Winter29.12.2010

Skiën in Winterberg tijdens kerstvakantie geen aanrader


winterberg2.jpg
winterberg2.jpg

Het lijkt een heerlijk idee voor iedereen die lekker een dagje wil skiën: een dagje Winterberg (Duitsland). Het is gelukkig niet zo heel ver rijden (vanaf Utrecht 3 uur en 20 minuten rijden), en je kan jezelf er prima een dag (of paar dagen) vermaken. Echter niet in de kerstvakantie….

Het skigebied rondom Winterberg is niet echt groot, maar wel het grootste gebied van Noord-Duitsland. Met 24 skiliften en 32 afdalingen (ca. 23 kilometer piste: 10 km makkelijk, 11 km middelzwaar, 2 km zwaar) is het er prima te doen. Helaas zijn de 24 liften en 32 afdaling er net iets te weinig voor de kerstvakantie…

Op dit moment is het belachelijk druk! Het parkeren van de auto is een probleem, er zijn gewoon te weinig plaatsen. Daarna sta je vervolgens bij de verkoop van de liftpassen een uur te wachten, om vervolgens bij iedere lift ook nog eens ruim een half uur te wachten. Als de afdalingen dan perfect zouden zijn (dus lekker lang, en niet te druk), dan is dat nog niet zo erg. Maar dat is het nu wel…. Oh, en mocht je geen eigen materiaal hebben, dan sta je ook nog bij de verhuur in de rij. Zowel voor ophalen als voor terugbrengen.

Maar… eerlijk is eerlijk: alles is beter dan helemaal niet kunnen skiën of boarden. Mijn advies zou zijn: skiën in Winterberg is ontzettend leuk, maar ga dan een keer op een doordeweekse dag! En niet in de kerstvakantie!

winterberg.jpg
winterberg.jpg
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.