Stedentrips28.03.2023

Dit is waarom je een keer een verrassingsreis zou moeten maken


Voorpret is zo ongeveer de helft van de vakantiepret, maar soms valt het helemaal niet mee om de juiste vakantiebestemming te kiezen. Voor een stedentrip bijvoorbeeld. Er zijn alleen al in Europa zoveel leuke steden te vinden voor een hele fijne stedentrip van een paar dagen. Zie daar maar eens de allerleukste uit te kiezen.

Voor de hand liggen de Europese favorieten: Londen, Parijs, Berlijn. Maar veel leuker nog zijn de steden waar je misschien niet zoveel over weet en waar je compleet verrast kunt worden: Bari, Zadar, Innsbruck, Bordeaux. Hoe fijn is het dan als iemand anders die keuze voor jou maakt? Iemand anders die kiest waar jij op vakantie gaat. Dat kan namelijk als je een verrassingsreis boekt. Jij bepaalt de vertrekdata en iemand anders boekt voor jou de vakantie. Five Star Verrassingsreizen is daar juist in gespecialiseerd.

Waarom een verrassingsreis?

Dé reden om een keer een verrassingsreis te maken is omdat je zo op plekken komt die misschien zelf niet had gekozen. Maar het zijn altijd bestemmingen die uniek zijn en waar veel leuke dingen te doen zijn. Het is zo leuk dat je achteraf terugkijkt op herinneringen die je anders nooit gemaakt zou hebben. Je wordt dus écht verrast.

En daarnaast is het ook fijn dat iemand anders je het keuzeproces uit handen neemt. Dat kan soms echt lastig zijn en nu kun jij achterover leunen terwijl er een leuke reis voor je geboekt wordt. Ideaal, toch?

Hoe werkt het boeken van een verrassingsreis?

Er zijn natuurlijk een aantal dingen die je van tevoren moet doorgeven als je een verrassingsreis boekt. De vertrekdata bijvoorbeeld, daarvoor geef je een paar opties door: wanneer kan en wil je op reis. Zodra je die hebt bepaald, ben je er al bijna en kan een vakantie met voor jou bestemming onbekend geboekt worden. Je moet alleen nog doorgeven vanaf welke luchthavens je kunt vertrekken.

Maar stel nu dat er bestemmingen zijn waar je niet naartoe wilt. Omdat je er bijvoorbeeld al (meerdere keren) geweest bent, of omdat die plek je absoluut niet aanspreekt. Dan is het goed om te weten dat je ook steden kunt uitsluiten. Per bestemming die je uitsluit betaal je daar wel iets extra’s voor. Dat geldt overigens ook voor vliegvelden. Wil je bijvoorbeeld niet van Groningen of Frankfurt vliegen, omdat dat simpelweg te veel reistijd kost, dan sluit je ze uit en betaal je iets extra’s voor de reis. Hoe flexibeler jij bent, hoe goedkoper de verrassingsreis uiteindelijk zal zijn.

Deze verrassingsreizen kun je niet last minute boeken: er moeten minimaal 21 dagen tussen boeken en vertrek zitten zodat ze bij Five Star Verrassingsreizen wel de tijd hebben om een toffe reis voor je te boeken.

Goed om te weten: Natuurlijk zijn dat altijd reizen naar veilige bestemmingen, waarbij het reisadvies van BuZa wordt gevolgd.

Maar wanneer hoor je dan waar je naartoe gaat? Je hebt natuurlijk wel wat informatie nodig als je je koffer gaat inpakken. Daarvoor hoef je niet te wachten tot het moment van vertrek: zodra de reis daadwerkelijk geboekt is krijg je een melding en kan de voorpret alsnog beginnen!

De voordelen van een verrassingsreis

Twijfel je nog of dit iets voor je is? We hebben de voordelen van een verrassingsreis nog eens voor je op een rij gezet.

  • Je bespaart jezelf de stress van keuzes maken. Er zijn zoveel leuke plekken om uit te kiezen. Iemand anders maakt voor jou de keuze, dus voor jou geen stress.
  • Je komt op plekken waar je anders (misschien) niet zou komen. Uiteindelijk is het verrassingselement dé reden om zo’n unieke trip te boeken.
  • Je beleeft een bestemming met hele andere ogen: het verrassingselement is écht aanwezig

Zie jij het zitten? Laat je dan ook eens verrassen!

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Europa

De 20 beste steden in Europa voor een workation

Een workation is pas echt geslaagd als je dat doet op een plek waar je goed kunt werken en waar de omgeving je inspireert. Je denkt wellicht meteen aan Bali - het walhalla voor workationers - maar veel dichterbij zijn er ook goede plekken te vinden die het beste van twee werelden combineren.

Stedentrips09.04.2024

De 20 beste steden in Europa voor een workation

Waar is het warm in Europa in mei? 10 zonzekere bestemmingen

Ben je op zoek naar een zonzekere bestemming voor de maand mei? Wil je warmte, maar wil je ook niet te ver weg, het liefst een vakantie in Europa? Dan zijn dit de tien beste zonbestemmingen voor jou! Hier is het warm in...

Zomer04.01.2024

Waar is het warm in Europa in mei? 10 zonzekere bestemmingen

Acht keer: de mooiste natuur in Europa!

Europa barst van de mooie natuur. Daarvoor hoef je helemaal niet ver weg, het is dichtbij dan je denkt. Hoge bergtoppen met eeuwig ijs, spuitende geisers en magische krijtrotsen. Europa heeft zoveel mooie natuurgebieden....

Natuur14.11.2023

Acht keer: de mooiste natuur in Europa!

De perfecte roadtrip door Europa: dit zijn de acht mooiste stops

Nieuwsgierigheid brengt ons de hele wereld over en hoe verder weg, hoe beter lijken we soms te denken. Vergeet niet dat 'ons eigen' Europa is juist een van de meest fascinerende werelddelen op aarde is. Deze roadtrip va...

Zomer09.05.2023

De perfecte roadtrip door Europa: dit zijn de acht mooiste stops

Dit zijn de 9 mooiste steden van Europa

De mooiste steden van Europa op een rij! Europa heeft zoveel mooie steden die zich perfect lenen voor een stedentrip. Een weekend weg, een nieuwe stad ontdekken en uitgebreid de tijd nemen om lekker te eten en te drinken...

Stedentrips18.04.2023

Dit zijn de 9 mooiste steden van Europa

de beste ideeën voor stedentrips
Wat kost een rondreis door Europa?

Een rondreis door Europa is een ervaring voor het leven, iets dat je nooit meer vergeet. Maar wat kost een roadtrip door Europa eigenlijk? Je vraagt je misschien af waar je qua kosten ongeveer rekening mee moet houden al...

Algemeen16.08.2022

Wat kost een rondreis door Europa?

De bucketlist voor Europa: 15 plekken die je gezien móet hebben

Pas wanneer je veel van de wereld hebt gezien, kom je erachter hoe bijzonder Europa eigenlijk is. De geschiedenis van veel Europese landen gaat zover terug dat dit continent bol staat van cultuur en historie. Om over nat...

Algemeen25.07.2022

De bucketlist voor Europa: 15 plekken die je gezien móet hebben

Dit zijn de 25 mooiste stranden van Europa

Wie denkt aan de mooiste stranden ter wereld, denkt waarschijnlijk dat je daar heel ver voor moet reizen. Naar de Cariben bijvoorbeeld, of naar Australië of Azië. Maar in Europa hebben we misschien wel de mooiste van a...

Zomer18.07.2022

Dit zijn de 25 mooiste stranden van Europa