Stedentrips29.12.2013

New Years Eve: welke plek ter wereld is een bezoekje waard!


New Years Eve is coming en de meeste mensen hebben hun avond al van begin tot eind vol gepland. Maar wees eerlijk, zijn de verwachtingen van Oud en Nieuw niet vaak veel te hoog en is de kans dat het tegenvalt dus ook een stuk groter?

Ik ben dit jaar in Berlijn en laat me meenemen door een paar locals. Mijn verwachtingen heb ik niet te hoog ingezet en ben dus heel benieuwd wat de avond me gaat brengen. Wil jij ook New Years Eve in het buitenland vieren? Lees hier over Oud en Nieuw op een aantal topplaatsen!

Lovely New Year in Londen

Londen doet er alles aan om Oud & Nieuw groots te kunnen vieren. Rond de Big Ben en de Londen Eye knalt om 0.00 uur spectaculair vuurwerk de lucht in en niet voor niets dus dat deze plekken echt mega druk zijn. Hou je hier nou niet van, ga dan tegenover de Londen Eye staan of op een andere plek waar het rustig is. Meestal hangen er wel schermen waarop live de vuurwerkshow wordt uitgezonden. Hierna staat de hele stad op zijn kop en gaat iedereen de stad in. Je kunt naar een van de vele bars, pubs en clubs. De O2-arena staat ook tijdens New Years Eve helemaal vol. Er zijn dit jaar 3 verschillende feestjes waar je naar toe kunt gaan. Prijzen liggen tussen de 40 en 80 Engelse pond. Ben je de volgende ochtend snel hersteld van je kater, dan kun je ook de New Year parade meepikken. Om 12.00 uur gaat deze van start bij Piccadilly.

Romantiek tijdens ancien et le nouveau en Paris

Vanuit het zuiden in ons land is het maar zo’n 4 uur rijden. Je bent zo in Parijs dus. Mocht je geld willen besparen is het zelfs een optie om een nachtje door te halen en de volgende ochtend weer terug te rijden. Maar een nachtje blijven slapen is natuurlijk ook wel erg leuk. Parijs is tijdens New Years Eve nog mooier en romantischer dan dat de stad al is. Kijk samen met je lover naar de lichtshow van de Eiffeltoren. Neem zelf lekker champagne mee, plastic flûtes, een hapje en kleed je lekker warm aan. Met een grote groep mensen, maar vooral samen tel je af tot het nieuwe jaar begint. Loop daarna lekker langs de Seine en geniet van alles wat je ziet en hoort.

Full Moon & New Year in Thailand

Wel eens in Thailand geweest? Dan weet je dat er elke maand een Full Moon party plaats vindt en vooral Koh Phangan is populair. 10.000 partygangers gaan helemaal los en ook op 31 december 2013 vindt er weer een editie plaats. Verwacht wordt dat je met zo’n 30.000 man knallend het nieuwe jaar in gaat. Met je voeten in het zand, een lekkere cocktail en veel knallende kleuren het nieuwe jaar in. Ik teken hiervoor 🙂

Mijn plan in Berlijn

Mijn planning in Berlijn ziet er als volgt uit: ergens thuis met een groep lekker eten en borrelen. Dan vertrekken we op tijd naar de Brandenburger Torn om het vuurwerkspektakel te bewonderen. Hierna zijn het kaartjes voor een feestje ergens in de stad. Verwachtingen zijn niet te hoog, maar veel zin heb ik hier zeker in 😀

Heb jij bijzondere en vooral leuke plannen tijdens New Years Eve? Let me know.

Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!