Gadgets30.05.2024

Deze vijf reisgadgets wil je hebben!


Wanneer je op reis gaat is de koffer inpakken voor veel mensen de grootste bron van stress. Heb je alles wel bij je? Vergeet je niets belangrijks en wat voor weer gaat het worden? Reisgadgets zijn dan zaken die je misschien vergeet, maar die wel cruciaal kunnen zijn om de reis fijn te laten verlopen. Ze kunnen je helpen in lastige situaties, maar ze kunnen ook gewoon heel fijn zijn om jou naar de mooiste plekken te helpen. Welke reisgadgets écht in jouw koffer moeten? Dat lees je in hier!

1. Altijd bereikbaar

Je hebt telefoons en je hebt telefoons. Natuurlijk hebben we vandaag de dag allemaal een smartphone, maar wil je echt een reisgadget mee waar je álles op kunt dan is de iPhone 15 Pro kopen wat jij vandaag de dag moet doen. Dit is een telefoon van een compleet ander niveau. Niet alleen het beeldscherm en de vier camera’s zijn fantastisch: daarmee maak je next-level reisfoto’s. Ook de sterke batterij én de moderne satellietfunctie zorgen ervoor dat dit de meest betrouwbare reispartner van het moment is. Wanneer jij de weg kwijt bent, is deze telefoon dat niet. Ideaal om ongebaande paden mee te verkennen dus. Nooit meer verdwalen!

2. Goed getrackt

Helaas raken er tegenwoordig meer én vaker koffers kwijt dan ooit tevoren. Het is dan ook aan te raden om in je koffer een tracker te doen en deze aan je (Apple) telefoon te koppelen. Het gaat er niet voor zorgen dat je koffer nooit meer kwijtraakt, maar het zorgt er wel voor dat je weet wáár je koffer is. Dat is toch een fijn idee. Ook bij handbagage is het gebruik ervan aan te raden. Want ook deze worden graag gestolen op vliegvelden of in treinen en bussen. Zo weet jij waar je tas is en kun je wellicht zelf je bagage weer opsporen.

Reizen met alleen handbagage is makkelijker dan je denkt: daarom hebben wij de beste tips op vakatie te gaan met alleen handbagage al voor je op een rij gezet. Je leest ze hier.

3. Sluit je af

Wanneer je veel reist weet je ongetwijfeld hoe vermoeiend en uitputtend dit soms kan zijn. Het is dan ook heerlijk om je af en toe even helemaal af te kunnen sluiten en hoe kan dit nou beter dan met eigen muziek en een koptelefoon. Investeren in een goede kwaliteit oordopjes of headphone is dan ook echt een aanrader. Al zet je geen muziek op en gebruik je hem alleen om de omgevingsgeluiden te cancelen (als je bijvoorbeeld op een slaapzaal in een hostel moet slapen), alleen dan is het al zijn geld waard. Een gadget die je nooit meer kwijt wilt, wanneer je hem eenmaal hebt geprobeerd.

4. Compacte powerbank

Een ander onmisbaar item voor elke reiziger is een compacte powerbank. Tegenwoordig vertrouwen we op onze elektronische apparaten voor bijna alles, van navigatie en communicatie tot entertainment en fotografie. Een powerbank zorgt ervoor dat je onderweg nooit zonder stroom komt te zitten. Er zijn verschillende modellen beschikbaar die licht en draagbaar zijn, maar toch genoeg capaciteit hebben om je telefoon meerdere keren op te laden. Ideaal voor lange vluchten, treinreizen of dagen doorbrengen in de natuur zonder toegang tot stopcontacten. Het is een kleine investering die je heel veel gemak en zekerheid biedt.

5. Universele reisadapter

Een universele reisadapter is een andere gadget die je zeker niet wilt vergeten. Verschillende landen hebben verschillende stopcontacten en spanningen, en niets is vervelender dan aankomen op je bestemming en ontdekken dat je je apparaten niet kunt opladen. Een goede reisadapter past op vrijwel elk type stopcontact en zorgt ervoor dat je apparaten veilig kunnen worden opgeladen, waar je ook bent. Sommige modellen hebben zelfs meerdere USB-poorten, zodat je meerdere apparaten tegelijk kunt opladen. Dit is niet alleen handig, maar bespaart ook ruimte en gewicht in je bagage.

Je koffer inpakken is altijd weer een klusje dat de nodige tijd en aandacht vraagt, en waar niemand eigenlijk zin in heeft. Zet in ieder geval bovenstaande gadgets op je standaard paklijst en zodat je er op reis veel plezier van kunt hebben. Techniek staat voor alles, en dat geldt tegenwoordig ook zeker voor de reiservaringen. Investeer in een goede en betrouwbare telefoon met de meest moderne snufjes. Al is het alleen al om je mooie herinneringen vast te leggen, op die kwaliteit wil je niet besparen toch?

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.