Natuur10.05.2023

Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen in de Ardennen


De Belgische Ardennen is een waanzinnig leuke vakantiebestemming, het hele jaar door. Maar in het bijzonder in de zomer. Als de zon schijnt waan je je in de Ardennen in een compleet andere wereld, die toch zo verrassend dicht bij huis ligt.

Het is een waanzinnige outdoor-bestemming met oeroude bossen, rivieren en heuvels. Daartussen liggen dromerige kastelen en beeldschone dorpen. Of je nu in de auto stapt voor een roadtrip, gaat fietsen of liever te voet de Belgische Ardennen ontdekt: zorg dat je gaat! Want dit is een van de leukste bestemmingen in Europa, die elke dag binnen handbereik is. Het is slechts een paar uurtjes rijden.

Dé hoogtepunten van de Ardennen zijn de plaatsen Dinant, Durbuy, La Roche-en-Ardenne en de Grotten van Han. Je kent ze misschien wel. Maar er is nog veel meer te ontdekken. Omdat het een van mijn favoriete bestemmingen dichtbij huis is, hebben we de afgelopen jaren zoveel toffe plekken ontdekt die ik graag met je deel.

Kun je wel een paar tips gebruiken om te doen in de Ardennen? Ik heb ze hier allemaal voor je verzameld.

Over de Belgische Ardennen

De Ardennen zijn een middelgebergte in de landen Luxemburg, Frankrijk en België, al ligt veruit het grootste deel bij onze zuiderburen. Het grootste deel van Wallonië bestaat uit de Ardennen.

Het hoogste punt van de Ardennen ligt op 694 meter, bij het Signaal van Botrange op de Hoge Venen (waar je het hele jaar door mooie wandelingen kunt maken!). Het is een zeer bosrijk, heuvelachtig gebied met bekende rivieren zoals de Ourthe, Maas en Semois. En een paradijs voor wildlife zoals lynxen, roofvogels en herten.

Het is een gebied dat al lang geleden ontdekt en bewoond werd en dus is er zeker ook veel historie en cultuur te vinden in de vorm van kastelen en dorpen. En ook ondergronds is er van alles te ontdekken. Om over het natuurschoon nog maar niet te spreken. Of je nu een dag, weekend, of langere vakantie in de Belgische Ardennen doorbrengt: het wordt sowieso een toptijd! Zeker met deze tips.

Bezoek Dinant, een van de mooiste en leukste plekken in de Ardennen
Bezoek Dinant, een van de mooiste en leukste plekken in de Ardennen

1. Ga kanoën op de Ourthe

Misschien wel het allerleukste om te doen in de Belgische Ardennen is kanoën op de Ourthe. Deze rivier kronkelt door het heuvelachtige landschap en is perfect voor een kanotocht.

Bekende plaatsen zoals Durbuy, Hotton en La Roche-en-Ardenne liggen direct aan de Ourthe. Het zijn de parels van de regio. Op al deze plekken kun je een kano huren om het water op te gaan. De meeste mensen kiezen voor La Roche-en-Ardenne, waar je volop kanoverhuurders vindt, maar eigenlijk is het overal mooi.

In een ochtend of middag kun je ongeveer een route van 20 kilometer doen. Dat lijkt veel, maar in een kano of kajak leg je al snel flink wat kilometers af zonder dat je het doorhebt. Het voordeel is dat het zo ontspannend is, dat je vooral ook kunt genieten onderweg. De omgeving van de Ourthe is groen en prachtig.

Goed om te weten: kanoën op de Ourthe doe je het beste in het voorjaar en najaar. Je hebt natuurlijk een goede laag water nodig om te kunnen peddelen en in de zomermaanden vallen delen van de Ourthe droog. In het voorjaar en najaar is er voldoende water en zijn er ook wat leuke stroomversnellingen te vinden.

Tip: Mocht je toch in de zomer willen kanoën of kajakken, dan is het Meer van Nisramont een perfect alternatief om het water op te gaan.

