Ontspanning18.03.2022

Dit zijn de 5 leukste plaatsen aan de Belgische kust


De Belgische kust barst van de leuke, gezellige plaatsen. Het zijn perfecte bestemmingen wanneer je zin heb om een weekendje uit te waaien aan zee. En België is ook lekker dichtbij, je bent er zo. Maar waar moet je zijn en wat moet je er doen? Dit zijn onze tips: de vijf leukste plaatsen aan de Belgische kust.

Overigens liggen al deze leuke steden aan de Belgische kust niet ver van Brugge vandaan. Dus ook leuk: combineer een dagje in de historische stad Brugge met een paar dagen aan zee in een van deze badplaatsen. Of maak er een mini-roadtrip van en reis ook eens door naar Zeeuws-Vlaanderen. Hoe dan ook: de Belgische badplaatsen zijn een aanrader, of je nu een dagje naar zee gaat of een weekend weg.

Tip: neem de kusttram als je meerdere Belgische badplaatsen wilt combineren. Tussen De Panne en Knokke stopt deze kusttram op 68 plaatsen.

Wil je nog meer mooie plekken in België ontdekken? Dit zijn de 13 mooiste plekken die je gezien moet hebben!

1. Knokke-Heist

Knokke-Heist is de meest exclusieve en luxe badplaats van België. Een gezellig en compact stadje – want zo groot is het niet – maar wel met een wereldse uitstraling. Dat heeft alles te maken met de winkels in het stadje.

Hier vind je namelijk niet alleen hippe en luxe strandtenten, maar vooral ook chique interieur- en kledingwinkels. Uit eten gaan in Knokke-Heist kan bij een klein tentje aan het strand, maar ook bij een sterrenrestaurant. Het is er in ieder geval allebei. Hemelsbreed gezien is Knokke-Heist ook de bestemming die voor ons het dichtst bij is; tussen Zeeland en Knokke ligt eigenlijk alleen nog natuurgebied het Zwin in.

Knokke is het aller leukst in de zomermaanden, al is uitwaaien aan de Belgische kust in het voor- en najaar ook heel leuk.

Hoteltip voor Knokke: ENSO boutique hotel

2. Blankenberge

Blankenberge is de meest beroemde badplaats van België. Een gezellige, maar ook behoorlijk drukke plaats – zeker in de zomermaanden. Voor gezinnen is Blankenberge absoluut een van de leukste plaatsen aan de Belgische kust want hier is heel veel te doen. Het is niet zozeer een hele mooie stad om te zien want Blankenberge moet het vooral van de sfeer en gezelligheid hebben. Er worden allerlei muziekfestivals, rommelmarkten, mini-concerten en vuurwerkshows georganiseerd.

Het strand is in ieder geval heel erg fijn: een super lang en breed zandstrand met allerlei leuke strandtenten. De ene heel hip, de ander weer perfect voor gezinnen. Blankenberge is overigens ook de enige stad van België met een pier: de Belgium Pier. Leuk om overheen te wandelen, maar ga zeker ook even in de haven kijken.

Hoteltip voor Blankenberge: C-Hotels Helios

3. De Haan

De Haan is de leukste uit dit rijtje met leukste steden aan de Belgische kust. Het is een badplaatsje – echt klein dus – maar dan wel een hele leuke. De Haan wordt niet voor niets het pareltje van de kust van België genoemd. Het ligt tussen Blankenberge en Oostende in en wordt daardoor een beetje overschaduwd door de buursteden die veel groter zijn, maar eigenlijk is dat jammer. De Haan is klein maar gezellig. De mensen die voor een dagje naar de Belgische kust gaan, kiezen vaak voor de grotere steden, waardoor het in De Haan lekker rustig blijft.

De rust en het prachtige lange strand zijn dé redenen om voor deze Belgische badplaats te kiezen. Door de omliggende polders en duinen kun je heel fijn fietsen en wandelen.

 

4. Oostende

Oostende is de echte stad uit dit rijtje. Een stad met een leuk centrum, mooie stadsparken en veel winkels, maar ook met een super fijn strand. Oostende is niet alleen in de zomer leuk, maar ook in de winter is dit een echte aanrader. Shoppen kan er ook heel erg goed – misschien niet zo luxe als in Knokke, maar keus is er genoeg. Oostende is ook een stad waar veel georganiseerd wordt; in de zomermaanden is er iedere week wel een nieuw evenement met films en muziek.

