Winter20.02.2012

(Onderzoek) Wintersport draait om lekker buiten zijn en actief zijn!


Schermafbeelding 2012-02-20 om 12.08.15.png
Schermafbeelding 2012-02-20 om 12.08.15.png

Family Fun Travel heeft onderzoek gedaan (samen met USP Marketing Consultancy) naar waar de wintersport voor gezinnen om draait. De hele dag buiten zijn (84%) en actief bezig zijn (83%) zijn belangrijkere redenen om op wintersport te gaan dan het skiën of snowboarden zelf (67%).

Andere redenen om op wintersport te gaan is dat 3 van de 4 gezinnen aangeeft dat de kinderen het leuk vinden. Ook de gezelligheid van met meerdere gezinnen op wintersport te gaan is voor veel mensen een drijfveer (65%). Opvallend is dat 1 op de 5 gezinnen aangeeft dat de après-ski een reden is om op wintersport te gaan.

Volgens de onderzoekers is het wel te verklaren. Als je nog geen kinderen hebt, wil je zoveel mogelijk pistes op een dag doen en natuurlijk après-skiën. Met kinderen ben je meer aan het genieten van elkaar en de buitenlucht.

Kinderen een reden om (tijdelijk) niet meer te gaan skiën
15% ging voordat ze kinderen hadden op wintersport en nu ze kinderen hebben gaan ze niet meer. Belangrijkste redenen om niet meer te gaan zijn de kinderen zijn nog te klein om te skiën en natuurlijk spelen kosten mee: wintersport met een heel gezin is vaak te duur.

En daar komt dan ook nog eens bij, dat gezinnen niet anders dan in de schoolvakanties op wintersport kunnen, en dan rekenen hotels de hoofdprijs. Ook de liftpas is dan vele malen duurder dan buiten de schoolvakanties om. Neem er dan ook nog eens de files bij, die tijdens deze drukke weken niet te vermijden zijn, en de ergernis is compleet.

Als er een vakantie geschrapt zou moeten worden, dan zijn de meningen mooi verdeeld. De helft geeft aan dat ze de vakantie zouden schrappen, maar de andere helft blijft gewoon gaan.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.