Z\u00f3 leuk om te doen: kano\u00ebn of kajakken op de Ourthe
Zó leuk om te doen: kanoën of kajakken op de Ourthe
Kano\u00ebn of kajakken is een van de leukste dingen die je in Belgi\u00eb kunt doen!
Kanoën of kajakken is een van de leukste dingen die je in België kunt doen!
Valt de Ourthe droog, dan is het stuwmeer van Nisramont de perfecte plek om te kano\u00ebn
Valt de Ourthe droog, dan is het stuwmeer van Nisramont de perfecte plek om te kanoën

2. Maak een roadtrip

Wil je veel zien én doen in de Belgische Ardennen, stap dan in de auto voor een waanzinnige roadtrip. We hebben al eerder een toffe route voor je uitgestippeld die je meeneemt lansg twaalf mooi plekken. Ga je deze roadtrip maken, dan kom je in ieder geval langs plekken als Spa, Durbuy, de watervallen van Coo en de Grotten van Hotton. Mooie en leuke plekken die je op z’n minst een keer gezien moet hebben.

Het leuke is vooral de reis zelf: wegen in de Ardennen zijn nooit saai. Ze kronkelen door het landschap en trakteren je op mooie uitkijkjes. Verdwalen is hier bepaald geen straf: soms van de route afwijken brengt je naar de leukste plekken die je anders nooit zou ontdekken.

Je kunt deze roadtrip zo lang of kort maken als je zelf wil, door de route in te korten of langer te maken. En het leuke aan deze trip is dat de meeste plekken dicht bij elkaar zien dus het is ook nog eens een zeer afwisselend reis. De Ardennen beslaan dan misschien wel een groot gebied, maar toch is alles ook weer heel dicht bij elkaar. De roadtrip die wij hebben uitgestippeld is 174 kilometer, die je zonder te stoppen in 3,5 uur zou kunnen doen. Maar daar moet je natuurlijk veel langer voor uittrekken, het liefst een dag of 3/4, als je alles op je gemak wil zien.

Zo leuk om te doen: ga roadtrippen om de mooiste plekken te ontdekken
Zo leuk om te doen: ga roadtrippen om de mooiste plekken te ontdekken
De perfecte route door Walloni\u00eb die wij al voor je uitgestippeld hebben
De perfecte route door Wallonië die wij al voor je uitgestippeld hebben

3. Doe de laddertjeswandeling

Eén van de mooiste wandelingen die je in Wallonië kunt maken is de laddertjeswandeling. Het is een wandeling door de bossen in het zuiden van de Ardennen, waarbij je omhoog en omlaag klimt via stalen ladders. Het is niet eens een super lange hike, maar als je doorloopt is het wel een leuke uitdaging.

De laddertjeswandeling begint in het dorpje Rochehaut. Het is even zoeken naar het startpunt, maar hier lees je precies hoe je moet lopen. Daarna kun je de bordjes van route 43 volgen. De route daalt eerst af naar de rivier, om vervolgens weer omhoog te klimmen.

Daar doe je – volgens de bordjes – ongeveer drie uur over, maar ben je een beetje fit en hou je van doorwandelen, dan gaat dat een stuk sneller. De laddertjeswandeling is namelijk ‘slechts’ vijf kilometer lang. Maar neem wel uitgebreid de tijd onderweg om op mooie plekken te stoppen en te genieten van het uitzicht. Het is onze favoriete hike in de Ardennen, doen dus!

Doe de laddertjeswandeling in Rochehaut
Doe de laddertjeswandeling in Rochehaut
Een van de mooiste hikes in de Belgische Ardennen
Een van de mooiste hikes in de Belgische Ardennen

4. Drink trappist in de Abdij van Orval

Abdij Notre-Dame d’Orval is een bijzondere plek in Wallonië. In de Abdij van Orval maken monniken zelf bier, dat al bijna honderd jaar op dezelfde manier wordt gebrouwen.

Dit trappistenklooster is een van de leukste plekken om te bezoeken als je in het zuiden van de Ardennen bent. Orval ligt namelijk tegen de grens met Frankrijk aan. En het is ook nog eens een indrukwekkend gebouwencomplex om te zien.

Het bijzondere aan een glas trappist drinken in Orval is dat dit exclusief bier is. Je kunt het niet zomaar overal krijgen. Trappistenbier wordt namelijk onder strenge voorwaarden gemaakt.

En er wordt slechts één variant gemaakt, in flesjes van 33 cl. Het flesje ziet er ook behoorlijk opvallend uit, heel anders dan andere soorten trappist. Leuk om te weten is dat het flesje is ontworpen door de architect van het klooster. Proeven dus, het liefst op de plek waar het gemaakt wordt: in de Abdij van Orval.