Wie van lekker eten houdt heeft in Oostende zoveel keus: niet alleen goede restaurants, maar hier vind je ook hele hippe lunch- en koffietentjes.

Hoteltip voor Oostende: Upstairs Hotel

5. De Panne

De Panne ligt aan het andere uiterste van de Belgische kust, net voor de grens met Frankrijk. Het voelt ook al een beetje Frans aan. Het is qua natuur de mooiste omgeving; een combinatie van strand, bos en duinen. Het strand van De Panne is gigantisch groot. Het wordt gebruikt om te strandzeilen – een hele toffe activiteit waarbij je op een soort ligfiets met een windzeil over het strand scheurt. Als je houdt van lange strandwandelingen maken, dan zit je hier in ieder geval helemaal goed. Duik zeker ook even natuurgebied de Westhoek in, daar maar je de mooiste wandelingen.

Weekendje weg naar de Belgische kust

Heb jij inmiddels zin gekregen in een weekendje weg - of misschien wel een vakantie - naar de Belgische kust? Dan kunnen deze reistips je wellicht helpen om je vakantie te boeken.

Plan je reis

  • De Belgische kust barst van de toffe hotels! Een aanrader is Upstairs hotel in Oostende of ENSO Boutique Hotel in Knokke-Heist.
  • Via Hotel Specials vind je de beste hotels aan de kust in België (met scherpe last minute deals).
  • Mooie vakantieparken en campings aan de Belgische kust vind je onder andere bij Vacanceselect.
  • En ook Roompot vakanties heeft een mooi vakantiepark aan zee in België.
  • Losse vakantiehuizen aan zee vind je via Bungalow.net.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}

© arnaud – Adobe Stock

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Gerelateerde artikelen

De 11 leukste dingen om te doen in Antwerpen!

Antwerpen is de zonder twijfel de leukste stad van België. Het is de stad van mode, de diamanten en het speciaalbier. Antwerpen ligt praktisch naast de deur en is dus heel goed bereikbaar. Met de trein ben je er zo. Je...

Stedentrips05.12.2023

De 11 leukste dingen om te doen in Antwerpen!

Mini-roadtrip door Zeeuws-Vlaanderen: het best bewaarde geheim van Zeeland

Als ik aan Zeeland denk, dan denk ik aan Domburg waar ik al van kinds af aan kom. Aan Middelburg en Zierikzee, leuke en gezellige stadjes voor zonnige zondagen. En aan die ene leuke camping in Burgh-Haamstede waar mijn s...

Zomer22.07.2020

Mini-roadtrip door Zeeuws-Vlaanderen: het best bewaarde geheim van Zeeland

Welcome to my garden: Belgen kamperen bij elkaar in de tuin

Mensen en bedrijven die denken in mogelijkheden en oplossingen tijdens een crisis: daar houden wij van. Dus wat doe je als je niet op vakantie kan? Dan bedenk je manieren om in eigen land toch een vakantiegevoel te ervar...

Algemeen19.05.2020

Welcome to my garden: Belgen kamperen bij elkaar in de tuin

Een roadtrip langs de mooiste plekjes in de Belgische Ardennen

Een roadtrip door de Belgische Ardennen heeft je veel te bieden. Prachtige natuur en een geweldig landschap (zeker in het najaar), heerlijke stuurmanswegen en de kans om te genieten van je auto, want ook dat is onderdeel...

Ontspanning22.10.2018

Een roadtrip langs de mooiste plekjes in de Belgische Ardennen

de 12 leukste stops

Verder lezen over België

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Wandelen is een ideale manier om in beweging te blijven. Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024. We weten zeker dat er ook voor jou nog heel veel mooie natuur te ontdekken valt!

Natuur07.04.2024

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Fietsen door de Bomen in fietsparadijs Belgisch-Limburg

Ontdek de groenste gemeente van Vlaanderen - Hechtel-Eksel - op een duurzame manier: op e-bikes van Gazelle. Hoe kan het ook anders in fietsparadijs Belgisch-Limburg?

Natuur26.03.2024

Fietsen door de Bomen in fietsparadijs Belgisch-Limburg

Vakantie dicht bij huis: 8 toffe bestemmingen dichtbij

In de zoektocht naar avontuurlijke reisbestemmingen worden nabije juweeltjes vaak over het hoofd gezien. De verleiding van verre oorden is groot, maar ondertussen liggen er parels van bestemmingen verscholen in onze eigen omgeving. Het is tijd voor de herontdekking van wat dichtbij is. Dat is namelijk ook een duurzame keuze. Ik neem je mee naar vijf bijzondere plekken, niet ver weg, waar je ook compleet verrast kunt worden. Soms is het ware avontuur dichterbij dan je denkt.

