Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.
Wintersport is nog steeds een hele populaire vakantie, ondanks de nog steeds slechte economische positie. Sinds de kerstvakantie in december is het wintersportseizoen nu dan ook geopend, en reizen wekelijks duizenden gezinnen naar de sneeuw om lekker te skien, snowboarden, langlaufen of lekker wandelen in de sneeuw. Vakantiehuizen zijn daarbij vaak in trek, omdat wintersport vaak een vakantie is voor gezinnen, familie of groepen vrienden. Gezellig met zijn allen in één huis heeft dan de voorkeur!
De meeste voorbereidingen worden dan ook al getroffen: ski’s in het vet, muziek op de Mp3 en misschien wat nieuwe thermokleding. De meeste Nederlanders bereiden hun wintersportvakantie goed voor. Maar niet alleen je bagage moet goed gepakt zijn, ook je auto heeft de nodige controle en voorbereiding nodig. Naast een goede voorbereiding onderweg is veiligheid op de bestemming ook erg belangrijk. Zorg bijvoorbeeld niet dat je met grote hoeveelheden contant geld rondloopt, je kunt over de grens namelijk gewoon met je pinpas betalen.
Op de piste
Wist je dat er op woensdag het meeste ongelukken gebeuren op de piste? Door de lange reis, de intensieve inspanningen op de piste en de après-ski slaat de vermoeidheid na een aantal dagen toe. Veiligheid op de piste blijft dan ook een terugkerend onderwerp. De skihelm is dan inmiddels ook onmisbaar. De Nederlandse Skivereniging ziet een groeiende vraag naar skihelmen. 22% van de wintersporters droeg vorig jaar een helm op de piste, dat aantal zit nu in de lift, stelt de Nederlandse Skivereniging. Naar schatting gaan 30%-40% van de wintersporters dit jaar een helm dragen en in steeds meer landen wordt de skihelm verplicht.
Wat neem je mee?
De twee belangrijkste zaken die we meenemen op de piste? Onze mobiele telefoon en geld. Nederlandse skiërs en snowboarders nemen overigens steeds vaker hun betaalpas mee. Dankzij het Maestro® logo op de pas kun je wereldwijd op meer dan 14 miljoen acceptatiepunten makkelijk en veilig betalen en binnen de Eurozone is pinnen, net als in Nederland, gewoon gratis.