Natuur21.11.2023

De 5 mooiste plekken om het noorderlicht te zien!


Aurora Borealis, het noorderlicht, is een van de meest bijzondere natuurfenomenen. Het is de mooiste lichtshow ter wereld, aan ons gegeven door Moeder Natuur. Je kunt het noorderlicht alleen zien als het donker is en dan ook alleen op bepaalde plaatsen. Het bijzondere eraan is dat het iedere keer weer anders is, op de ene plaats is het noorderlicht groen maar het kan ook paars of blauw zijn. Wil je het een keer met eigen ogen zien? Dit zijn de 5 mooiste plekken om het noorderlicht te zien!

Omdat het noorderlicht zich voornamelijk rondom de poolstreken laat zien, wordt het ook wel het poollicht genoemd. Wist je trouwens dat er naast Aurora Borealis ook een Aurora Australis oftewel een zuiderlicht bestaat? Het is de tegenhanger die je op het zuidelijk halfrond ziet.

Voor het noorderlicht moet je dus richting het noorden, naar landen zoals IJsland, Noorwegen, Zweden, Finland of Groenland. Al is het noorderlicht heel soms zelfs ook in Nederland te zien, maar dan alleen op plekken waar je zo min mogelijk lichtvervuiling hebt (zoals op de Waddeneilanden bijvoorbeeld). Het is in ieder geval een natuurfenomeen dat je een keer met eigen ogen gezien móét hebben. Staat het zien van Aurora Borealis ook op jouw bucketlist? Reis dan af naar een van deze vijf mooie bestemmingen!

1. Spitsbergen in Noorwegen

In heel Noorwegen kun je in principe het noorderlicht zien, maar wil je een grote kans maken, dan zijn de Spitsbergen eilanden (Svalbard) in het noorden een aanrader. Deze eilanden liggen een heel stuk van de kust van het Scandinavische vasteland en de kans om het licht te zien is in de winterperiode behoorlijk groot. De Svalbard-archipel bevindt zich op ongeveer 78 graden noorderbreedte, een uitstekende locatie dus. Vanwege deze hoge geografische breedte biedt Spitsbergen uitgebreide mogelijkheden om aurora borealis te observeren. Zelfs in de buurt van steden als Longyearbyen is het zichtbaar maar voor de beste waarnemingen is het aan te raden om naar minder verlichte gebieden te gaan.

Het is op de eilanden van Spitsbergen in de winter koud, dik onder nul. Je komt hier vooral voor de rust, de natuur en natuurlijk Aurora Borealis. Ook Tromsø in het noorden van Noorwegen is overigens een populaire bestemming om dit natuurverschijnsel te zien.

Tip: Op reis naar Spitsbergen om het noorderlicht te zien? Bekijk hier alle Spitsbergen reizen van Voigt Travel en van Sawadee.

2. Kakslauttanen in Finland (Fins Lapland)

Ook in Finland zit je qua geografische ligging goed om het noorderlicht in de wintermaanden te kunnen zien. Een van de meest bijzondere plekken om dat te doen is in Kakslauttanen. In het noorden van Finland, in Fins Lapland, ligt de wintersportbestemming Saariselkä. Niet ver daar vandaan liggen in de bossen de bijzondere Kakslauttanen iglo’s verscholen. Het dak van deze iglo’s is van glas, waardoor je liggend in je eigen ‘huisje’ kunt genieten van het bijzondere natuurverschijnsel.

Zolang je in de wintermaanden in Fins Lapland verblijft zit je eigenlijk wel goed. Zo is ook Rovaniemi (de geboorteplaats van de kerstman) een hele geliefde bestemming in Finland om het noorderlicht te bewonderen. Want ook daar maak je in de winter tijdens heldere nachten een hele grote kans om dat bijzondere groene, dansende licht aan de hemel te zien verschijnen.

↳ Op reis naar Fins Lapland om het noorderlicht te zien? Bekijk hier alle Lapland Reizen.

3. In de hottub in IJsland

Op IJsland is er nagenoeg geen sprake van luchtvervuiling, de lucht is hier super schoon en op de meeste plaatsen vrij van kunstmatige verlichting. En precies daarom is IJsland een van de mooiste plekken om het noorderlicht te kunnen zien, want hoe schoner de lucht, hoe beter je het ziet. IJsland is een bestemming waar je niet stil blijft zitten, een roadtrip is een van de beste manieren om IJsland te ontdekken. Er is dus niet één plek waar je moet stoppen om ervan te genieten, maar zoek tijdens je roadtrip zelf een mooi plekje uit, dat hoeft hier namelijk geen probleem te zijn. Hoe verder je de natuur in gaat, hoe groter de kans op het zien van Aurora Borealis.