De indrukwekkende Abdij van Orval is een must-see in de Ardennen
De indrukwekkende Abdij van Orval is een must-see in de Ardennen
In deze ketels wordt al heel lang de beroemde trappist van Orval gebrouwen
In deze ketels wordt al heel lang de beroemde trappist van Orval gebrouwen

5. Wandel (of fiets) de Transardennaise

De Transardennaise is de beroemdste langeafstandroute in België, die door de Ardennen loopt. Het is een klassieker onder de wandelroutes, van maar liefst 164 kilometer lang. De Transardennaise loopt van La Roche-en-Ardenne naar Bouillon.

In de basis is het een wandelroute, maar het is zeker ook heel tof om op de fiets te doen (zoals wij hebben gedaan!). In drie of vier etappes ontdek je de mooiste wegen, bossen en uitzichten in de Ardennen. En dat is toch wel de allerbeste manier om deze regio te ontdekken, het is misschien wel de mooiste en leukste fietsregio van Europa.

Je kunt de Transardennaise fietsen op de racefiets, maar meer ontspannen is om te kiezen voor een e-bike. Daarmee geniet je onderweg misschien nog wel veel meer van de mooie landschappen die voorbij schieten.

De Transardennaise is in ieder geval de ultieme mix van uitdagende klimmetjes, rustige afdalingen en vooral veel mooie en glooiende uitzichten. Je komt langs leuke plekken zoals Redu, het kasteel van Mirwart, Le Tombeau du Géant en Rochehaut. Doen dus!

Via bochtige wegen kom je op de fiets op de mooiste plekken als je de Transardennaise fietst
Via bochtige wegen kom je op de fiets op de mooiste plekken als je de Transardennaise fietst

6. Ga ondergronds: de mooiste grotten in de Ardennen

De Ardennen hebben ook nog een ‘upside down’. Hier moet je zeker óók ondergronds gaan om de mooiste natuurschatten te vinden. In de Belgische Ardennen vind je namelijk een aantal zeer indrukwekkende grotten. In feite zit er een complete extra wereld onder de aardbodem verscholen.

Voor het ontstaan van grotten moeten we ver terug in de tijd: er zijn miljoenen jaren voor nodig geweest om dit spektakel te creëeren. De aardbodem moet ook aan bepaalde voorwaarden voldoen om een grot te kunnen vormen. Zo is er een zeer kalkhoudende bodem nodig, precies zoals in het zuiden van Wallonië het geval is.

 • Grotten van Han
 • Grotten van Hotton
 • Grot van Comblain
 • Grotten van Neptunus
 • Grotten van Nichet

De bekendste zijn de Grotten van Han, een van dé bezienswaardigheden in de Ardennen. Dat komt omdat het een spectaculaire plek is. Je vindt ze in Han-sur-Lesse, een klein dorp in het midden van de regio. Jaarlijks komen er duizenden bezoekers op af, die allemaal de aarde in willen kruipen om ondergrondse druipstenen te bewonderen.

Ook de Grotten van Hotton zijn bijzonder. Deze plek is miljoenen jaren oud, maar werd pas in 1958 bij toeval ontdekt. Druipstenen in vele kleuren en bijzondere gedaantes komen voorbij. Je hoort de rivier onder je voeten stromen, een unieke ervaring op een magische plek.

Welke grotten je ook bezoekt, ga sowieso ergens ondergronds.

Zo bijzonder: neem een kijkje ondergronds in de Grotten van Hotton
Zo bijzonder: neem een kijkje ondergronds in de Grotten van Hotton

7. Dit zijn de mooiste hikes in de Ardennen

De Ardennen zijn één groot wandelparadijs, waar je in feite overal kunt lopen om compleet verrast te worden. Omdat het een middelgebergte is worden de hikes nergens écht uitdagend, maar wel inspannend gevoel om te eindigen met een voldaan gevoel.

Sommige hikes zijn zo bekend, dat je er in de zomer misschien wel achter elkaar aan loopt, maar er zijn zeker ook veel minder bekende en oh-zo mooie wandelingen te doen.

