Vliegen09.06.2015

8 tips voor het boeken van goedkope vliegtickets


Prijzen van vliegtickets kunnen door het jaar heen van laag naar hoog gaan en weer terug. Maar jij wilt de beste prijs voor je vliegticket, zo goedkoop mogelijk dus. Wat is dan het beste moment om een ticket te boeken en hoe doe je dat? Op de voordeligste manier vliegtickets boeken doe je zo: 8 handige tips!

 1. Wees flexibel: door een dag eerder of later te vertrekken kan de prijs van je ticket variëren. Houd het dus niet bij één vertrekdag, maar wees een beetje flexibel. Dat geldt ook voor de luchthaven van vertrek: door uit te wijken naar luchthavens in de buurt, kunt je flink geld besparen.
 2. Vergelijk: het ligt misschien voor de hand, maar kijk op meerdere sites en vergelijk om te weten wat de beste prijs is. Het gaat dan niet alleen om ticket-vergelijkingssites, maar ook om websites van luchtvaartmaatschappijen zelf. De laagste prijs vinden vereist wel een beetje speurwerk.
 3. Boek niet te vroeg: prijzen zijn het meest voordelig in de periode van 6 tot acht weken voor vertrek.
 4. Boek dus ook niet te laat, zoals een week van tevoren. Dan zijn prijzen van vliegtickets vaak op hun hoogst.
 5. Boek op dinsdagmiddag: luchtvaartmaatschappijen starten vaak op
  maandag hun aanbiedingen en de concurrenten spelen hier pas iets later op in.
  Het gevolg hiervan is dat op dinsdagmiddag rond 15.00 uur de goedkoopste
  tickets aangeboden worden. Dat is dus het perfecte moment om je slag te slaan!
 6. Zet alerts aan: op verschillende boekingssites kun je een alert aanzetten van aanbiedingen van jouw favoriete bestemmingen. Zo hoef je zelf niet iedere dag eindeloos boekingssites af te speuren, maar krijg je vanzelf een mailtje als er een voor jou interessante aanbieding is!
 7. Boek geen retourtje: in veel gevallen is een retourtje duurder dan twee keer een enkele reis. Het is soms ook slim om met de ene luchtvaartmaatschappij heen te vliegen en met een andere terug, om geld te besparen.
 8. Zoek en boek op verschillende computers: boekingssites weten wanneer jij hun website hebt bezocht. Wanneer je later terug komt om te boeken, zul je zien dat prijzen hoger zijn geworden. Zoek en boek dus met verschillende computers, zodat je niet op deze manier bedonderd kunt worden!
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.