Winter13.10.2013

Skiën met carnaval, of juist niet?


Veel wintersporters hebben het zich al vaker afgevraagd, gaan we skiën met carnaval, of juist in een andere week? Gezinnen met schoolgaande kinderen hebben niet altijd de keuze wanneer ze op wintersport gaan, en moeten wel in de week dat de carnavalsvakantie plaatsvindt. Heb je geen schoolgaande kinderen waar je rekening mee moet houden, dan heb je de keuze om op wintersport te gaan met carnaval of juist eerder of later. Aan beide opties zitten voor- en nadelen.

wintersport
wintersport

Ga je naar populaire skigebieden in Oostenrijk of Frankrijk, dan krijg je met carnaval te maken met grote drukte op de piste. Je moet dan soms best wel lang wachten bij de skilift, en ook op de skipistes is het druk en ben je non stop bezig met ander skiërs en snowboarders te ontwijken. Op zo’n moment verlang je naar lege skipistes en geen wachtrijen bij de lift. Ben je gebonden aan de carnavalsvakantie, overweeg dan eens om op wintersport te gaan naar andere skigebieden, of zelfs andere landen dan Oostenrijk of Frankrijk. In landen als Italië en Tsjechië kun je ook heerlijk skiën, maar heb je veel minder last van drukte. Skiën met carnaval geeft ook wel weer een hoop gezelligheid in de Oostenrijkse en Franse skidorpen. Zeker met het après-skiën is het tijdens de carnavalsweek gezellig druk. 

Wil je drukte op de skipiste omzeilen en toch in de carnavalsweek op wintersport gaan, kies dan voor een skigebied dat niet bekend staat als kindvriendelijk. De kans is groot dat veel gezinnen met kinderen die gebied niet zullen kiezen. Let ook op de staat van de skiliften. Moderne liften gaan veel sneller en de doorstroom is daar ook beter dan gebieden met oude liften. Iets wat de wachttijd weer kan verminderen. 

De carnavalsvakantie in 2014 begint op vrijdag 28 februari en duurt tot en met zondag 9 maart. 

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.