Ontspanning20.09.2017

Deze zeven extreme outdoor-films draaien binnenkort in de bioscoop!


European Outdoor Film Tour 17/18

Je hebt van die mensen, die het leven leven waar jij van droomt. Die bijvoorbeeld de hele wereld over reizen om op de mooiste en beste plekken te kunnen skiën, en die in een zelfgemaakt kano de jungle van de Amazone willen ontdekken. Of wat dacht je van mensen die de hoogste bergtoppen ter wereld proberen te beklimmen? In ons videochannel laten we regelmatig beelden zien van dit soort avonturiers om je te inspireren, maar binnenkort kun je een hele avond neerploffen in de bioscoop om dit soort toffe outdoor-films te bekijken. Van 6 tot en met 25 oktober reist de European Outdoor Fillm Tour (EOFT) namelijk langs de Nederlandse bioscopen! En als je de trailers ziet dan weet je dat je daar bij wilt zijn.

European Outdoor Fillm Tour 17/18

EOFT is een soort rondreizend filmfestival: op één avond kun je zeven outdoor-films zien. Het zijn documentaires over outdoor-sport, avontuur en reizen, met verhalen over mensen die dus echt een outdoor-droom leven. Alles wat je ziet is echt, met de hand gemaakt. Dat ziet er ruw uit, maar dat is het ook echt, want hoe tof het ook lijkt om op deze manier te leven en te reizen, het is soms ook best pittig.

Het filmprogramma van EOFT duur ongeveer drie uur. Je ziet op zo’n avond zeven films, maar tussendoor is er ook nog pauze, wordt er toelichting gegeven op het programma en is er een spel met leuke prijzen. Bekijk eerst maar even de trailer, dan ben je zeker te weten ook enthousiast!

EOFT begint op 6 oktober in Rotterdam en gaat daarna heel Nederland rond. Op de website kun je een overzicht zien van welke bioscopen meedoen en wanneer en waar je deze films kunt gaan bekijken.

Welke films kun je zien?

Er zijn dus op één avond zeven films te zien. Dit zijn ze:

  • Ice Call: daarin zie je freeskiër Sam Favret die je meeneemt naar tunnels en halfpipes die zijn ontstaan in een gletsjer die hij als zijn achtertuin beschouwt. Hier kun je overigens al een korte impressie van die film zien!
  • Dug Out: twee avonturiers willen in een holle boomstam de jungle van de Amazone intrekken, maar moeten deze ‘kano’ eerst zelf maken. In deze video zie je hoe hun avonturier verloopt en hoe ze hulp krijgen van locals.
  • Into Twin Galaxies: dit trio wil met snowkites de ijskap van Groenland oversteken. En dan onder extreme weersomstandigheden.
  • Choices: deze dame is gek van rotsklimmen. Zo gek dat ze er alles voor heeft opgezegd en de wereld rondreist. Maar naast klimmen heeft ze ook basejumpen ontdekt, allebei geen ongevaarlijke sporten…
  • La Congenialita: je ziet een klimduo dat bergen van 8.000 meter hoogte probeert te bedwingen.
  • Follow the Fraser: drie Canadese mountainbikers gaan op zoek naar onontdekte paden waarvoor ze naar het noorden van British Columbia trekken.
  • USHBA: Zwisterse freeriders trekken naar de Kaukasus om daar van een van de meest opvallende toppen te skiën.

Ook naar EOFT? Maak nu kans op kaartjes!

Is samenwerking met de organisatie van EOFT mogen we nu twee keer vijf vrijkaartjes voor het filmfestival weggeven. Ga daarvoor naar onze Facebook-pagina en zie wat je moet doen om kans te maken!

Into Twin Galaxies
Into Twin Galaxies
Choices
Choices
Ice Call
Ice Call
Dig Out
Dig Out
Follow the Fraser
Follow the Fraser
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Nederland

Lunch in Rotterdam: dit zijn de beste plekken!

Breng je binnenkort een bezoek aan Rotterdam? Dat is sowieso een goed idee, want de stad bruist! Het is de perfecte plek om een dag of weekend naartoe te gaan. Naast de Euromast, Markthal en natuurlijk de rivier de Maas,...

Stedentrips13.06.2024

Lunch in Rotterdam: dit zijn de beste plekken!

30 hotspots door de hele stad
Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

Dit zijn de 30 allerleukste strandtenten van Nederland. We hebben er 10 per provincie voor je verzameld. Weet jij alvast waar je moet zijn zodra de zon zich weer laat zien!

Zomer04.06.2024

Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Een roadtrip door Nederland, dat is een flinke uitdaging want de keuze is reuze in ons kleine landje. Nederland is namelijk groot genoeg om meerdere interessante routes uit te stippelen. Alle provincies aandoen is een op...

Algemeen29.05.2024

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Wij gaan graag een nachtje of weekend weg in Nederland en gelukkig heb je ook in ons eigen land volop keuze uit mooie accommodaties, want nog steeds openen nieuwe hotels hun deuren. Dit zijn de allermooiste!

Ontspanning22.05.2024

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Wist je dat waddeneiland Terschelling een van de beste plekken ter wereld is om sterren te kijken? Op Dark Sky Park De Boschplaat kun je, bij helder weer, een schitterende sterrenhemel zien!

Natuur30.04.2024

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Ga naar Dark Sky Park De Boschplaat
10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda

Om te lunchen in Breda heb je de keuze uit heel veel leuke eettentjes en restaurants. Maar waar moet je zijn? Wat zijn de leukste hotspots en waar is de lunch het lekkerst? Hou dit lijstje bij de hand: lunchen in Breda d...

Stedentrips23.04.2024

10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Wandelen is een ideale manier om in beweging te blijven. Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024. We weten zeker dat er ook voor jou nog heel veel mooie natuur te ontdekken valt!

Natuur07.04.2024

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024