Vliegen23.02.2017

Toe aan een frisse stedentrip? KLM denkt mee met nieuwe bestemmingen


sponsored story

Heerlijk, zo’n stedentrip. Je bent er even helemaal uit, zonder meteen twee weken te moeten liggen, lopen of bakken. Enige probleem is dat je niet in elke stad even gemakkelijk komt. Niet op de ‘gevaarlijkste wegen van de wereld’-manier, maar simpelweg omdat er geen fijne maatschappijen op vliegen.

KLM

Daar hebben we dan onze Nederlandse trots KLM voor. Er is buiten de nationale trots een reden dat mensen graag met KLM vliegen. Meerdere, om precies te zijn. Zo veel mogelijk rechtstreeks vliegen, normale vertrek- en aankomsttijden en goede service zonder verrassingen achteraf zijn dingen waar KLM om geroemd wordt en dan hebben ze ook nog eens een prijs gewonnen voor ’s werelds meest punctuele vliegmaatschappij in 2016.

Graz: een verrassende stad in Oostenrijk<em><\/em>
Graz: een verrassende stad in Oostenrijk

Even ergens anders heen

Ben je toe aan een stad waar je nog niet geweest bent, dan is de kans groot dat KLM in het nieuwe assortiment iets voor je heeft. Niet alles is buiten de gebaande paden: Londen City, Porto en Malaga zijn namen die je vast al eens voorbij hebt horen komen als het om stedentrips gaat. Nee, dan Gdańsk in Polen, Cagliari in Sardinië of Split in Kroatië. Andere nieuwe bestemmingen zijn Graz in Oostenrijk, Catania in Sicilië en Cartagena in Colombia. Het gaat te ver om ze allemaal te bekijken, maar we pikken er een aantal voor je uit die zeker de moeite waard zijn om gezien te hebben.

Havenstad Gda\u0144sk in Polen<em><\/em>
Havenstad Gdańsk in Polen

Gdańsk, Polen

Gdańsk ligt aan de Oostzee en is van oudsher een havenstad. Het wordt in Polen neergezet als een mooi gereconstrueerd voorbeeld van Poolse architectuur, maar het stadje is eigenlijk gepikt van Duitsland (het heette origineel Danzig) en lijkt daarnaast ook nog eens sprekend op een kruising tussen ons eigen Amsterdam en Willemstad. Grachtenpanden, aangemeerde schepen, het is er allemaal en ondanks de ietwat rammelende historie er achter is het allemaal wel heel erg mooi.

Gdańsk is net zoals bijna elke stad in Polen club city, dus na het bekijken van de stad kun je op heel veel plekken los gaan. Badplaats Sopot is met een lang zandstrand verbonden met Gdańsk en daar speelt zich het echte strandleven af. Het stikt er van de terrasjes en cafés, zodat je optimaal kunt bijkomen.

Goed moment om te gaan: tussen mei en oktober.

Kleurrijk Cagliari in Sardini\u00eb<em><\/em>
Kleurrijk Cagliari in Sardinië

Cagliari, Sardinië

Op het Italiaanse eiland Sardinië kun je sportief doen, luieren of genieten van de natuur en architectuur. Als je vanuit hoofdstad Cagliari begint kun je al een groot gedeelte van deze dingen aftikken. Doordat Cagliari beschut in een baai ligt is het zandstrand aan de middellandse zee prachtig, maar de oude stad is heerlijk voor historisch aangelegde vakantiegangers.

De Castello, de Terrazza Umberto I, de basiliek van San Saturnio, er is veel uit de middeleeuwen te zien daar. Het oude centrum met haar kronkelende steegjes, gedeeltelijke stadsmuren en de twee grote verdedigingstorens maken het historische pakket compleet. Hadden we al gezegd dat er een parelwit zandstrand van acht kilometer tegen de stad aan ligt? Niet verkeerd hoor, dat Cagliari. Wel rekening mee houden: het is een officiële zomerbestemming, dus je kunt er pas vanaf april op vliegen.

Historische bestemming Split in Kroati\u00eb
Historische bestemming Split in Kroatië

Split, Kroatië

Natuurlijk is Kroatië ook met de auto te bereiken, maar waarom zo lang rijden? Split vervolgt de trend van prachtig historische stad aan zee met een strand erbij die we in de voorgaande steden ook al zagen. Het heeft zo veel te bieden dat er altijd iets van je gading bij zit. De historie van Split gaat terug naar de Romeinse tijd en het oude centrum heeft prachtige bezienswaardigheden als de St. Domnius kathedraal en Jupiters tempel (inclusief import Egyptische sfinx en crypte.)