Ontspanning21.03.2024

Vakantie dicht bij huis: 8 toffe bestemmingen dichtbij

De 13 mooiste plekken in België die je gezien moet hebben

De lijst met mooie plekken in België is oneindig. Onze zuiderburen hebben zoveel sfeervolle steden en dorpen, leuke kustplaatsjes en mooie natuurgebieden. Zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Maar wat zijn nu de echte parels van België? Welke plekken zijn zo bijzonder dat je er een keer geweest moet zijn? Deze historische steden en natuurwonderen in België mag je niet missen: de 15 mooiste plekken in België die je gezien móét hebben!

Algemeen10.01.2024

De 13 mooiste plekken in België die je gezien moet hebben

De 11 leukste dingen om te doen in Antwerpen!

Antwerpen is de zonder twijfel de leukste stad van België. Het is de stad van mode, de diamanten en het speciaalbier. Antwerpen ligt praktisch naast de deur en is dus heel goed bereikbaar. Met de trein ben je er zo. Je...

Stedentrips05.12.2023

De 11 leukste dingen om te doen in Antwerpen!

Ontdek het vernieuwde Center Parcs de Vossemeren in België

De 27 vakantieparken van Center Parcs zijn fameus. Je vindt ze in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Al tientallen jaren is het een van de meest geliefde bestemmingen voor gezinnen. Voor een weekendje weg met de...

Ontspanning31.10.2023

Ontdek het vernieuwde Center Parcs de Vossemeren in België

7 tips voor een bezoek aan Mechelen

Op zoek naar een leuke stad om een dag of weekend naartoe te gaan? Het Belgische Mechelen is een superleuke bestemming en je bent er zo! De Vlaamse stad ligt precies tussen Antwerpen en Brussel in. Hordes toeristen zoals...

Stedentrips14.08.2023

7 tips voor een bezoek aan Mechelen

Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen in de Ardennen

De Belgische Ardennen is een waanzinnig leuke vakantiebestemming, het hele jaar door. Maar in het bijzonder in de zomer. Als de zon schijnt waan je je in de Ardennen in een compleet andere wereld, die toch zo verrassend...

Natuur10.05.2023

Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen in de Ardennen

Verder lezen over Strand

Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

Dit zijn de 30 allerleukste strandtenten van Nederland. We hebben er 10 per provincie voor je verzameld. Weet jij alvast waar je moet zijn zodra de zon zich weer laat zien!

Zomer04.06.2024

Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

De top 5 mooiste stranden van Curaçao

Wie op vakantie gaat naar Curaçao, komt vooral voor zon, zee en strand. En dat is ook een van de beste redenen om naar dit prachtige eiland te komen. Dit zijn de 5 mooiste stranden van het eiland (plus bonustips)!

Ontspanning13.01.2024

De top 5 mooiste stranden van Curaçao

10 tips voor een vakantie op bountyeiland Mauritius

Mauritius is een echte droombestemming. Het eiland vol wuivende palmbomen en witte stranden heeft bovendien alle ingrediënten voor een geweldige vakantie.

Zomer28.12.2023

10 tips voor een vakantie op bountyeiland Mauritius

De beste tips voor Arcachon, een charmant kuststadje in Zuid-Frankrijk

In het zuiden van Frankrijk, aan de Atlantische kust, ligt het stadje Arcachon. Het is een van de leukste kustplaatsen van Frankrijk. Arcachon ligt aan de rand van het prachtige Bassin d'Arcachon. Met een charmant centru...

Zomer29.11.2023

De beste tips voor Arcachon, een charmant kuststadje in Zuid-Frankrijk

Dit zijn de 5 mooiste stranden in Kroatië

Kroatië ligt voor een groot deel aan de Adriatische Zee. De hele kustlijn barst van de idyllische baaien en stranden. Maar wat zijn nu de allermooiste? We zetten ze voor je op een rij. Weinig zandstranden, vooral kieze...

Zomer08.09.2023

Dit zijn de 5 mooiste stranden in Kroatië

Een strandvakantie naar Jamaica in 15 foto’s

Ben je toe aan zon, zee, strand, een heerlijk tropische temperatuur en Caribische vibes? Dan is het eiland Jamaica een uitstekende bestemming voor je volgende strandvakantie! De wuivende palmbomen, het zachte witte zand,...

