt de stad in, een mooie wandeling maken in een van de mooie natuurgebieden die ons land heeft, of juist kleine, knusse dorpjes bezoeken. Nederland heeft namelijk zov...

Dagje Weg05.05.2021

De 6 mooiste Nederlandse dorpen voor een dagje weg

Dit zijn de 7 mooiste natuurgebieden in Noord-Brabant

Noord-Brabant staat natuurlijk vooral bekend om z'n gezelligheid, maar daarnaast is het ook een van de mooiste provincies van Nederland. Na Gelderland is Brabant de grootste provincie van Nederland en je vindt er veel mo...

Natuur26.01.2021

Dit zijn de 7 mooiste natuurgebieden in Noord-Brabant

Verder lezen over Nederland

Wat te doen in Doetinchem en omgeving? Dit zijn de beste tips!

Centraal in de Achterhoek vind je de stad Doetinchem. Wij gingen 24 uur op pad in Doetinchem en hebben de leukste dingen om te doen, te eten en te slapen voor je op een rijtje gezet.

Stedentrips19.06.2024

Wat te doen in Doetinchem en omgeving? Dit zijn de beste tips!

Lunch in Rotterdam: dit zijn de beste plekken!

Breng je binnenkort een bezoek aan Rotterdam? Dat is sowieso een goed idee, want de stad bruist! Het is de perfecte plek om een dag of weekend naartoe te gaan. Naast de Euromast, Markthal en natuurlijk de rivier de Maas,...

Stedentrips13.06.2024

Lunch in Rotterdam: dit zijn de beste plekken!

30 hotspots door de hele stad
Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

Dit zijn de 30 allerleukste strandtenten van Nederland. We hebben er 10 per provincie voor je verzameld. Weet jij alvast waar je moet zijn zodra de zon zich weer laat zien!

Zomer04.06.2024

Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Een roadtrip door Nederland, dat is een flinke uitdaging want de keuze is reuze in ons kleine landje. Nederland is namelijk groot genoeg om meerdere interessante routes uit te stippelen. Alle provincies aandoen is een op...

Algemeen29.05.2024

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Wij gaan graag een nachtje of weekend weg in Nederland en gelukkig heb je ook in ons eigen land volop keuze uit mooie accommodaties, want nog steeds openen nieuwe hotels hun deuren. Dit zijn de allermooiste!

Ontspanning22.05.2024

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Wist je dat waddeneiland Terschelling een van de beste plekken ter wereld is om sterren te kijken? Op Dark Sky Park De Boschplaat kun je, bij helder weer, een schitterende sterrenhemel zien!

Natuur30.04.2024

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Ga naar Dark Sky Park De Boschplaat
10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda

Om te lunchen in Breda heb je de keuze uit heel veel leuke eettentjes en restaurants. Maar waar moet je zijn? Wat zijn de leukste hotspots en waar is de lunch het lekkerst? Hou dit lijstje bij de hand: lunchen in Breda d...

Stedentrips23.04.2024

10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Verder lezen over Travel Bucket List

Causeway Coastal Route: de roadtrip van je leven door Noord-Ierland

Helemaal in het noorden van Noord-Ierland, in het land van romantische kastelen en fabelachtige legendes, ligt de Causeway Coastal Route. Een adembenemede weg langs ruige kusten, groene heuvels, fotogenieke dorpjes en we...

Natuur19.06.2024

Causeway Coastal Route: de roadtrip van je leven door Noord-Ierland

De 5 mooiste plekken om het noorderlicht te zien!

Aurora Borealis, het noorderlicht, is een van de meest bijzondere natuurfenomenen. Het is de mooiste lichtshow ter wereld, aan ons gegeven door Moeder Natuur. Je kunt het noorderlicht alleen zien als het donker is en dan...

Natuur21.11.2023

De 5 mooiste plekken om het noorderlicht te zien!

Het mooiste van Cappadocië in 20 foto’s

Cappadocië is een zo'n regio die je een keer gezien moet hebben. Zeker als je beeld van Turkije voorheen vooral bestond uit zon, zee en strand of een bezoek aan hoofdstad Istanbul. Zelfs als je nog niet eerder van Cappa...

Natuur27.06.2023

Het mooiste van Cappadocië in 20 foto’s

Zo bijzonder is deze regio van Turkije!
5 tips: dit wil je zien en doen in sprookjesachtig Cappadocië

Stel je even voor: sprookjesachtige landschappen, oneindige valleien en grotwoningen. De zon zien opkomen vanuit een luchtballon en ondergrondse steden verkennen: dat is Cappadocië. Deze regio ligt precies in het midden...

Algemeen02.06.2023

5 tips: dit wil je zien en doen in sprookjesachtig Cappadocië

de mooiste bezienswaardigheden en handige tips
Wist je dat er ook een Zuiderlicht bestaat?