De laddertjeswandeling in Rochehaut heb ik al genoemd (zie punt 2), maar dit zijn nog meer aanraders. De beste tips die ik je kan geven om te hiken in de Ardennen:

 • De Hoge Venen zijn een regelrecht wandelparadijs, met vlonderpaden tussen het open veenlandschap. De wandeling bij Négus van zo’n 15 kilometer (die start op de parkeerplaats langs de N68) is een absolute aanrader.
 • De wandeling rondom de Burcht Reinhardstein is ook heel tof om te doen. Dit kasteel ligt verscholen in de bossen. Rondom loopt een prachtige route van 5 kilometer met flink wat leuke klimmetjes.
 • Le Tombeau du Géant, oftewel het graf van de reus, bij Botassart is ook mooi om te doen. Een pittige hike van ongeveer 13 kilometer met als hoogtepunt natuurlijk hét uitzicht op de rivier Semois die hier een fraaie lus in het landschap maakt.
 • De Ninglinspo is een prachtige wandeling door de bossen rondom het bergriviertje de Ninglinspo. Een hike van zo’n zes kilometer, waar je de tijd voor moet nemen omdat het zó mooi is. Je wandelt over bruggen, langs watervallen en over bospaden. Zorg dat je deze niet in het hoogseizoen doet, dan is het er te druk en gaat de charme van de natuur enigszins verloren.
Een droombestemming voor hikers
Een droombestemming voor hikers
De route rondom Burcht Reinhardstein is heel tof om te doen
De route rondom Burcht Reinhardstein is heel tof om te doen
Le Tombeau du G\u00e9ant bij Botassart
Le Tombeau du Géant bij Botassart
Hiken in de winter? Ga dan naar de Hoge Venen!
Hiken in de winter? Ga dan naar de Hoge Venen!

8. Bezoek de mooiste dorpen in Wallonië

Super leuk om te doen als je op vakantie (of een weekendje weg) in de Ardennen bent: een leuk dorp of stadje bezoeken.

In de Belgische Ardennen liggen een hoop mooie dorpen verscholen, vaak omgeven door groene bossen en dromerige kastelen uit de middeleeuwen (of soms nóg ouder). Een aantal van die dorpen is zó mooi dat ze het label ‘Les Plus Beaux Villages de Wallonie’ hebben gekregen, vanwege de uitzonderlijke schoonheid en een landelijk karakter. De negen mooiste dorpen van Wallonië hebben we hier voor je verzameld.

Pak je lijstje erbij en noteer: in deze dorpen moet je een keer zijn geweest. Als je in de buurt bent, dan zeker eens bezoeken!

 • Chassepierre
 • Torgny
 • Vierves-sur-Viroin
 • Limbourg
 • Soiron
 • Clermont-sur-Berwinne
 • Celles
 • Wéris
 • Laforêt

9. Bezoek het Kasteel van Bouillon

In de Ardennen vind je veel mooie kastelen. Heel leuk om te bezoeken, zeker met kids, is het kasteel van Bouillon. Deze stad is sowieso beeldschoon om te zien en een must visit.

Het stadje werd in de middeleeuwen gesticht door kruisvaarder Godfried van Bouillon. Het kasteel dat hij hier liet bouwen is nog steeds het stralende middelpunt van de stad. Als je onder de eeuwenoude toegangspoort doorloopt ga je terug in de tijd en duik je de smalle, verrassend lage gangen in. En dat is bijzonder om te ervaren.

Overigens is dit zeker niet het enige kasteel dat de moeite waard is om te bezoeken.

Nog meer mooie kastelen in de Ardennen:

 • Kasteel van Modave
 • Burcht Reinhardstein
 • Kasteel van Vêves
 • Kasteel van Walzin

Tip: ontdek ook deze toffe hangbrug over het water, vlakbij Bouillon!

Een schilderachtige kasteel, tof om te bezoeken: het Kasteel van Mirwart
Een schilderachtige kasteel, tof om te bezoeken: het Kasteel van Mirwart
Zeker zo indrukwekkend: het Kasteel van Modave
Zeker zo indrukwekkend: het Kasteel van Modave

10. Wandel over de Pont de Claies

In het zuiden van Wallonië ligt een unieke wandelbrug: de Pont de Claies. Een handgemaakte brug voor voetgangers van gevlochten berkentakken waarmee je de rivier kunt oversteken. Je vindt ‘m vlakbij het gehuchtje Laforêt.