Maar er zijn natuurlijk nooit garanties dat je het ook écht zult zien. Daarom is het een goed idee om iets andere te doen terwijl je erop wacht. Lekker ontspannen in de hottub bijvoorbeeld!

↳ Het noorderlicht zien in IJsland? Bekijk hier alle IJsland Reizen!

Kippenvel bij het zien van dit plaatje Foto: tosspra - Adobe
Kippenvel bij het zien van dit plaatje Foto: tosspra - Adobe

4. Aurora Sky Station in Zweden (Zweeds Lapland)

Na Noorwegen, Finland en IJsland mag natuurlijk Zweden ook niet ontbreken in dit rijtje. Veel mensen denken dat Lapland alleen in Finland ligt, maar dan mis je toch echt een prachtig deel van Zweden (misschien wel het mooiste deel!). Speciaal voor iedereen die in Zweeds Lapland het noorderlicht wil zien is er in Abisko het noorden het Aurora Sky Station gebouwd.

Het is er de perfecte plek voor, omdat het hier nagenoeg altijd onbewolkt is. Vanuit het Abisko Bergstation kun je met een stoeltjeslift naar het Aurora Sky Station, waar je lekker kunt eten en tegelijkertijd kunt genieten van de mooiste lichtshow op aarde.

Maar ook in Zweden zijn er zoveel meer mooie plekken om het noorderlicht te zien. Een nachtje in het IJshotel is namelijk ook heel bijzonder en wie weet heb je daar wel geluk en zie je de hemel ’s nachts groen kleuren.

↳ Zweeds Lapland is een van de mooiste plekken om het noorderlicht te zien. Bekijk hier alle droomreizen naar Zweeds Lapland.

Aurora Sky Station in Abikso, ZwedenFoto: davide - Adobe
Aurora Sky Station in Abikso, ZwedenFoto: davide - Adobe

5. Yellowknife in Canada

Nu lijkt het misschien alsof er alleen maar Europese landen zijn waar je van deze natuurlijke lichtshow kunt genieten, maar dat is natuurlijk niet waar. Er zijn nog veel meer landen, zoals Groenland en Schotland, maar ook in Canada heb je vaak geluk. Een mooie en leuke plek in Canada is Yellowknife, in de Canadese provincie Northwest Territories, een stadje waar voornamelijk eskimo’s wonen. Je vermaakt je in Yellowknife in de winter met hondensledetochten, wandelingen en vissen, maar zodra het donker wordt komt ook hier het Noorderlicht tevoorschijn. Er is hier nauwelijks sprake van neerslag of bewolking, bijna iedere nacht is helder. De perfecte plek dus!

↳ Bekijk hier noorderlicht droomreizen naar Canada

Het Noorderlicht in Yellowknife, Canada. Foto: surangaw - Fotolia
Het Noorderlicht in Yellowknife, Canada. Foto: surangaw - Fotolia

Waar en wanneer kun je het noorderlicht zien?

Je ziet dit bijzondere natuurverschijnsel in wintermaanden, zeg maar vanaf het einde van de herfst tot het begin van het voorjaar. De beste tijd om het noorderlicht te zien is tussen 18.00 uur en 01.00 uur. Er zijn echter geen garanties dat als je naar een van deze bestemmingen reist, en je er ’s avonds klaar voor zit, dat je het ook echt zal zien. Bewolking kan bijvoorbeeld al roet in het eten gooien en ook een volle maan werkt niet mee.

Dit natuurlijk fenomeen doet zich voor in de poolgebieden wanneer geladen deeltjes van de zon de atmosfeer van de aarde binnendringen en reageren met gassen, waardoor kleurrijke lichten ontstaan. Het noorderlicht is voornamelijk zichtbaar in gebieden rond de magnetische polen, zoals het hoge noorden van Scandinavië, Canada, Alaska, IJsland en Groenland.

Over de KP-index

Er zijn handige apps om te zien hoe groot de kans is op succes. Ik heb zelf de app My Aurora Forecast op mijn telefoon, een super fijne app die je een actuele KP-index geeft op de plek waar je bent, op basis van GPS. Ook zie je daar live-beelden van plekken waar het groene licht zich laat zien.

De KP-index is een maatstaf voor de activiteit van het geomagnetische veld op aarde. Deze varieert van 0 tot 9, waarbij hogere waarden duiden op sterkere verstoringen van het geomagnetische veld (lees: kans op het zien van het noorderlicht).

