Winter15.03.2012

Bril meest geclaimd bij reisverzekeraar na wintersport


Schermafbeelding 2012-03-15 om 13.42.39.png
Schermafbeelding 2012-03-15 om 13.42.39.png

In november vorig jaar schreven wij over wat we het meest claimen bij onze reisverzekering. Op plaats 1 was dat de mobiele telefoon/smartphone, gevolgd door de camera, de koffer/tas en de bril.

Nu het wintersportseizoen ten einde loopt, kan gekeken worden wat tijdens afgelopen seizoen vaak geclaimd wordt bij onze reisverzekering. Uit onderzoek van Europeesche Verzekeringen blijkt nu dat de bril de nummer 1 is als het gaat om meest geclaimd. Gevolgd door de koffer/tas, de camera en kleding. De mobiele telefoon/smartphone staat in dit lijstje op nummer 5. 

Top 10 claims bij reisverzekering

1. Bril
2. Koffer/tas
3. Camera
4. (Ski)kleding
5. Mobiele telefoon/smartphone
6. Ski’s/snowboards
7. Identiteitskaart/rijbewijs
8. Skipas
9. Zonnebril
10. Portemonnee

De bril is met 11% de nummer 1. De meeste brillen die geclaimd worden zijn geen skibrillen of zonnebrillen, maar gewone brillen op sterkte. Camera’s zijn een plaats gestegen, wat best bijzonder is. Steeds vaker worden foto’s gemaakt met smartphones, en worden gewone camera’s niet eens meer meegenomen. Een bijzondere verschuiving dus.

Ook werd onderzoek gedaan naar welk lichaamsdeel het vaakst geblesseerd wordt tijdens de wintersport. Dat blijkt de knie te zijn. Op nummer twee staat de schouder en op drie het hoofd. Reden te meer om dus altijd een helm te dragen tijdens het skiën of snowboarden.

De top 10 blessures

1. Knie
2. Schouder
3. Hoofd
4. Enkel
5. Pols
6. Been/scheenbeen
7. Heup
8. Duim
9. Rib
10. Kuit

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.