Winter26.10.2011

Wintersport in megagebied Paradiski


Arc_1950_Le_Village_travelvalley.jpg
Arc_1950_Le_Village_travelvalley.jpg

Skiën in Frankrijk is voor veel wintersportliefhebbers ultiem genieten. De pistes staan erom bekend lekker breed te zijn, en de gebieden liggen vaak hoog dus de sneeuw is er altijd goed. Eén van de mooiste gebieden is Paradiski (in de Savoie), het gebied van onder andere La Plagne en Les Arcs. Met 144 skiliften, 242 skipistes, 425 kilometers skigebied en 153 kilometer wandelgebied een megagebied met ongekend veel mogelijkheden.

De regio’s in het gebied Paradiski zijn met elkaar verbonden door de grootste dubbeldekskabelbaan ter wereld, de Vanoise Expres. Het aanbod van pistes varieert van lange piste snelwegen, uitdagende hellingen, grandioze bosafdalingen, schaduwrijke glooiingen van poedersneeuw en de beroemde steile couloirs van Les Arcs tot attractieve omlooproutes voor langlopers.

Arc 1950 – Premium Lifestyle Residenties, nieuwe luxueuze Spa
Ideaal voor de veeleisende vakantieganger: Pierre & Vacances Premium Le Village – een dorp in een dorp, met 700 uiterst comfortabele appartementen van 40 tot 120 vierkante meter in acht gebouwen met typische Savoyse leistenen daken en houten balkons. Daarbij de kinderclubs en het animatieaanbod, top restaurants en een breed spectrum aan flexibele comfortabele serviceverlening die u kunt boeken. Nieuw in het 1950 m hooggelegen wintersportgebied is het 1.000 m2 grote “Deep Nature Spa by CinqMondes”, een mineraal landschap in de stijl van een grot. Wellness-arrangementen kunnen op voorhand tegen gunstige prijzen geboekt worden.

Boek je een vakantie bij Pierre & Vacances, dan zit de sneeuwgarantie erbij inbegrepen. Hierdoor kan probleemloos geannuleerd worden vijf dagen voor vertrek, indien vlak voor vertrek 2/3 van de liften voor twee opeenvolgende dagen gesloten waren vanwege te weinig of te veel sneeuw.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.