 • KP 0-2: zeer rustig
 • KP 3-5: rustig tot matig
 • KP 6-9: actief tot zeer actief

Wanneer de KP-index hoog is, zijn er meer kansen om het poollicht, zoals het noorderlicht (aurora borealis) op het noordelijk halfrond en het zuiderlicht (aurora australis) op het zuidelijk halfrond, te observeren op locaties verder van de polen.

De sterkste lichten verschijnen meestal tussen 21.00 uur en 02.00 uur, hoewel de beste waarnemingen vaak tussen 23.00 uur en middernacht plaatsvinden.

Tips voor het zien van het noorderlicht

 • Blijf lang op: wanneer je op een van deze bovenstaande bijzondere plekken bent, dan is het wel zaak om lang op te blijven. De grootste kans om het te zien is tussen 21.00 uur en 02.00 uur, maar hoe later hoe beter. Tussen 22.00 en 0.00 uur is de kans het grootst.
 • Zelfs wanneer je op een afgelegen plek bent, dan nog is het slim om echt de natuur in te gaan. In de omgeving van de lodge waar je verblijft kan nog steeds te veel licht zijn om het noorderlicht goed te kunnen zien. Wandel dus een stukje naar een plek waar het echt helemaal donker is. Lichtvervuiling moet je compleet vermijden want dat beïnvloed het zicht te veel.
 • In Lapland zegt men dat als je vijf dagen verblijft, dat je dan op een van die dagen het noorderlicht zult zien. Je moet dit fenomeen dus een paar dagen de kans geven om zich te vertonen. Het is dus slim om een reis van minimaal een dag of vijf te boeken als het zien van het noorderlicht op je bucketlist staat.
 • Download bovenstaande app zodat je weet of het zin heeft om er in het donker op uit te trekken. Daarin zie je hoe groot de kans die avond is, en ook de opvolgende avonden.
 • Schakel hulp in: er zijn accommodaties die hun gasten wekken als het noorderlicht te zien is. Laat daarom altijd weten aan de plek waar jij verblijft dat ze je wakker mogen maken.
 • Vermijd lichtvervuiling: zoek een donkere plek weg van kunstmatige lichten.
 • Check de weersvoorspelling: een heldere hemel is cruciaal voor het waarnemen van het noorderlicht.
 • Gebruik een camera: een camera met een instelbare sluitertijd kan het noorderlicht vastleggen, zelfs als het voor het menselijk oog niet zo helder lijkt. Dit zogenaamde fotografische poollicht is uniek om vast te leggen. Al is het veel leuker om het groene licht boven je hoofd te zien dansen met het blote oog.

Plan je reis

Wil je ook deze bucketlist reis een keer maken? En wil je dat het liefste in Lapland doen? Dan geef ik je graag nog wat tips om je reis te plannen. Je kunt het beste een pakketreis nemen, met een vlucht, hotel/lodge en activiteiten in één. Dat heeft te maken met de beschikbaarheid van accommodaties, maar ook met het feit dat op de bonnefooi rondreizen in Lapland niet heel envoudig is. Een pakketreis regelt ook transfers en het inplannen van activiteiten zoals hondensleeën en noorderlicht wandelingen. Het is nu eenmaal fijn als dat allemaal al gepland is, dan weet je ook zeker dat je die dingen tijdens je reis mee kunt maken.

 • Dé aanbieder van noorderlicht reizen is Voigt Travel. Al jaren zijn zij gespecialiseerd in vakanties naar onder andere Lapland.
 • De makkelijkse manier om een noorderlicht reis te boeken is dus door het kiezen voor een pakketreis, met een vlucht, verblijf én excursies in één. Kijk eens bij het aanbod van TUI. Zij hebben een mooi aanbod winterse reizen naar Lapland.
 • En ook BBI Travel heeft een breed aanbod met reizen naar Lapland inclusief vluchten. Bijvoorbeeld naar Noorwegen of Finland. Bekijk hier de noorderlicht reizen van BBI Travel.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}

© jamenpercy – Adobe Stock

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Gerelateerde artikelen

Dit zijn de 5 beste tips voor Lapland in de zomer

Lapland is een van de leukste zomerbestemmingen van Noord-Europa. Het is de perfecte plek voor de échte natuurliefhebbers. Of eigenlijk voor iedereen die wel een dosis rust en ontspanning op een beeldschone plek kan geb...

Zomer10.03.2023

Dit zijn de 5 beste tips voor Lapland in de zomer

Dit zijn de 9 coolste dingen om te doen in Lapland

Lapland is een regelrechte droombestemming, zeker in de winter. Een Lapland-reis is een reis voor op je bucketlist. In Europa’s laatste wildernis beleef je een winters sprookje. Het is de meest pure en avontuurlijke pl...