De geschiedenis van dit soort handwerk in Laforêt gaat ver terug, vandaar dat nog steeds ieder jaar deze brug met de hand gemaakt wordt. Hij ligt er alleen in de zomermaanden.

In de omgeving van Laforêt kun je hele mooie wandelingen maken. Neem je wandeling nummer 3 of 16 vanuit Vresse-sur-Semois dan kom je over Le Pont des Claies heen.

Tip: niet zo heel ver daar vandaan, richting Bouillon, ligt La passerelle du Moulin de l’Épine. Een mooie hangbrug over de rivier Semois die het mogelijk maakt om mooie wandelingen in de omgeving te combineren. Zeker ook een aanrader om overheen te wandelen!

Ontdek Le Pont de Claies
Ontdek Le Pont de Claies
Wandel over La passerelle du Moulin de l`\u00c9pine
Wandel over La passerelle du Moulin de l`Épine
Een must see: het bijzondere kasteel van Bouillon
Een must see: het bijzondere kasteel van Bouillon

Tips om te overnachten in de Ardennen

Ik kan me voorstellen dat je nú meteen zin hebt om naar de Ardennen te gaan. Een weekendje weg, midweek, een langere vakantie: hoe langer je gaat, hoe beter natuurlijk.

Wellicht komen deze tips nog goed van pas: de leukste accommodaties om te overnachten in Wallonië. De meeste daarvan vind je in de Ardennen. Van toffe boomhutten tot knusse huisjes en b&b’s.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over België

Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen in Gent

Gent is een van de mooiste steden van België. Het is zo'n stad waar je naar blijft terugkeren. De middeleeuwse gebouwen, vriendelijke Gentenaren en geweldige horeca zijn de beste ingrediënten voor een dag of weekend weg. Wij geven 10 handige tips met de leukste dingen om te zien en doen in Gent!

Stedentrips28.06.2024

Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen in Gent

De 10 leukste restaurants in Antwerpen

Antwerpen is dé stad voor foodies en lekkerbekken. Een stad waar je naartoe gaat om vooral lekker te eten en drinken. Antwerpen staat synoniem voor gezelligheid, en dat gaat veel verder dan een terrasjes pakken. Heb je...

Stedentrips18.06.2024

De 10 leukste restaurants in Antwerpen

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Wandelen is een ideale manier om in beweging te blijven. Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024. We weten zeker dat er ook voor jou nog heel veel mooie natuur te ontdekken valt!

Natuur07.04.2024

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Fietsen door de Bomen in fietsparadijs Belgisch-Limburg

Ontdek de groenste gemeente van Vlaanderen - Hechtel-Eksel - op een duurzame manier: op e-bikes van Gazelle. Hoe kan het ook anders in fietsparadijs Belgisch-Limburg?

Natuur26.03.2024

Fietsen door de Bomen in fietsparadijs Belgisch-Limburg

Vakantie dicht bij huis: 8 toffe bestemmingen dichtbij

In de zoektocht naar avontuurlijke reisbestemmingen worden nabije juweeltjes vaak over het hoofd gezien. De verleiding van verre oorden is groot, maar ondertussen liggen er parels van bestemmingen verscholen in onze eigen omgeving. Het is tijd voor de herontdekking van wat dichtbij is. Dat is namelijk ook een duurzame keuze. Ik neem je mee naar vijf bijzondere plekken, niet ver weg, waar je ook compleet verrast kunt worden. Soms is het ware avontuur dichterbij dan je denkt.

Ontspanning21.03.2024

Vakantie dicht bij huis: 8 toffe bestemmingen dichtbij

De 13 mooiste plekken in België die je gezien moet hebben

De lijst met mooie plekken in België is oneindig. Onze zuiderburen hebben zoveel sfeervolle steden en dorpen, leuke kustplaatsjes en mooie natuurgebieden. Zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Maar wat zijn nu de echte parels van België? Welke plekken zijn zo bijzonder dat je er een keer geweest moet zijn? Deze historische steden en natuurwonderen in België mag je niet missen: de 15 mooiste plekken in België die je gezien móét hebben!

Algemeen10.01.2024

De 13 mooiste plekken in België die je gezien moet hebben

De 11 leukste dingen om te doen in Antwerpen!

Antwerpen is de zonder twijfel de leukste stad van België. Het is de stad van mode, de diamanten en het speciaalbier. Antwerpen ligt praktisch naast de deur en is dus heel goed bereikbaar. Met de trein ben je er zo. Je...