Ook voor wandelaars is het goed toeven in Split, want niet alleen is het klimaat lekker (juli en augustus zijn misschien wel té warm), je kunt alle kanten uit binnen en rondom de stad. Je kunt de Riva (boulevard) aflopen, mensen kijken en iets drinken of een ijsje pakken, maar je kunt ook richting Marjans Hill gaan, waar niets gebouwd mag worden behalve wandelpaden. Er is welgeteld één gebouw op de top en vanuit daar heb je een fantastisch uitzicht over de stad en de zee. Er zijn stranden in overvloed, dus als je even uitgewandeld bent kun je ook daar heerlijk tot rust komen.

Nieuw: een rechtstreekse vlucht naar Minneapolis in de Verenigde Staten<em><\/em>
Nieuw: een rechtstreekse vlucht naar Minneapolis in de Verenigde Staten

Nog verder?

Als je écht ver wilt gaan met KLM kun je trouwens vanaf nu ook rechtsreeks naar Minneapolis (City of Lakes), in de Amerikaanse staat Minnesota.

KLM is haar netwerk verder aan het uitbreiden. Naast de hierboven beschreven bestemmingen zijn hier alle nieuwe bestemmingen te vinden. En als jij nu snel boekt vlieg je tijdelijk extra voordelig naar een aantal van deze bestemmingen!

[Afbeeldingen © Alexi Tauzin – Fotolia]

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over KLM

De top-25 veiligste vliegtuigmaatschappijen van 2024

Dit zijn de veiligste vliegtuigmaatschappijen ter wereld van 2024. Ook KLM komt hoog in de lijst voor.

Vliegen04.01.2024

De top-25 veiligste vliegtuigmaatschappijen van 2024

KLM heeft een primeur: vliegen op synthetische brandstof

Nu de luchtvaartsector grotendeels stil is komen te liggen, is er onverwachts positief nieuws uit diezelfde hoek. Het is KLM gelukt om een passagiersvliegtuig te laten vliegen op synthetische brandstof. En dat kun je ger...

Vliegen08.02.2021

KLM heeft een primeur: vliegen op synthetische brandstof

Zo heeft KLM op dit moment de vloot op Schiphol geparkeerd

Nu het vliegverkeer over de hele wereld nagenoeg stil ligt, staat ook het grootste deel van de KLM-vloot aan de grond. Met als resultaat dat het nu super druk is op Schiphol. Niet met passagiers uiteraard, maar met vlieg...

Vliegen06.04.2020

Zo heeft KLM op dit moment de vloot op Schiphol geparkeerd

KLM komt met vlieg-strippenkaart voor 30 vluchten per jaar

Er gaat een 'strippenkaart' komen voor KLM-vluchten, zo vertelde directeur Harm Kreulen aan de Telegraaf. De gebundelde vluchten zijn bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld een tweede huis in het buitenland hebben en daar...

Vliegen19.09.2017

KLM komt met vlieg-strippenkaart voor 30 vluchten per jaar

Alleen of samen gebruiken
KLM start pilot met kunstmatige intelligentie

KLM gaat ook gebruikmaken van kunstmatige intelligentie, oftewel AI, om vragen van klanten te beantwoorden. Nog geen AI in de cockpit dus, zo ver zijn we nog niet. KLM werkt hiervoor samen met DigitalGenius, een bedrijf...

Vliegen02.10.2016

KLM start pilot met kunstmatige intelligentie

Bijzondere Flight Safety film van KLM met meer dan 1.000 Delfts blauwe tegels

Vanaf 1 november laat KLM op alle intercontinentale vluchten een innovatieve Flight Safety film zien, geïnspireerd op Delfts blauwe schildertechnieken. Veiligheid aan boord is de hoogste prioriteit voor KLM. Duidelijke...

Vliegen27.10.2015

Bijzondere Flight Safety film van KLM met meer dan 1.000 Delfts blauwe tegels

[advertorial]
KLM wenst je een fijne kerst!

Ben je een echte globetrotter en is geen bestemming jou te ver? Eindelijk geen witte kerst, maar een kerstboom op een wit strand omringd door palmbomen? Boek dan met kerst een vlucht naar jouw droomland of stad bij KLM...

Vliegen17.12.2014

KLM wenst je een fijne kerst!

[Advertorial]
KLM en Airbnb gaan samenwerken

Weet je nog, een paar weken geleden, toen KLM een compleet ingericht vliegtuig op Airbnb zette? Een uniek pop-up hotel in een jet liner van KLM, te boeken dus via Airbnb. Het was de kick-off van een langdurige samenwer...

Algemeen11.12.2014

KLM en Airbnb gaan samenwerken

Accommodaties Airbnb nu ook te boeken via de website van KLM