Winter03.12.2020

Dit zijn de 9 coolste dingen om te doen in Lapland

een winters sprookje
Aurora Borealis spotten voor dummies

Een groene lucht, bewegende golven in de lucht en met een beetje geluk komen er zelfs kleuren als roze en violet tevoorschijn. Aurora borealis, ook wel het poollicht of het noorderlicht, is een natuurverschijnsel waar je...

Natuur05.10.2018

Aurora Borealis spotten voor dummies

Aurora Mountain Lodge: een droomverblijf in Zweeds Lapland

Wakker worden in een stilleven van besneeuwde bomen, tussen wilde rendieren en een opkomende zon die de hemel roze kleurt. Er zijn weinig plekken waar het zo bijzonder is om ’s morgens je ogen open te doen, dan in dit...

Winter18.03.2018

Aurora Mountain Lodge: een droomverblijf in Zweeds Lapland

Voor op je bucketlist: slapen in het ijshotel in Zweden

Stel je eens voor: slapen in een ijskoude kamer gemaakt van ijs, waarbij je in een dikke slaapzak ligt onder rendiervellen in temperaturen van zo’n -5 tot -8 °C. Hoe cool klinkt dat? In het Zweedse plaatsje Jukkasjär...

Winter15.02.2018

Voor op je bucketlist: slapen in het ijshotel in Zweden

5 spectaculaire hotels waar je het noorderlicht kunt zien

Het is een van dé redenen om in de winter op reis te gaan naar noordelijke winterbestemmingen. Het zien van Aurora Borealis, oftewel het noorderlicht. Dit mysterieuze licht verschijnt ’s nachts aan de hemel en danst t...

Winter10.12.2017

5 spectaculaire hotels waar je het noorderlicht kunt zien

Verder lezen over Canada

Bewonder de magische ijsbubbels in Abraham Lake in Canada

Abraham Lake is een groot stuwmeer gelegen in de Canadese provincie Alberta, in de uitlopers van de Rocky Mountains. Ieder jaar in de winter vindt hier een uniek natuurfenomeen plaats. In het bevroren water van Abraham Lake ontstaan zogenaamde ijsbubbels. En dat is zo'n magisch zicht, dat wil je een keer van dichtbij meemaken!

Winter25.01.2024

Bewonder de magische ijsbubbels in Abraham Lake in Canada

Winter in Canada: ontdek Edmonton en ga skiën in Marmot Basin

Canada is een betoverende winterbestemming die op ieders bucketlist thuishoort. De witte bergtoppen van de statige Rocky Mountains vormen het decor voor een onvergetelijke wintervakantie. Daartussen vind je zeker ook bij...

Winter03.10.2023

Winter in Canada: ontdek Edmonton en ga skiën in Marmot Basin

De 6 meest verrassende plekken in Oost-Canada om juist nu te ontdekken

Canada is een erg populaire vakantiebestemming. De meeste reizigers gaan naar de grote steden, beroemde trekpleisters als de Niagara Falls en Vancouver, of reizen naar British Columbia en Alberta in West-Canada om de ade...

Natuur13.02.2023

De 6 meest verrassende plekken in Oost-Canada om juist nu te ontdekken

Zo vlieg je ‘duurzaam’ naar Canada

Last van vliegschaamte? Maar wil je wél de wereld ontdekken? Dan hoef je de komende jaren niet per se thuis te blijven. Duurzaam reizen is gelukkig niet langer een trend, nog even en het is de standaard. De luchtvaarti...

Vliegen10.10.2022

Zo vlieg je ‘duurzaam’ naar Canada

Dit is de ultieme route voor een roadtrip door Canada!

Dit is wat je noemt een échte roadtrip, door Canada, een van de allermooiste landen ter wereld. Het is een droombestemming voor een roadtrip want alles wat je zoekt voor zo'n soort vakantie ga je hier vinden. Kilometers...

Ontspanning12.04.2022

Dit is de ultieme route voor een roadtrip door Canada!

de 8 mooiste stops
Athabasca Falls is de mooiste waterval in Jasper, Canada

De Canadese provincie Alberta is een natuurparadijs. Met ruige natuur, paradijselijke bergmeren en eeuwig besneeuwde bergtoppen is het een regelrechte droombestemming. Winters zijn er lang en ijskoud, maar daar weten ze...