Het noorderlicht ken je ongetwijfeld wel. De veelal groene, dansende lichtgolven aan de hemel die je in Scandinavië kunt zien. Maar wist je dat er ook een zuiderlicht bestaat? De officiële naam van het zuiderlicht is a...

Natuur24.04.2023

Wist je dat er ook een Zuiderlicht bestaat?

aurora australis
23 dingen die je in 2023 eindelijk een keer moet doen

Maak je klaar voor een nieuw jaar vol verrassingen, avontuur en mooie reizen. Zo maak je va 2023 een fantastisch jaar om nooit te vergeten. Dit zijn dé 23 dingen die je in 2023 eindelijk een keer moet doen! 1. Plant e...

Algemeen31.12.2022

23 dingen die je in 2023 eindelijk een keer moet doen

Dit zijn de drie mooiste fjorden van Noorwegen

Noorwegen staat bekend om haar machtig mooie natuur. Het Scandinavische land heeft wat dat betreft een longlist van bijzondere en adembenemende locaties waarmee je je bucketlist voor een lang verblijf in het noorden moei...

Natuur23.11.2022

Dit zijn de drie mooiste fjorden van Noorwegen

Hardangerfjord, Sognefjord en Geirangerfjord
Dit is waarom je op reis naar Patagonië wil in 15 foto’s

Er zijn weinig plekken op aarde die de schoonheid van Patagonië kunnen overtreffen. Patagonië is grofweg het zuidelijk deel van de landen Chili en Argentinië. Een echte grens van dit gebied is nooit vastgesteld. Patag...

Natuur06.09.2022

Dit is waarom je op reis naar Patagonië wil in 15 foto’s

Verder lezen over Weekendje weg

De 10 leukste restaurants in Antwerpen

Antwerpen is dé stad voor foodies en lekkerbekken. Een stad waar je naartoe gaat om vooral lekker te eten en drinken. Antwerpen staat synoniem voor gezelligheid, en dat gaat veel verder dan een terrasjes pakken. Heb je...

Stedentrips18.06.2024

De 10 leukste restaurants in Antwerpen

De 10 coolste dingen om te doen in Parijs

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, Parijs is wat mij betreft de leukste en allermooiste stad ter wereld! Je zult er nooit uitgekeken raken. Parijs is de stad van de mode en van de culinaire tradities. Van de Franse ba...

Stedentrips17.06.2024

De 10 coolste dingen om te doen in Parijs

7 tips voor een weekendje weg met vriendinnen

Niets is zo fijn als ontspannen met je vriendinnen een weekendje weg. Even quality time samen. Uit je hoofd, samen op avontuur (of op boevenpad, wat jij wilt), volop genieten van het leven, cocktails lurken, shop till you drop, slappe lach, mooie steden ontdekken, de hele dag op het strand luieren of lekkere wijn drinken.

Ontspanning10.06.2024

7 tips voor een weekendje weg met vriendinnen

Fietsend door Düsseldorf: de leukste manier om de stad te verkennen

Vanaf de meeste plekken in Nederland sta je in nog geen 3 uur tijd in hartje Düsseldorf, een stad die compleet anders is dan die in Nederland. Hoeveel vakantiedagen je ook hebt en wat je budget ook is: een paar dagen naar Düsseldorf kan altijd.

Stedentrips08.04.2024

Fietsend door Düsseldorf: de leukste manier om de stad te verkennen

Fietsen door de Bomen in fietsparadijs Belgisch-Limburg

Ontdek de groenste gemeente van Vlaanderen - Hechtel-Eksel - op een duurzame manier: op e-bikes van Gazelle. Hoe kan het ook anders in fietsparadijs Belgisch-Limburg?

Natuur26.03.2024

Fietsen door de Bomen in fietsparadijs Belgisch-Limburg

De 11 leukste dingen om te doen in Antwerpen!

Antwerpen is de zonder twijfel de leukste stad van België. Het is de stad van mode, de diamanten en het speciaalbier. Antwerpen ligt praktisch naast de deur en is dus heel goed bereikbaar. Met de trein ben je er zo. Je...

Stedentrips05.12.2023

De 11 leukste dingen om te doen in Antwerpen!

De 10 coolste dingen om te doen in Londen

Heb jij zin in een weekendje naar Londen? Of een dagje? Dat is een heel goed idee, want Londen is een fantastische stad. En die paar dagen die je in de stad hebt tijdens een stedentrip wil je natuurlijk optimaal besteden...

Stedentrips28.09.2023

De 10 coolste dingen om te doen in Londen

een citytrip Londen wordt nóg leuker met deze tips om te doen
Naar de Beekse Bergen? Maak er een lang weekend in Brabant van!

De Big Five spotten, wakker worden met uitzicht op grazende zebra's en een game drive in een open Jeep maken. Het zijn dé dingen die een safari in Afrika zo bijzonder maken. Maar daar hoef je helemaal niet zo ver voor t...

Ontspanning03.06.2023

Naar de Beekse Bergen? Maak er een lang weekend in Brabant van!

ontdek het luxe Safari Hotel