Stedentrips05.12.2023

De 11 leukste dingen om te doen in Antwerpen!

Ontdek het vernieuwde Center Parcs de Vossemeren in België

De 27 vakantieparken van Center Parcs zijn fameus. Je vindt ze in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Al tientallen jaren is het een van de meest geliefde bestemmingen voor gezinnen. Voor een weekendje weg met de...

Ontspanning31.10.2023

Ontdek het vernieuwde Center Parcs de Vossemeren in België

Verder lezen over Wallonië

De 13 mooiste plekken in België die je gezien moet hebben

De lijst met mooie plekken in België is oneindig. Onze zuiderburen hebben zoveel sfeervolle steden en dorpen, leuke kustplaatsjes en mooie natuurgebieden. Zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Maar wat zijn nu de echte parels van België? Welke plekken zijn zo bijzonder dat je er een keer geweest moet zijn? Deze historische steden en natuurwonderen in België mag je niet missen: de 15 mooiste plekken in België die je gezien móét hebben!

Algemeen10.01.2024

De 13 mooiste plekken in België die je gezien moet hebben

Doe de Vennbahn: de ultieme fietsroute over een oude spoorlijn

De Vennbahn is een van de leukste fietsroutes om te doen. De Vennbahn volgt de route van een oude spoorweg en loopt van Aken (Duitsland) naar Troisvierges (Luxemburg). Een groot deel loopt door het oostelijk deel van Wal...

Ontspanning19.10.2023

Doe de Vennbahn: de ultieme fietsroute over een oude spoorlijn

door Duitsland, België en Luxemburg
5 redenen waarom Wallonië dé e-bike provincie van Europa is

De populariteit van e-biken kent geen grenzen. Eind vorig jaar reed drie op de tien Nederlanders op een elektrische fiets. Steeds meer mensen ervaren het gemakt en comfort van elektrisch fietsen. De ontwikkeling van de...

Ontspanning04.10.2023

5 redenen waarom Wallonië dé e-bike provincie van Europa is

Zo mooi is de Ninglinspo wandeling in de Ardennen

Voor mooie hikes dichtbij huis moet je in de Belgische Ardennen zijn. Op een paar uur rijden van Nederland ligt een waanzinnig outdoor-gebied te wachten met bergen, watervallen, bossen en kastelen. Eén van de meest popu...

Natuur27.09.2023

Zo mooi is de Ninglinspo wandeling in de Ardennen

Dit zijn de 5 mooiste e-bike routes in Wallonië en de Ardennen

Fietsen in Wallonië was lang voorbehouden aan wielertoeristen en liefhebbers. Het Belgische landschap dat bekend is van veel wielerkoersen - met als hoogtepunt Luik-Bastenaken-Luik - is prachtig én uitdagend. Voor veel...

Ontspanning18.05.2023

Dit zijn de 5 mooiste e-bike routes in Wallonië en de Ardennen

Ontdek deze toffe hangbrug in Bouillon: La passerelle de l’Épine

De Ardennen in Wallonië is een walhalla voor wandelaars. En dan vooral in het zuidoosten, in de Belgische provincie Luxemburg. Wie er wat vaker komt, wordt langzaam verliefd op deze streek in Wallonië. En zonder andere...

Natuur15.05.2023

Ontdek deze toffe hangbrug in Bouillon: La passerelle de l’Épine

Dit zijn de 9 mooiste dorpen in Wallonië

Net als Frankrijk heeft ook België een keurmerk voor bijzondere dorpen: Les Plus Beaux Villages de Wallonie. Een titel die niet zomaar ieder dorp krijgt. Zo moeten deze dorpen onder andere een landelijk karakter en een...

Algemeen29.04.2023

Dit zijn de 9 mooiste dorpen in Wallonië

Glamping in de Ardennen: ontdek TinyParks Laid Back Valley

Dat de Belgische Ardennen een waanzinnig outdoor-bestemming is, weet je vast wel. Hiken, mountainbiken, kanoën: in de Ardennen moet je zijn als je vooral niet stil wil zitten. Het is een plek waar je zoveel mogelijk bui...

Ontspanning28.04.2023

Glamping in de Ardennen: ontdek TinyParks Laid Back Valley