Natuur09.02.2021

Athabasca Falls is de mooiste waterval in Jasper, Canada

Maligne Canyon: ontdek deze waanzinnig mooie kloof in Canada

Maligne Canyon is een diepe kloof in de Canadese Rocky Mountains. Je vindt Maligne Canyon in het Jasper National Park, een van de mooiste natuurparken van heel Canada. De kloof ligt op slechts 10 minuten rijden van het d...

Natuur31.01.2021

Maligne Canyon: ontdek deze waanzinnig mooie kloof in Canada

Wild Canada: een uniek inkijkje in het Great Bear Rainforest

Het Great Bear Rainforest is een regenwoud aan de westkust van British Columbia in Canada. Een gigantisch uitgestrekt gebied van maar liefst 6,4 miljoen hectare. Het Great Bear Rainforest is een van 's werelds oudste bos...

Natuur06.11.2019

Wild Canada: een uniek inkijkje in het Great Bear Rainforest

must see docu

Verder lezen over Finland

24 uur in Helsinki: deze drie dingen mag je niet missen!

Wie in de zomer Fins Lapland wil bezoeken, zal een overstap moeten maken op Helsinki. Wij vlogen van Rovaniemi naar Helsinki. We boekten er een hotel, want, als je er dan toch bent, waarom zou je dan niet een dagje van d...

Stedentrips05.08.2023

24 uur in Helsinki: deze drie dingen mag je niet missen!

8 manieren om net zo gelukkig te zijn als de Finnen

Voor de zesde keer op rij zijn de Finnen door het jaarlijkse World Happiness Report benoemd tot de gelukkigste mensen ter wereld. Hoe doen ze dat toch en hoe kun jij dit gevoel ook ervaren? Wij bezochten Fins Lapland in...

Zomer03.08.2023

8 manieren om net zo gelukkig te zijn als de Finnen

ervaar zomer in Fins Lapland
Ontdek de 8 mooiste plekken in Zuid-Finland

Zo ver als je kunt kijken zie je niets dan natuur. Alleen wat knusse rode houten huisjes die het eindeloze landschap doorbreken. Om je heen is er niets dan rust en stilte. De zon zorgt voor een aangename warmte. Op je ei...

Zomer31.03.2023

Ontdek de 8 mooiste plekken in Zuid-Finland

Dit zijn de 5 beste tips voor Lapland in de zomer

Lapland is een van de leukste zomerbestemmingen van Noord-Europa. Het is de perfecte plek voor de échte natuurliefhebbers. Of eigenlijk voor iedereen die wel een dosis rust en ontspanning op een beeldschone plek kan geb...

Zomer10.03.2023

Dit zijn de 5 beste tips voor Lapland in de zomer

Zeven redenen voor een zomer in Fins Lapland

Bossen zo ver je kunt kijken, talloze meren en af en toe een rendier op de weg: dit moet Fins Lapland zijn! Wij bezochten dit geliefde gebied in augustus, wat - samen met maart - de beste reistijd voor deze plek is. Waar...

Zomer29.08.2022

Zeven redenen voor een zomer in Fins Lapland

Zet deze accommodaties maar op je bucketlist: de mooiste sneeuw- en ijshotels in Europa

Slapen in een ijshotel of prachtige accommodatie in de sneeuw? Als je toe bent aan een portie avontuur of luxe dan omarm je deze winter de kou en slaap je in één van de mooiste ijs- of sneeuwhotels van Europa. Een nach...

Winter02.11.2021

Zet deze accommodaties maar op je bucketlist: de mooiste sneeuw- en ijshotels in Europa

Rovaniemi in Finland is de geboorteplaats van de kerstman

Rovaniemi in Finland (tevens de hoofdstad van Lapland) is vooral bekend vanwege iemand die wereldwijd bekender is dan onze eigen Sinterklaas. Iemand met een naam die er verdacht veel op lijkt: Santa Claus ofwel de kerstm...

Winter11.12.2020

Rovaniemi in Finland is de geboorteplaats van de kerstman

Dit is waarom Finland het gelukkigste land ter wereld is

Heb je een paar dagen over en heb je geen idee waar je naar toe moet? Ben je een natuurfreak, gelukszoeker, city lover en avonturier in één? Wil je graag op echt allerlei gebied geïnspireerd worden? Finland is the pla...

Ontspanning14.06.2019

Dit is waarom Finland het gelukkigste land ter wereld is

be Finspired!

