Winter22.09.2011

Designhotel Seiser Alm Urthaler in skioord volledig gemaakt van hout


hotelseiseralmurthalerindedolomieten21.jpg
hotelseiseralmurthalerindedolomieten21.jpg

Veel wintersporters zijn niet zo zeer kieskeurig als zij een onderkomen voor de wintersport zoeken. Voor fanatieke apres skiers is een bed vaak al voldoende. Maar voor wie behoefte heeft aan beter (en vermogend genoeg is), is er in de Dolomieten (Noord-Italië) een bijzonder designhotel: Seiser Alm Urthaler.

Dit vijfsterrenhotel ligt in de Alpe di Siusi, een prachtig skigebied. Niet voor niets staan de Dolomieten op de lijst van Werelderfgoederen van de Unesco. Het hotel is het eerste designhotel in de Dolomieten dat volledig is gemaakt van hout. Het is prachtig vormgegeven, zeer energiezuinig en geheel duurzaam gebouwd. Seiser Alm Urthaler is geheel in balans met mens, natuur en technologie. Dit allergeenvrije hotel heeft 51 kamers en 3 suites. De geur van hout werkt ontspannend en kalmerend tijdens een verblijf in Seiser Am Urthaler. Het is een waar feest der zintuigen. Hier geniet men van wellness en Italiaanse gastronomie in een paradijselijke omgeving.
Design & puur natuur
Het Seiser Alm Urthaler Hotel is zuiver biologisch gebouwd, zonder chemische stoffen (o.a. lijmvrije houtconstructie). De muren zijn met de hand gemaakt, van hout en glas. De vloeren zijn van hout of steen. Hierdoor is het hotel allergeenvrij en daarmee uniek in Europa. Voor het gebruikte hout worden bomen geplant in Süd Tirol.

Kwalitatief hoogstaande materialen, nieuwe vormen en het uitzonderlijke verlichtingsconcept van architect Ingo Maurer onderstrepen het bijzondere karakter en de unieke stijl van dit hotel. Over ieder detail is nagedacht, niets is aan het toeval overgelaten. De kamers zijn vol licht, stijl en elegantie en bijna geheel van hout. De badkamers zijn gemaakt van staal, glas en natuursteen.

hotel_seiser_almurthaler_

 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.