Stedentrips11.06.2024

Deze Europese stad is uitgeroepen tot beste bestemming om te voet te verkennen


Hoe fijn is het om nieuwe bestemmingen volledig te voet te kunnen ontdekken? Persoonlijk vind ik dat de beste stedentrips. Compacte steden waar alle hotspots te voet bereikbaar zijn, zijn favoriet. Zoals Bilbao bijvoorbeeld, Dubrovnik, Dublin, Porto en Antwerpen. Maar er is één stad die nu is uitgeroepen tot de beste bestemming ter wereld om te voet te verkennen. En dat is de Italiaanse stad Florence.

Gekeken is naar steden waar de top bezienswaardigheden allemaal binnen een straal van 800 meter liggen. En er is gekeken naar de luchtkwaliteit in steden, om de wandelvriendelijkheid ook extra te waarborgen, gecombineerd met de veiligheid op straat. Op basis van die data is Florence in Italië de meest wandelvriendelijke stad ter wereld.

Te voet door Florence

We weten allemaal dat veel stappen zetten goed voor je is. Lange tijd was 10.000 het magische getal als het op stappen gaat (al is inmiddels bewezen dat 8.800 ook al genoeg is). In een stad als Florence hoef je je over dit aantal geen zorgen meer te maken, dat ga je moeiteloos halen.

Florence is absoluut een beeldschone stad met ongelofelijk veel mooie en bijzondere plekken dicht bij elkaar. Daar heb je geen openbaar vervoer nodig om alles te kunnen zien, dat kan allemaal prima te voet. Al heeft het ook wel een keerzijde dat er zoveel dicht bij elkaar te zien is: het is in Florence daardoor heel vaak te druk, zeker in de zomermaanden.

Wat je dan niet mag missen is:

 • Galleria degli Uffizi
 • Ponte Vecchio
 • Duomo
 • Palazzo Pitti
 • Basilica di Santa Croce
 • Piazzale Michelangelo
 • en ga zo maar even door, de lijst bezienswaardigheden is lang
Een van de must-sees in Florence: de Duomo
Een van de must-sees in Florence: de Duomo

Nog meer wandelvriendelijke steden wereldwijd

Er zijn naast Florence nog meer steden die goed scoren als het gaat om wandelvriendelijkheid. Dat wil dus zeggen dat er minimaal vijf belangrijkste bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen en het er ook heel veilig is. Is dat wat je zoekt in een stad, dan moet je vooral hier zijn:

 • Riga – Letland
 • Hamburg – Duitsland
 • Porto – Portugal
 • Madrid – Spanje
 • Stockholm – Zweden
 • Boston – Verenigde Staten
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Reisnieuws

Verhuis naar de zon: voor € 3 koop je een huis op Sicilië

Vanaf slechts € 3 kun je bieden op woningen in Sambuca, een stadje op het Italiaanse eiland Sicilië. Het zijn weliswaar echte opknappertjes, toch is het ook een dikke kans om voor een bescheiden bedrag een woning te bemachtigen op dit schitterende eiland.

Algemeen21.06.2024

Verhuis naar de zon: voor € 3 koop je een huis op Sicilië

Gratis overnachten op Sardinië? Dat kan als je een wandelliefhebber bent!

Wil je 3 nachten gratis slapen op Sardinië? Als je houdt van avontuurlijke hikes en jonger bent dan 35 jaar, kun je gebruikmaken van dit unieke aanbod. Loop een deel van de Santa Barbara Cammino mine trail, die slingert langs schitterende plekken door de natuur en oude mijngebieden.

Algemeen12.06.2024

Gratis overnachten op Sardinië? Dat kan als je een wandelliefhebber bent!

Dit is waarom prijzen van vliegtickets blijven stijgen

Deskundigen in de reiswereld zijn het over één ding roerend eens: vliegtickets zullen alleen maar nóg duurder worden. Maar waarom is dat zo, en gaat dat ooit nog veranderen? 

Vliegen08.06.2024

Dit is waarom prijzen van vliegtickets blijven stijgen

Thailand komt met een visum voor digital nomads

Algemeen06.06.2024

Thailand komt met een visum voor digital nomads

Ook Lauterbrunnen in Zwitserland overweegt entreegeld

Zelfs als je nog nooit in Lauterbrunnen bent geweest, dan ken je dit dorpje ongetwijfeld - van de plaatjes op Instagram. Het is een van de mooiste dorpen in Zwitserland (in de regio Bern) dat op een uitzonderlijk plekje ligt. Het is het Zwitserse 'picture perfect' met hoge rotswanden, een groene alpenweide op de voorgrond en een beeldschoon kerkje dat de show steelt.

Algemeen28.05.2024

Ook Lauterbrunnen in Zwitserland overweegt entreegeld

Bark Air: een nieuwe luchtvaartmaatschappij speciaal voor honden

Vliegen met je hond kan vanaf nu met deze nieuwe airline: Bark Air! Een eersteklas vliegervaring voor jou en je trouwe viervoeter. En het ontbreekt jullie aan helemaal niks aan boord. Van entertainment tot exclusief eten en drinken: vliegen met je hond zal nooit meer hetzelfde zijn.

Vliegen23.05.2024

Bark Air: een nieuwe luchtvaartmaatschappij speciaal voor honden

Drukte op Schiphol: dit is wat je deze zomer kunt verwachten

Hoe bereid je je voor op je volgende vliegreis vanaf Schiphol? Nou, onder andere door vooraf rekening te houden met de drukte op de luchthaven. Wij vertellen je wat je moet weten in 2024!

Vliegen16.05.2024

Drukte op Schiphol: dit is wat je deze zomer kunt verwachten

+ tips om je voor te bereiden
Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Wist je dat waddeneiland Terschelling een van de beste plekken ter wereld is om sterren te kijken? Op Dark Sky Park De Boschplaat kun je, bij helder weer, een schitterende sterrenhemel zien!

Natuur30.04.2024

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Ga naar Dark Sky Park De Boschplaat