Verder lezen over IJsland

Naar IJsland in maart: dit moet je weten

IJsland is een droombestemming. Met watervallen, geisers en vulkanen is dit het perfecte land voor natuurliefhebbers. Maar wat is nu het beste seizoen om naar IJsland te gaan? Ik ben er inmiddels verschillende keren geweest en heb nu ook IJsland in de winter mogen ervaren, in de maand maart om precies te zijn. En dat is toch wel een hele bijzondere maand om IJsland te bezoeken.

Winter22.03.2024

Naar IJsland in maart: dit moet je weten

Ontdek het buitenaardse Hverir in het noorden van IJsland

IJsland is een van de meest fascinerende landen op aarde. Het landschap borrelt en pruttelt op willekeurige plekken, wat resulteert in zwavelgasrijke poelen en soms hevige vulkaanuitbarstingen.

Natuur11.03.2024

Ontdek het buitenaardse Hverir in het noorden van IJsland

Dit is de mooiste alternatieve roadtrip door IJsland

Maak de allermooiste alternatieve roadtrip door IJsland! Je start in Reykjavik en rijdt vanaf daar naar het noorden. Verwacht een robuust landschap, uitgestrekte natuur en wegen waarop je bijna niemand anders tegenkomt. Een geweldig avontuur!

Natuur08.01.2024

Dit is de mooiste alternatieve roadtrip door IJsland

De spectaculaire vulkaanuitbarsting in Grindavik in IJsland in beeld

Vulkaanuitbarstingen in IJsland komen regelmatig voor. En op dit moment is er ook weer een vulkaan aan het uitbarsten, en dat levert altijd spectaculaire beelden op. Door de lavafonteinen kleurt de lucht oranje en rood.

Natuur20.12.2023

De spectaculaire vulkaanuitbarsting in Grindavik in IJsland in beeld

De 15 mooiste plekken in IJsland die je gezien móet hebben

IJsland is een van de meest populaire bestemmingen van de laatste jaren. Helemaal terecht, want dit land heeft zoveel natuurschoon, dat wil je met eigen ogen zien! Maar waar begin je? Wat zijn de mooiste plekken in IJsla...

Natuur21.09.2023

De 15 mooiste plekken in IJsland die je gezien móet hebben

Verliefd op IJsland na het zien van deze buitenaardse beelden!

IJsland: we kunnen er geen genoeg van krijgen... Het land van vuur en ijs. Van trollen, fjorden, gletsjers en vulkanen. Eén groot natuurparadijs, waar je uren kunt rondrijden zonder iemand tegen te komen. Hringvegur 1:...

Natuur01.12.2022

Verliefd op IJsland na het zien van deze buitenaardse beelden!

+ de 5 hoogtepunten
Iceland Trail: vijf dagen hiken door de spectaculaire IJslandse natuur

IJsland is een spectaculaire natuurbestemming met fjorden, gletsjers en vulkanen. Geen land in Europa heeft zo’n gigantische aantrekkingskracht op avonturiers als IJsland. Je kunt er uren rondrijden zonder iemand tegen...

Natuur06.03.2022

Iceland Trail: vijf dagen hiken door de spectaculaire IJslandse natuur

Dit moet je weten over de Blue Lagoon in IJsland

IJsland is een vakantiebestemming die bij veel mensen op hun bucketlist staat. Volkomen begrijpelijk als je het mij vraagt, want de natuur en cultuur van dit land is werkelijk waar magisch. IJsland heeft verschillende be...

Natuur27.11.2021

Dit moet je weten over de Blue Lagoon in IJsland

Verder lezen over Lapland

Dit zijn de 5 beste tips voor Lapland in de zomer

Lapland is een van de leukste zomerbestemmingen van Noord-Europa. Het is de perfecte plek voor de échte natuurliefhebbers. Of eigenlijk voor iedereen die wel een dosis rust en ontspanning op een beeldschone plek kan geb...

Zomer10.03.2023

Dit zijn de 5 beste tips voor Lapland in de zomer

Zeven redenen voor een zomer in Fins Lapland

Bossen zo ver je kunt kijken, talloze meren en af en toe een rendier op de weg: dit moet Fins Lapland zijn! Wij bezochten dit geliefde gebied in augustus, wat - samen met maart - de beste reistijd voor deze plek is. Waar...

Zomer29.08.2022

Zeven redenen voor een zomer in Fins Lapland

Zet deze accommodaties maar op je bucketlist: de mooiste sneeuw- en ijshotels in Europa

Slapen in een ijshotel of prachtige accommodatie in de sneeuw? Als je toe bent aan een portie avontuur of luxe dan omarm je deze winter de kou en slaap je in één van de mooiste ijs- of sneeuwhotels van Europa. Een nach...

