Winter06.12.2013

Een wintersport boeken, kies je een hotel, pension of appartement?


Na jarenlang met een groep vrienden op wintersport te zijn geweest, wilde ik eigenlijk niets liever dan slapen in een appartement of chalet. Lekker zelf ontbijt halen, ’s avonds met zijn allen na het après-skiën wat eten en spelletjes spelen en lekker bij een haardvuur zitten. De jaren daarna ging ik met mijn vriend op wintersport, en kozen we voor een hotel. Het ontbijt staat ’s morgens klaar en ’s avonds gingen we lekker uit eten, of haalden een broodje hamburger of een pizza na het après-skiën.

Iedere accommodatie heeft zijn voor- en nadelen, die ook weer afhangen van het gezelschap waar je mee op vakantie gaat, dus kiezen kan lastig zijn. We zetten de voor- en nadelen graag voor je op een rijtje. 

Hotel

Kies je voor een hotel, dan ga je voor luxe. Je bed wordt opgemaakt, het ontbijt staat ’s morgens voor je klaar en indien je dat erbij geboekt hebt kun je ook ’s avonds lekker aanschuiven. Een hotel is vaak wat duurder dan een appartement, dus het budget moet het ook wel toelaten. Voor veel mensen is vakantie even lekker ontspannen en vooral zelf niet hoeven koken. Dan is een hotel dus ideaal. Hotels in skidorpen hebben vaak ook een sauna, spa of zwembad dus je kunt je daar lekker laten verwennen. Het nadeel is wel dat je vaak geen gezellig zitje op de kamer hebt. 

Pension

Een pension boek je als je een wat kleinschaligere accommodatie wilt dan een hotel, en wat meer gezelligheid. Een pension wordt vaak gerund door particulieren, die voor jou zorgen. Het ontbijt staat in ieder geval ’s morgens voor je klaar, en je hebt vaak geen last van de mesnen naast je omdat het veel kleinschaliger is dan een hotel. En het voordeel is dat een pension wat goedkoper is dan een hotel.

Appartement of Chalet

Een appartement geeft je wat meer vrijheid. Je hebt een keuken en een koelkast, en kunt dus voor eigen maaltijden zorgen. Appartementen hebben vaak meerdere kamers, dus zeker als je met een groep gaat wintersporten, is een appartement fijn. Boek je een chalet, dan heb je vaak ook nog een terras, open haard of balkon erbij. Heerlijk nagenieten van een dag actief skiën in het zonnetje, dat is echt heel fijn! Maar dan moet je dus wel iedere dag zelf naar de supermarkt om ontbijt te halen. 

Alles heeft dus een voordeel, en een nadeel. Wat kies jij? 

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.