Zomer28.08.2023

Een strandvakantie naar Jamaica in 15 foto’s

Een tropische vakantie op Jamaica bij Sandals South Coast

Een Caribische vibe, parelwitte stranden, een helderblauwe zee en elke dag 30 graden. Dat is een zonvakantie in Jamaica! Het eiland ligt in het Caribisch gebied, ten zuiden van Cuba. Als je toe bent aan een relaxte tropi...

Zomer11.07.2023

Een tropische vakantie op Jamaica bij Sandals South Coast

Genieten van zon, zee, strand en Jamaicaanse vibes
Dit zijn de vijf mooiste stranden van Italië

Italië is niet de beste strandbestemming van Europa, maar mooie stranden zijn er zeker wel. Je moet ze alleen weten te vinden. En daarom hebben wij de vijf mooiste stranden van Italië voor je op een rij gezet! Strande...

Zomer02.05.2023

Dit zijn de vijf mooiste stranden van Italië

Verder lezen over Weekendje weg

7 tips voor een weekendje weg met vriendinnen

Niets is zo fijn als ontspannen met je vriendinnen een weekendje weg. Even quality time samen. Uit je hoofd, samen op avontuur (of op boevenpad, wat jij wilt), volop genieten van het leven, cocktails lurken, shop till you drop, slappe lach, mooie steden ontdekken, de hele dag op het strand luieren of lekkere wijn drinken.

Ontspanning10.06.2024

7 tips voor een weekendje weg met vriendinnen

Fietsend door Düsseldorf: de leukste manier om de stad te verkennen

Vanaf de meeste plekken in Nederland sta je in nog geen 3 uur tijd in hartje Düsseldorf, een stad die compleet anders is dan die in Nederland. Hoeveel vakantiedagen je ook hebt en wat je budget ook is: een paar dagen naar Düsseldorf kan altijd.

Stedentrips08.04.2024

Fietsend door Düsseldorf: de leukste manier om de stad te verkennen

Fietsen door de Bomen in fietsparadijs Belgisch-Limburg

Ontdek de groenste gemeente van Vlaanderen - Hechtel-Eksel - op een duurzame manier: op e-bikes van Gazelle. Hoe kan het ook anders in fietsparadijs Belgisch-Limburg?

Natuur26.03.2024

Fietsen door de Bomen in fietsparadijs Belgisch-Limburg

De 11 leukste dingen om te doen in Antwerpen!

Antwerpen is de zonder twijfel de leukste stad van België. Het is de stad van mode, de diamanten en het speciaalbier. Antwerpen ligt praktisch naast de deur en is dus heel goed bereikbaar. Met de trein ben je er zo. Je...

Stedentrips05.12.2023

De 11 leukste dingen om te doen in Antwerpen!

De 10 coolste dingen om te doen in Londen

Heb jij zin in een weekendje naar Londen? Of een dagje? Dat is een heel goed idee, want Londen is een fantastische stad. En die paar dagen die je in de stad hebt tijdens een stedentrip wil je natuurlijk optimaal besteden...

Stedentrips28.09.2023

De 10 coolste dingen om te doen in Londen

een citytrip Londen wordt nóg leuker met deze tips om te doen
Naar de Beekse Bergen? Maak er een lang weekend in Brabant van!

De Big Five spotten, wakker worden met uitzicht op grazende zebra's en een game drive in een open Jeep maken. Het zijn dé dingen die een safari in Afrika zo bijzonder maken. Maar daar hoef je helemaal niet zo ver voor t...

Ontspanning03.06.2023

Naar de Beekse Bergen? Maak er een lang weekend in Brabant van!

ontdek het luxe Safari Hotel
Vijf leuke ideeën voor een weekendje weg in Nederland

Zin in een weekendje weg in Nederland? Er zijn in Nederland zoveel leuke en bijzondere plekken te vinden die zich perfect lenen voor een (lang) weekend weg. Leuke steden, mooie natuurgebieden en wat dacht je van de Nede...

Ontspanning16.05.2023

Vijf leuke ideeën voor een weekendje weg in Nederland

Op mini-vakantie naar Nieuwvliet-Bad in Zeeuws-Vlaanderen

Niets zo fijn als een mini-vakantie in eigen land. Zeker wanneer je dichtbij de landsgrens verblijft, voelt het vaak alsof je echt in een andere wereld bent. Op nog geen tien kilometer van de Belgische grens vind je het...

Ontspanning06.04.2023

Op mini-vakantie naar Nieuwvliet-Bad in Zeeuws-Vlaanderen