Winter02.11.2021

Zet deze accommodaties maar op je bucketlist: de mooiste sneeuw- en ijshotels in Europa

Rovaniemi in Finland is de geboorteplaats van de kerstman

Rovaniemi in Finland (tevens de hoofdstad van Lapland) is vooral bekend vanwege iemand die wereldwijd bekender is dan onze eigen Sinterklaas. Iemand met een naam die er verdacht veel op lijkt: Santa Claus ofwel de kerstm...

Winter11.12.2020

Rovaniemi in Finland is de geboorteplaats van de kerstman

Dit zijn de 9 coolste dingen om te doen in Lapland

Lapland is een regelrechte droombestemming, zeker in de winter. Een Lapland-reis is een reis voor op je bucketlist. In Europa’s laatste wildernis beleef je een winters sprookje. Het is de meest pure en avontuurlijke pl...

Winter03.12.2020

Dit zijn de 9 coolste dingen om te doen in Lapland

een winters sprookje
Zo cool: Zweeds Lapland heeft nu een drijvend spa & wellness hotel

Een reis naar Lapland is zonder twijfel een droomreis voor op je bucketlist. En dat wordt het zeker wanneer je in splinternieuwe Arctic Bath Hotel gaat slapen. Een waanzinnig mooi, drijvend hotel in Lapland waar je volle...

Winter15.02.2020

Zo cool: Zweeds Lapland heeft nu een drijvend spa & wellness hotel

Arctic Bath
Fjällräven Polar: een legendarisch event ver boven de poolcirkel

Een reis van meer dan 300 kilometer door de arctische wildernis. In temperaturen van -30 °C ben je omringd door prachtig besneeuwde landschappen, met slechts het geluid van meer dan 200 zeer bekwame sledehonden om je he...

Winter15.12.2019

Fjällräven Polar: een legendarisch event ver boven de poolcirkel

De 10 leukste tips voor een actieve vakantie in Fins Lapland

Ga je naar Fins Lapland en ben je ervan overtuigd dat je dit in de herfst moet doen? Bereid je dan maar voor, want stilzitten is er niet bij! Waar je in de winter voor het skiën of sleeën met husky’s en rendieren gaa...

Natuur07.10.2018

De 10 leukste tips voor een actieve vakantie in Fins Lapland

Verder lezen over Noorwegen

Dit zijn de 5 leukste skigebieden in Noorwegen

Wintersport in Noorwegen is verrassend leuk. De natuur in de Noorse bergen is waanzinnig mooi, met bijzondere uitzichten gegarandeerd! Je skiet er tussen de wilde dieren, kijk uit over ongerepte natuur en ervaart winters...

Winter02.11.2023

Dit zijn de 5 leukste skigebieden in Noorwegen

Dit zijn de 5 beste tips voor Lapland in de zomer

Lapland is een van de leukste zomerbestemmingen van Noord-Europa. Het is de perfecte plek voor de échte natuurliefhebbers. Of eigenlijk voor iedereen die wel een dosis rust en ontspanning op een beeldschone plek kan geb...

Zomer10.03.2023

Dit zijn de 5 beste tips voor Lapland in de zomer

Dit zijn de drie mooiste fjorden van Noorwegen

Noorwegen staat bekend om haar machtig mooie natuur. Het Scandinavische land heeft wat dat betreft een longlist van bijzondere en adembenemende locaties waarmee je je bucketlist voor een lang verblijf in het noorden moei...

Natuur23.11.2022

Dit zijn de drie mooiste fjorden van Noorwegen

Hardangerfjord, Sognefjord en Geirangerfjord
10 redenen waarom je deze winter wilt skiën in Noorwegen

Ben je al bezig met het plannen van je wintersportvakantie voor komende winter? Waarschijnlijk ga je kiezen tussen Oostenrijk en Frankrijk. Of wordt het dit jaar Zwitserland of Italië? Er is echter nóg een land waar sk...

Winter14.11.2022

10 redenen waarom je deze winter wilt skiën in Noorwegen

Nordic Nomads: Noorwegen ontdekken in een 4×4 met daktent

Het is een van de leukste manieren van reizen: in een auto rondtrekken met een tentje achterin. Het is het ultieme gevoel van vrijheid, gaan en staan waar je maar wil. Stel je nu eens voor dat je door Noorwegen gaat reiz...

Ontspanning05.04.2022

Nordic Nomads: Noorwegen ontdekken in een 4×4 met daktent

Dit zijn de 7 coolste dingen om te doen in Oslo

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen en een verrassend leuke stad voor een stedentrip. Of korte vakantie, want ook in de omgeving is van alles te zien en doen. Wij bezochten de bruisende stad in de winter en werden verrast...

