Irene is tekstschrijver en reisblogger. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land: elke plek heeft iets speciaals. Ook in haar vrije tijd pakt ze graag haar koffers en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.
Ben je vaak in of op het water te vinden? Heb je altijd al willen surfen of kun je al surfen en ben je toe aan iets nieuws? Dan is een elektrisch surfboard misschien wel iets voor jou! Misschien heb je niet meteen een idee wat je met zo’n surfboard kunt doen, maar dan heb je vast de foto’s en filmpjes nog niet gezien. Want het is net of je ermee over het water vliegt. En dat ziet er ultiem cool uit. Een perfecte bezigheid op een zomerse dag. Ja, dat duurt inderdaad nog even, maar het is wel lekker om alvast plannen te maken toch? De eFoil is een elektrisch surfboard en werd vorige zomer al regelmatig in Nederland gespot. Wij begrijpen wel waarom.
Les op een elektrisch surfboard
Hoewel zo’n eFoil helemaal niet lastig te besturen is, is het voor beginners toch handig om een paar lessen te volgen. Zo raak je vanzelf vertrouwd met het board. En kun je ontdekken of het iets voor je is voordat je er eentje aanschaft. De maximumsnelheid ligt op zo’n 40 kilometer per uur, maar de meeste boards zijn gemaximeerd op ongeveer 20 km/u. Om harder te gaan heb je namelijk een vaarbewijs nodig.
Hoe werkt de eFoil?
De e in eFoil staat voor elektrisch en een foil is een draaivleugel. Onder het surfboard hangt een zogenaamde hydrofoil. Die geeft stabiliteit aan de achterkant. De batterij gaat gemiddeld anderhalf tot twee uur mee, dus als je een hele middag in het water wil liggen zul je een extra accu moeten aanschaffen. Je houdt een controller in je hand waarmee je het board bedient.
Op zoek naar een nieuwe hobby voor deze zomer? Plunder je spaarrekening dan maar, want een basis elektrisch surfboard kost je al snel zo’n € 6000. Heb je nog wel even tijd om te oefenen voordat het echt lekker weer wordt.