Winter04.12.2013

Het wintersportseizoen in Ischgl is weer van start gegaan!


Ischgl heeft geheel volgens traditie afgelopen weekend weer het wintersportseizoen geopend met het Top of the Mountain concert, en ik was erbij! Dit jaar met een spectaculair optreden van de Canadese rockband Nickelback. Ischgl is een van de meest trendy wintersportplaatsen in Oostenrijk, gelegen in het Paznauertal in het uiterste zuidwesten van de Oostenrijkse deelstaat Tirol.

Voor échte wintersporters heeft het dorp naast de Top of the Mountain concerten een hele hoop te bieden, namelijk veel pistes, sneeuwzekerheid en een uitstekende après-ski! Met Transavia ben je vanaf vliegveld Rotterdam The Hague Airport binnen anderhalf uur in het Oostenrijkse Innsbruck. Binnen een uurtje ben je daarna in Ischgl. Vliegen naar Ischgl is dus echt een aanrader, als je reistijd wilt besparen!

De Silvretta Arena

Met meer dan 238 km piste van de Silvretta Arena, behoort het wintersportgebied van Ischgl/Samnaun tot de beste van de Oostenrijkse Alpen. Het gebied is uitstekend ontwikkeld met 44 snelle en moderne liften. De allernieuwste aanwinst is de Piz Val Gronda E5 die maar liefst 150 personen kan vervoeren en zelfs over stoelverwarming beschikt. Dankzij de hoge ligging, 90% van de pistes bevindt zich boven 2.000 meter, is de sneeuwzekerheid groot. Het skigebied Silvretta-Arena is daarmee aantrekkelijk voor skiërs van verschillende niveaus. Er zijn 14 makkelijke blauwe pisten, 41 middelzware rode pisten, 10 zwarte pisten en 7 ongeprepareerde skiroutes voor off-piste skiën. Het skigebied telt tevens 3 snowparks waarvan het Vita Ischgl Snowpark het grootste snowpark van Europa is.

Top of the Mountain Concert met Nickelback

Afgelopen zaterdag werd dus het winterseizoen zoals gebruikelijk in Ischgl geopend met het Top of the Mountain Concert. Dit jaar was de hoofdact van dit legendarische concert niemand minder dan de Canadese rockband Nickelback. Maar liefst 21.000 wintersporters en muziekfans uit binnen- en buitenland waren getuigen van deze spectaculaire show. Met hits als ‘Photograph’ en ‘How You Remind Me’ wisten de vier Canadese rockers het enthousiaste publiek flink op te zwepen. Nickelback krijgt een plaats op de indrukwekkende lijst van artiesten die al eerder in Ischgl op het podium stonden, zoals Katy Perry, Rihanna en Jon Bon Jovi. 

Ook het wintersportseizoen wordt ieder jaar afgesloten met een spetterend optreden maar dan boven op de berg. Het heeft wel wat, zo’n concert in de sneeuw. Al is het in gewone kleding wel heel erg koud, trek dus ook voor het concert je warme skikleding aan! Wie dit jaar het optreden zal verzorgen zal op 10 december bekend worden gemaakt. 

Wil je een mini sfeerimpressie van het concert, kijk dan eens op Instagram. Daar heb ik een kort filmpje geplaatst!

nickelback
nickelback
apres-ski
apres-ski
Avatar foto
Bart Teulings

Bart is fotograaf en gek op reizen. Zijn favoriete bestemmingen zijn Noorwegen, IJsland, Finland maar ook Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Hij maakt graag lange wandelingen, is een ontzettende muziekliefhebber en in zijn vrije tijd kookt hij graag.