Natuur11.06.2015

Is dit de grootste haai ter wereld?


Het prijkt op menig bucket list: shark cage diving. Het klinkt ongeveer net zo eng als het in werkelijkheid ook is. In een stevige kooi die aan een boot hangt, ga je onder water op een plek waar de kans groot is dat er haaien voorbij komen. Om ze te lokken gaat er ook een flinke tonijn mee, zodat de kans op haaien spotten wat groter wordt.

Je kunt shark cage diving op veel plekken ter wereld doen. Een van de mooiste plekken is bijvoorbeeld Gansbaai in Zuid-Afrika, vlakbij Kaapstad. Maar er zijn er natuurlijk meer. Ook al zit je veilig in een kooi, het is natuurlijk ongelofelijk spannend als er ineens ook echt en haai op je af komt. Dus stel je eens voor dat er onverwachts een gigantisch grote haai op je af komt zwemmen…

De mensen in deze video troffen een wel heel bijzondere haai in het water van Isla Guadalupe, een klein eilandje voor de kust van Mexico. Het zou namelijk de allergrootste witte haai zijn die ooit is vastgelegd op video!

De mensen in de video zijn overigens geen toeristen die ook aan het shark cage diven waren, maar onderzoekers die aan het werk waren. Hoe dan ook werden ze flink verrast door deze gigantische witte haai. Of het nu ├ęcht de grootste haai ter wereld is, dat is nog maar de vraag. Het is in ieder geval een van de grootste die ooit op video is vastgelegd!

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.