Stedentrips23.03.2022

Dit zijn de 7 coolste dingen om te doen in Oslo

Zet deze accommodaties maar op je bucketlist: de mooiste sneeuw- en ijshotels in Europa

Slapen in een ijshotel of prachtige accommodatie in de sneeuw? Als je toe bent aan een portie avontuur of luxe dan omarm je deze winter de kou en slaap je in één van de mooiste ijs- of sneeuwhotels van Europa. Een nach...

Winter02.11.2021

Zet deze accommodaties maar op je bucketlist: de mooiste sneeuw- en ijshotels in Europa

The Norway Trail: de meest spectaculaire hike door Noorwegen

Als er één land is waar je waanzinnig mooie hikes kunt maken dan is het Noorwegen. Dit Scandinavische land is rijk aan verbluffende natuur en beeldschone landschappen. Noorwegen is rauw, indrukwekkend en soms ook overw...

Natuur28.01.2021

The Norway Trail: de meest spectaculaire hike door Noorwegen

Verder lezen over Travel Bucket List

Causeway Coastal Route: de roadtrip van je leven door Noord-Ierland

Helemaal in het noorden van Noord-Ierland, in het land van romantische kastelen en fabelachtige legendes, ligt de Causeway Coastal Route. Een adembenemede weg langs ruige kusten, groene heuvels, fotogenieke dorpjes en we...

Natuur19.06.2024

Causeway Coastal Route: de roadtrip van je leven door Noord-Ierland

Het mooiste van Cappadocië in 20 foto’s

Cappadocië is een zo'n regio die je een keer gezien moet hebben. Zeker als je beeld van Turkije voorheen vooral bestond uit zon, zee en strand of een bezoek aan hoofdstad Istanbul. Zelfs als je nog niet eerder van Cappa...

Natuur27.06.2023

Het mooiste van Cappadocië in 20 foto’s

Zo bijzonder is deze regio van Turkije!
5 tips: dit wil je zien en doen in sprookjesachtig Cappadocië

Stel je even voor: sprookjesachtige landschappen, oneindige valleien en grotwoningen. De zon zien opkomen vanuit een luchtballon en ondergrondse steden verkennen: dat is Cappadocië. Deze regio ligt precies in het midden...

Algemeen02.06.2023

5 tips: dit wil je zien en doen in sprookjesachtig Cappadocië

de mooiste bezienswaardigheden en handige tips
Wist je dat er ook een Zuiderlicht bestaat?

Het noorderlicht ken je ongetwijfeld wel. De veelal groene, dansende lichtgolven aan de hemel die je in Scandinavië kunt zien. Maar wist je dat er ook een zuiderlicht bestaat? De officiële naam van het zuiderlicht is a...

Natuur24.04.2023

Wist je dat er ook een Zuiderlicht bestaat?

aurora australis
23 dingen die je in 2023 eindelijk een keer moet doen

Maak je klaar voor een nieuw jaar vol verrassingen, avontuur en mooie reizen. Zo maak je va 2023 een fantastisch jaar om nooit te vergeten. Dit zijn dé 23 dingen die je in 2023 eindelijk een keer moet doen! 1. Plant e...

Algemeen31.12.2022

23 dingen die je in 2023 eindelijk een keer moet doen

Dit zijn de drie mooiste fjorden van Noorwegen

Noorwegen staat bekend om haar machtig mooie natuur. Het Scandinavische land heeft wat dat betreft een longlist van bijzondere en adembenemende locaties waarmee je je bucketlist voor een lang verblijf in het noorden moei...

Natuur23.11.2022

Dit zijn de drie mooiste fjorden van Noorwegen

Hardangerfjord, Sognefjord en Geirangerfjord
Dit is waarom je op reis naar Patagonië wil in 15 foto’s

Er zijn weinig plekken op aarde die de schoonheid van Patagonië kunnen overtreffen. Patagonië is grofweg het zuidelijk deel van de landen Chili en Argentinië. Een echte grens van dit gebied is nooit vastgesteld. Patag...

Natuur06.09.2022

Dit is waarom je op reis naar Patagonië wil in 15 foto’s

De bucketlist voor Europa: 15 plekken die je gezien móet hebben

Pas wanneer je veel van de wereld hebt gezien, kom je erachter hoe bijzonder Europa eigenlijk is. De geschiedenis van veel Europese landen gaat zover terug dat dit continent bol staat van cultuur en historie. Om over nat...

Algemeen25.07.2022

De bucketlist voor Europa: 15 plekken die je gezien móet hebben