Winter25.01.2012

Nederlanders blijven wintersportfans, ondanks de economische crisis


Schermafbeelding 2012-01-25 om 09.02.51.png
Schermafbeelding 2012-01-25 om 09.02.51.png

Wintersportvakanties blijven ongekend populair. De ‘echte’ wintersportfans geven hun vakantie in de sneeuw niet op, ook al is er sprake van een economische crisis. Uit onderzoek van Arke blijkt dat 40% van de Nederlanders die ooit op wintersport is geweest, ook dit jaar weer op wintersport gaat. Wintersporters blijken inventief in het zoeken naar de reisvorm die bij hun budget past om de sneeuw ook dit jaar weer op te kunnen zoeken. “Oostenrijk is bij Arke veruit de populairste bestemming. Vooral de short breaks zijn populair, een lang weekend met het vliegtuig richting een wintersportbestemming vliegen. Ook groepsvakanties, bij uitstek de goedkoopste manier van wintersport, doen het dit seizoen erg goed.”

Februari blijft de meest populaire maand voor de wintersport, maar dat heeft natuurlijk te maken met de carnavalsvakanties die in februari vallen. Veel mensen zijn gebonden aan deze weken. Als het gaat om meest belangrijke factoren voor een goede vakantie, worden sneeuwzekerheid, accommodatie en après-ski gelegenheid veel genoemd, niet verrassend natuurlijk. Wat wél verrassend is, is het volgende. Vrouwen blijken te beknibbelen op een wintersportoutfit! Vrouwen vinden het belangrijker dat zij in ieder geval op wintersport kunnen gaan, en is welke outfit dat dan is, is minder belangrijk. Mannen hebben dat juist met een accommodatie. Die vinden ze niet zo belangrijk, en zouden daar eerder op besparen. En vrouwen letten tijdens het eten op de kleintjes, de lunch en het diner mag niet te duur zijn. 

En hoe zit het met de verhouding skiërs/langlaufers/snowboarders? Skiën blijft het meest populair, met 63%. 26% bindt graag de langlauflatten onder zich en 14% kan goed met een snowboard uit de voeten. 

Ook bleek uit het onderzoek dat de grootse wintersport afknappers dronken après-skiërs, naar zweet stinkende après-skiërs en de beroemde witte zonnebrilafdruk zijn. Maar laat dat nou net de charme van de wintersport zijn, dat hoort er gewoon bij 😉  

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.